Ruský pohraničník ukradl kalašnikova a zabil sedm kolegů

Příspěvek od S474N » stř 29.8.2012, 9:05

Ruský pohraničník v Dagestánu zastřelil na hraničním stanovišti sedm svých kolegů. Pak sám zemřel v odvetné palbě, uvedla agentura Interfax. Incident podle všeho nesouvisí s jiným úterním útokem v této republice, při kterém sebevražedná atentátnice zabila šest lidí i sebe.

Podle předběžných informací pohraničník nejprve odebral útočnou pušku Kalašnikov svému kolegovi a zastřelil dva vojáky, kteří hlídali kasárna v jižní části Dagestánu, kde byli příslušníci speciálního oddílu rychlé reakce vojsk ministerstva vnitra SOBR. Uvnitř kasáren pak zastřelil dalších pět lidí. Následně byl při přestřelce sám zabit. Tři další vojáci utrpěli zranění.
Místní úřady tak nevylučují, že počet obětí ještě může stoupnout. Na místo kromě kriminalistů přijelo i vedení dagestánského ministerstva vnitra a pohraniční služby, která je v Rusku podřízena tajné službě.
Vojenští vyšetřovatelé podle médií nevylučují, že jednatřicetiletého pohraničníka, který se prý jmenoval Alijev, mohlo ke krveprolití vést dočasné pomatení či vztahy v jednotce, což bývá eufemismus pro šikanu. Podle jiné verze prý střelce podplatili muslimští povstalci; první zprávy ostatně hovořily o útoku teroristů, kteří se zmocnili zbrojnice jednotky.
V Dagestánu se v úterý odehrál i jiný útok: sebevražedná atentátnice se odpálila ve vesnici Čilkej v domě místního islámského súfijského duchovního, který na místě zemřel i s pěti farníky a atentátnicí.

Puvodni odkaz:
:arrow: http://zpravy.idnes.cz/rusky-pohranicni ... anicni_mad
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek