Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochranu


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Příspěvky: 97

Registrován: stř 27.1.2010, 11:50

Zbraň: GLOCK 19

Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochranu

Příspěvek od vaclav » pát 21.3.2014, 12:14

http://www.novinky.cz/krimi/331082-romo ... hranu.html

Ještě donedávna žila stovka obyvatel Strýčkovic na Domažlicku poklidným a spokojeným životem. Poslední rok ale tady zažívají doslova peklo. Vesničku terorizuje romský klan, který se tu usadil poté, co ho vyštvali lidé z jiné obce kvůli násilnostem.
Po posledním incidentu minulý pátek, kdy dva výtržníci vymlátili okna u sousedních domů, je obec vzhůru nohama. Policie dokonce poskytla jednomu z poškozených krátkodobou ochranu.

„V půl jedenácté v noci jsem uslyšel řinčení skla. Dva darebáci se hnali ulicí, házeli do oken kameny a křičeli jako rozzuřená zvěř. Zavolali jsme policii a ta je zahnala zpátky,“ líčil noc z pátku na sobotu asi 45letý muž, který nechtěl zveřejnit své jméno.

Podle něho po odjezdu policejní hlídky zaútočila dvojice znovu, a to s daleko větší intenzitou.

„To už vzduchem létaly dlažební kostky. Vyběhli jsme se sousedem z domu na dvorek a schovali se do přístřešku. Kostky nám svištěly kolem hlav, z oken se sypalo sklo. Šlo opravdu o život, takhle jsem se nikdy nebál,“ pokračoval muž s tím, že do pěti minut přijeli znovu strážci zákona a útočníky sebrali.
Poškozený požádal o policejní ochranu

„Jednalo se o muže ve věku 34 a 20 let. Nejprve jsme je nechali vystřízlivět na záchytce. Po obvinění z výtržnictví, porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a poškozování cizí věci rozhodl soud o uvalení vazby z důvodu, že by mohli na svobodě dál pokračovat v trestné činnosti,“ řekl Právu domažlický policejní ředitel Lubomír Martinec s tím, že jeden z poškozených požádal o krátkodobou policejní ochranu.
„Vyhověli jsme mu, neboť riziko dalšího útoku skutečně hrozí,“ dodal Martinec.
Podle informací Práva má tento muž svědčit u soudu proti dvěma členům romského klanu, kteří ho loni napadli a málem ubili k smrti.

„Dřevěným hranolem mě srazili z motorky a pak zkopali. Křičeli, že jsem bílá mrdka a že mi podpálí barák,“ řekl Právu. A termín soudního projednávání tohoto případu se blíží.
Prý se jim nemůže nic stát, mají papíry na hlavu

„Předpokládám, že dostali obsílky a to je rozzuřilo tak, že se nás teď snaží zastrašit,“ měl muž vysvětlení posledního incidentu.

Většině starousedlíků, které reportér Práva oslovil, do řeči moc nebylo. Pokud promluvili, chtěli zůstat v anonymitě.

„Když se sem nastěhovali, tak to s nimi ze začátku i šlo. Lidem tady pomáhali a vydělali si za to nějakou korunu. Loni v září se to v nich nějak zvrtlo. Pár jich přibylo, někteří se vrátili z výkonu trestu a začali dělat brajgl. Vytvořili tady jakousi diskriminaci naruby, chodí opilí po vsi a vykřikují, že jsme bílé svině, že nás rozsekají sekerou a vypálí domy. Smějou se nám do obličeje, že se jim nemůže nic stát, protože mají papíry na hlavu,“ popisoval peripetie asi 70letý muž.

Nikdo nemá odvahu se jim postavit. „Každý před nimi raději uhne z cesty. Jejich výpravy se opakují s pravidelností, když si vyzvednou sociální dávky a nakoupí za ně alkohol. Opilí pak ztrácejí pud sebezáchovy, nemají úctu k životu jiného člověka,“ doplnila další žena ze sousedství.
Synové jsou nesvéprávní

Strýčkovice patří pod správu obce Srbice. Její starostka Markéta Kastnerová (nez.) přiznává, že atmosféra je napjatá.

„Jsme v podstatě bezmocní. Oficiálně jsou v domě hlášeny tři osoby, žena a dva její dospělí synové, kteří jsou nesvéprávní. Jenže ve skutečnosti se tam zdržuje až deset příbuzných, kteří mají trvalé bydliště někde jinde,“ uvedla.

Podle ní je jediným řešením nechat přezkoumat, jak se žena v rámci svěřené péče stará o ty dva syny, kteří údajně trpí schizofrenií. „V rámci institutu svěřené péče o nesvéprávného člověka platí přísná pravidla, pokud se zjistí, že je nedodržuje, mohou jí sebrat dávky,“ uzavřela starostka.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 451

Registrován: stř 04.1.2012, 13:13

Re: Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochr

Příspěvek od Strelkyne » pát 21.3.2014, 13:37

Bohušek Sobotků slíbil tenhle týden Bruseli, že bude bojovat proti (neexistující) diskriminaci Romů. Podle jeho (i evropských) představ se musí rázně zakročit proti nespokojené majoritě, která demonstruje proti útlaku a násilnostem těch milých a hodných nepřizpůsobivých. A ani slovo o tom, že by třeba někdo měl prioritně řešit příčinu a sázet Romům stejné tresty za rasově motivované TČ, jako bílým. Anebo snad někdo věří tomu, že nájezdy těch tlup nejsou rasově motivované? Že Romové útočí stejně i na svoje opálené bratry a mlátí je mačetami do hlavy?
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochr

Příspěvek od reddog » pát 21.3.2014, 14:12

Tak. Hajeni "chudacku" ted bude navic pod dozorem Brusele. Ty nervy ale jednou lidem dojdou a mozna se budeme vracet i k defenstraci. Pokud ty bruselovlezdozadnicove zatim nezdrhnou.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1842

Registrován: čtv 13.3.2014, 13:38

Bydliště: Plzensko

Re: Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochr

Příspěvek od Int1m1thy » pát 21.3.2014, 14:55

hlavne ne u krmelce :angry:
G17gen4

Příspěvky: 1523

Registrován: stř 02.8.2006, 14:14

Zbraň: GLOCK

Re: Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochr

Příspěvek od Mistral » pon 24.3.2014, 15:16

Já bych cigáni nedráždil. Indie má jaderné zbraně, a co kdyby dostala nápad, že bude chránit svoje občany na území jiných států :p
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!
Uživatelský avatar

Příspěvky: 176

Registrován: čtv 10.10.2013, 19:39

Zbraň: Glock 17 2 gen

Bydliště: Kladno

Re: Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochr

Příspěvek od fejfarz » pon 24.3.2014, 15:47

Co to je za blbost tou jadernou zbraní zabijou i svoje občany na území jiných států ne ?
CZ 75 TS
Uživatelský avatar

Příspěvky: 89

Registrován: ned 19.8.2012, 11:55

Zbraň: CZ75 B

Bydliště: Ústí nad Orlicí

Re: Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochr

Příspěvek od Xerxes » čtv 27.3.2014, 10:11

Příspěvky: 1523

Registrován: stř 02.8.2006, 14:14

Zbraň: GLOCK

Re: Romové terorizují vesnici, místní dostali policejní ochr

Příspěvek od Mistral » čtv 27.3.2014, 10:32

Na co se romea decentně nezeptala je, esli dotyčný "schizofrenik" napadá taky ostatní cikány, nebo se realizuje jen na "eskymácích".
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz