Rozebrání G19


Úpravy zbraní, příslušenství a jiné vychytávky

Příspěvky: 24

Registrován: úte 08.1.2008, 19:57

Zbraň: GLOCK

Rozebrání G19

Příspěvek od Roland » ned 27.4.2008, 17:30

Tak jsem dnes poprvé rozebral miláčka domrtě. Měl jsem k tomu manuál zbrojíře, měl jsem odvahu, měl jsem vše. Ovšem nastalo několik zádrhelů. Nejdřív mě trochu znejistěla věta, že G19 nemá kolík kontejneru uzamykacího bloku, ač já jej na své pistoli mám. No, vytlačil jsem tenhle kolík a postupoval dál. Kolík spouště - nepoužívejte násilí, vytlačte zleva doprava. Tlačil jsem zleva doprava, tlačil jsem zprava doleva, ale kolík se hnul tak o půl milimetru a odmítal jít dál. Nakonec jsem použil kladívko a vyklepal ho. Čímž se dostávám ke své otázce - proč záleží na tom, z které strany se to vyndá (kolík je válcový a přijde mi, že je úplně jedno, z které strany tam vleze)? A druhá otázka - udělal jsem dobře, když jsem se do toho pustil kladivem? Taky by mě zajímalo, jestli je ten kolík spouště jediný, u kterého záleží na nějakém směru a nebo je to jedno u všech - konkrétně u toho kolíku kontejneru uzamykacího bloku mi přišlo, že když se to vytláčí směrem zleva, tak by to mohlo ublížit pružince záchytu závěru.
When in trouble, when in doubt, run in circles, scream and shout!
Uživatelský avatar

Příspěvky: 214

Registrován: úte 29.8.2006, 20:04

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od lukas » ned 27.4.2008, 21:12

Trochu OT, nicmene slysel si nekdy vetu : "Kdyz to funguje tak se v tom nevrtej." no? :-)
Glock 19, ČZ 858

Obrázek

Příspěvky: 24

Registrován: úte 08.1.2008, 19:57

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Roland » pon 28.4.2008, 6:50

Slyšel. A navrhuji, aby se napsala do záhlaví téhle kategorie :twisted:
When in trouble, when in doubt, run in circles, scream and shout!

Příspěvky: 85

Registrován: pát 23.11.2007, 19:41

Příspěvek od gombizak » pon 28.4.2008, 9:47

elegantnejsi nez kladivkem je lehce na cep spouste z leve strany tlacit a druhou rukou udelat se zachytem zaveru nekolik krouzivych pohybu(aby se vystredil z upichu na cepu).
Coz je zaroven vlastne odpoved na otazku c.2 Proc z leva doprava a zpatky naopak? - upic je na obou stranach ale zachyt se do nej zapadne jen na leve strane pokud na to pudes opacne tak se ti zbytecne pri pohybu ven/dovnitr muze kousnout jeste jednou na druhe strane.
ublizit ji muzes z obou stran zleva ji ohrozuje ubrani stredu cepu zprava zas nastroj kterym ho budes vytahovat a u gloka rozhodly ze zleva je to asi lepci. Dulezite je jen pri sborce dat nejdriv tento cep pak zastricit vedle spouste zachyt zaveru a nakonec dat cep spouste.
Az v pripade tretiho cepu v pazbe je jedno z ktery strany ho tam strkas/vyndavas.
ad cep uzamykaciho bloku:Stara gen. g19 ten kolik nemela.

Zpět na „Tuning“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz