Rušení inspektorátů zbraní a střeliva
Autor |
Zpráva |
S474N
VIP člen
|
 Re: Rušení inspektorátů zbraní a střeliva
panvrabec: nauceni testu je pouhopouhe biflovani a v tom stojim za cmk, realne se to da naucit za 2-3 dny naprosto v pohode a s prehledem. A muzu hned dodat konkretni priklad me drahe polovicky - ta k tomu urcite zadny vrozeny vztah taky nemela. A byvalka taky ne 
_________________ | MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
|
sob 26.2.2011, 17:39 |
|
 |
panvrabec
|
No tak to mi tedy nezbývá nic jiného než říct klobouk dolů ty borečku. Neznám nikoho, kdo by se za 2 dny naučil kompletně na jedničku celou právní úpravu. Hold jiný kraj, jiní lidé.To jsem na tom asi hůř, než jsem si myslel, když jsem se připravoval skoro týden hodinu denně abych to uměl. A kluci od nás, kteří jsou začátečníci se učí průběžně asi 14 dní - měsíc hoďku denně, aby to uměli na 99%, tak to budou nejspíš degradovaní jedinci, asi se s nimi přestanu bavit, dík za informaci.
|
sob 26.2.2011, 18:23 |
|
 |
S474N
VIP člen
|
panvrabec: nepisu o sobe, ale o svych partnerkach, takze s boreckama se klidni. A bavime se o pravni uprave nebo o teoretickych testech u zkousky, pokud vim.
_________________ | MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
|
sob 26.2.2011, 20:03 |
|
 |
admix
|
panvrabec: kdyz uz do toho slapes s tak agresivnim tonem, tak ti ukazu rychly vypocet: 7 dni / 1 hodina 1 den / 7 hodin + cokoliv mezi tim. I ty muzes bejt borecek 
_________________ "Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
 Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1
|
sob 26.2.2011, 20:07 |
|
 |
panvrabec
|
Aha .. 1 den/7 hodin, tak to teda asi nebudu  to bych si musel dát rande se satanem, ještě že už ZP mám a učit se nemusím  .
|
sob 26.2.2011, 21:37 |
|
 |
Mistral
|
Je to myslím indivindi. Kdo má za sebou třeba VŠ, pro toho je to záležitost na den, dva. Pro drsoně pak jedna nocovka před zkouškou 
_________________ Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!
|
sob 26.2.2011, 23:08 |
|
 |
Pistolník
|
Musím se do toho vložit. Můj kamarád se to před lety naučil za večer (mluvím o otázkách ke zkoušce). Odpoledne se u mě stavil, že zjistil, že druhý den může jít ke zkoušce. Dal jsem mu otázky a druhý den zkouška na plný počet. Nutno však podotknout, že jsme v tu chvíli byli studenti medicíny a trénink mozku byl obrovský  . Dneska už by to tak nešlo 
|
ned 27.2.2011, 7:57 |
|
 |
Sobull
|
Musím se teda přidat. Je to naprosto reálný za 2-3 dny. Já si koupil soubor otázek, prošel si je, zakroužkoval ty co sem nevěděl napoprvé a k těm se pak dvakrát vrátil abych si to natlouk do hlavy. Nic víc. Ovšem na zkouškách nás bylo asi 8-10 a přes testy jsme prošly jen 2! A možná není náhoda, že ti co neprošli byli členové místního mysliveckého spolku 
|
ned 27.2.2011, 8:28 |
|
 |
cmk
|
Tak tak, ja na to sel nasledovne. Den 1 - 1. test - necelych 60 bodu Den 1 - zjisteni, ze takto to nepujde a studium zakona Den 1 vecer - druhy test - 50 bodu, zjisteni, ze tudy cesta fakt nevede  Den 2 - rano - informace "slehly", test opet za 60 bodu  Den 2 - vsech 450 otazek s prubeznou kontrolou - co bylo dobre, to jsem si jeste jednou procetl, co bylo blbe, to jsem si procetl spravne Den 2 vecer - znovu projiti vsech otazek, ktere jsem mel blbe, abych si znova precetl, co melo byt spravne Den 3 - delani "ostrych testu" - postupne v prubehu dne stoupani poctu bodu a klesani casoveho limitu az jsem 90% testu delal do 5 minut za 79 bodu. Den 4 a 5 uz jen sem tam udelani testu, abych z toho nevypadl  Den 6 - zkouska Prisel jsem sam  Takze jsem krizkoval a rovnou to diktoval a komentoval. Takze teorie trvala 10 minut misto obvyklych peti 
_________________ Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku --------------------------------------------------------------------------------------------------- Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
|
pon 28.2.2011, 10:32 |
|
 |
admix
|
Ja si dvakrat procet zakon, pak jsem klikal u Marka ten test, dokud jsem to nemel na jistotu, pak jsem si znova procet zakon, abych si to ujasnil, a parkrat naklikal den pred zkouskou odpovedi, kde jsem si nebyl napoprvy jistej. Myslim ze behem 2-3 dnu bych to tenkrat dal.
_________________ "Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
 Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1
|
pon 28.2.2011, 10:52 |
|
 |
Sobull
|
Vím že to není asi správnej postup, ale čtením zákona jsem se nezdržoval, stejně tak u autoškoly  . Prostě to co z toho zákona má být otestováno, je v těch otázkách, takže studuju vždycky rovnou otázky. Do zákona nahlídnu jen, když mi je něco nejasný nebo ho studuju později podle zájmu o konkrétní téma. Což samozřejmě není doporučeníhodný postup 
|
pon 28.2.2011, 11:34 |
|
 |
cmk
|
Vubec bych to takhle nerekl. Ja, po precteni zakona, jsem udelal test hur, nez pred tim.
_________________ Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku --------------------------------------------------------------------------------------------------- Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
|
pon 28.2.2011, 13:01 |
|
 |
panvrabec
|
Když píšu o tom, že něco umím, tak tzn. že si to pomatuju. Pravděpodobně za pár dní se naučit 480 otázek jde, otázkou je kolik z toho člověku zůstane za měsíc, půl roku... Já jsem si nejdřív důkladně četl zákon, abych si z toho co nejvíc vzal a pak na závěr jsem zkoušel otázky v testech. Některé věci jsou opravdu k ničemu, ale přecejenom je dobré, když aspoň ta podstatná část člověku zůstane. Nejhorší je když si řeknu "to já se potom kdyžtak na to podívám a zopáknu si to", to pak člověk nikdy neudělá 
|
pon 28.2.2011, 16:00 |
|
 |
cmk
|
Podstatne je podle me: a) znat 10% zakona (rozdeleni zbrani, terminy pro formulare a duvody pro formulare)
b) bezpecnou manipulaci (ta zadnym zakonem popsana neni)
c) zaklady prava uziti zbrane (na to jsou v otazkach 2 otazky, v realu to chce vedet vic)
Z tech 450 otazek ma vyznam sotva 50 a ty clovek (ktery se zbranim aktivne venuje) nezapomene. Zbytek staci "tusit, ze to tam je" a umet najit.
|
pon 28.2.2011, 19:17 |
|
 |
panvrabec
|
Podle mě jich bude trochu více než 50, ale většina je v praxi k hov.u, teda pokud nechceš dělat zkušebního komisaře. Edit: jinak se teda omlouvám protože jsem si všiml, že už jsme trochu mimo téma
|
úte 01.3.2011, 1:43 |
|
 |
Starosta
|
Starosta píše: Úřední dny a hodiny jsou všude stejné - Po+St 8.00-17.00...
Třeba to někomu pomůže. Díky, mé druhé já. Pomohlo to 
_________________ Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
|
pon 04.2.2013, 12:28 |
|
 |
Mistral
|
Oni to přesunuli na kraje, žejo. Takže si pro zbroják musím do krajského města?
_________________ Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!
|
pon 18.2.2013, 13:11 |
|
 |
Xerxes
|
Kdepak, stačí ti město okresní  ...
|
pon 18.2.2013, 13:56 |
|
 |
cmk
|
Jak kde.. Nekde je to treba posledni utery v mesici nejblizsi trochu vetsi mesto, nekde je to vlastni okresni mesto, nekde je to vedlejsi okresni mesto a nekde je to krajske mesto...
Nejjednodussi je zavolat na PCR ve svem meste a zeptat se, kde je bejblizsi OZSBM.
Naposledy upravil cmk dne úte 19.2.2013, 10:49, celkově upraveno 1
|
pon 18.2.2013, 14:14 |
|
 |
Xerxes
|
Aha, tak to jsem netušil. Já to mám totiž 200 metrů od baráku, tak jsem to nikdy nějak neřešil 
|
pon 18.2.2013, 16:12 |
|
|