sousedské spory vyvrcholily


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 294

Registrován: úte 06.12.2005, 12:20

Bydliště: WEST

sousedské spory vyvrcholily

Příspěvek od veselka » pon 11.9.2006, 13:21

Těhotnou 36letou ženu zastřelil v neděli dopoledne v Žamberku na Orlickoústecku nelegálně drženou pistolí 51letý muž. Policie zveřejnila, že ženu zastřelil jednapadesátiletý Stanislav Bureš. Po prchajícím muži intenzivně pátrá.

11.9. 2006 13:13
ŽAMBERK - "Z vraždy je důvodně podezřelý Stanislav Bureš, narozený 7.1.1955, bytem Žamberk, Smetanova 655. Hledaný je asi 180 cm vysoký, silnější postavy, tmavé prořídlé vlasy, má knír s bradkou. Současně pátráme po vozidle, ve kterém podezřelý muž odjel. Jedná se o osobní vozidlo Lada Niva SPZ 2EO 2798 tmavé švestkově modré barvy. Zadní část vozu je prodloužená - plastová v bílé barvě. Pozor - hledaný muž je pravděpodobně ozbrojen nelegálně drženou střelnou zbraní," sdělila Právu mluvčí Orlickoústecké policie Eva Sichrová.

Podle svědectví sousedů byly příčinou brutálního činu sousedské neshody. Bureš na ženu několikrát vystřelil z bezprostřední blízkosti. Zemřela nejen žena, ale lékařům se nepodařilo zachránit ani dítě, které měla v několika týdnech porodit. V této chvíli stále probíhá mimořádá policejní akce. Vraha hledají vrtulníky, na desítkách silnic na východě Čech policejní jsou zátarasy.

ner, Právo
Pacifismus je NEMOC modEUrni doby.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 498

Registrován: pát 01.4.2005, 17:02

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha

Příspěvek od ikar » pon 11.9.2006, 13:29

Co k tomu dodat, snad jenom to ze pri pronasledovani by mohla policajtum selhat pistole, ale tak aby si to parchant poradne uzil, dejme tomu par hodin pomaleho umirani.
Takze doufam kluci policajtsky ze mate nejake svedomi a soucit a nechate ho pekne dlouho umirat, ja ho totiz ze svych dani zivit nehodlam.
Takove hovado si nezaslouzi 3x denne stravu a strechu nad hlavou a za 8 let je venku, nasrat.
Takze apeluju na policajty co ho hledaji "PANOVE JESTLI HO CHYTITE A PREDATE DO VAZBY TAK JSTE HORSI NEZ ON".
--- IkaR ---

!!! Radeji byt souzen jednim, nez nesen ctyrmi !!!
kdo jinemu jamu kopa, ten si prijde na docela slusne penize

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Příspěvek od cmk » pon 11.9.2006, 13:50

Nevim sice, jak velky problemy vyustily k zastreleni zensky, jeste k tomu tehotny, ale zadny nemuzou bejt tak velky, ze to dopadne takhle...
Jestli by proti takomuhle zvireti byly jednoznacny dukazy, tak bych byl pro trest smrti a to nejlepe bolestivy a dlouhy... A to jsem minulej tejden pres to mesto jel s CZ75 abych ji prodal - tohle vedet, tak bych ji jeste snad preventivne vyzkousel.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Příspěvek od Stepan » pon 11.9.2006, 15:07

§ 219 Vražda
(1) Kdo jiného úmyslně usmrtí, bude potrestán odnětím svobody na deset až patnáct let.
(2) Odnětím svobody na dvanáct až patnáct let nebo výjimečným trestem bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
...
d) na těhotné ženě,

§ 29 Výjimečný trest
(1) Výjimečným trestem se rozumí jednak trest odnětí svobody nad patnáct až do dvaceti pěti let, jednak trest odnětí svobody na doživotí. Výjimečný trest může být uložen jen za trestný čin, u něhož to tento zákon ve zvláštní části dovoluje. Uloží-li soud takový trest, může zároveň rozhodnout, že doba výkonu trestu ve věznici se zvýšenou ostrahou se pro účely podmíněného propuštění do doby výkonu trestu nezapočítává.
(2) Trest odnětí svobody nad patnáct až do dvaceti pěti let může soud uložit pouze tehdy, jestliže stupeň nebezpečnosti trestného činu pro společnost je velmi vysoký nebo možnost nápravy pachatele je obzvláště ztížena.
(3) Trest odnětí svobody na doživotí může soud uložit pouze pachateli, který spáchal trestný čin vraždy podle § 219 odst. 2, nebo který při trestném činu vlastizrady (§ 91), teroru podle § 93, teroristického útoku (§ 95), obecného ohrožení podle § 179 odst. 3 nebo genocidia (§ 259) zavinil smrt jiného úmyslně, a to za podmínek, že
a) stupeň nebezpečnosti takového trestného činu pro společnost je mimořádně vysoký vzhledem k zvlášť zavrženíhodnému způsobu provedení činu nebo k zvlášť zavrženíhodné pohnutce nebo k zvlášť těžkému a těžko napravitelnému následku, a
b) uložení takového trestu vyžaduje účinná ochrana společnosti nebo není naděje, že by pachatele bylo možno napravit trestem odnětí svobody nad patnáct až do dvaceti pěti let.

No, řekl bych, Ikare, že ho třeba budeš živit ještě několik desítek let. Řekl bych že nejmíň 25. Nebo si bude pěstovat kytičky na Mírově 40 let, když mu bude sloužit zdravíčko...
Uživatelský avatar

Příspěvky: 498

Registrován: pát 01.4.2005, 17:02

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha

Příspěvek od ikar » pon 11.9.2006, 15:44

Prave proto jsem rekl ze by ho policajti, kteri ho hledaji pokud maji kouska citu a nejake svedomi meli nepredavat k trestnimu stihani.
--- IkaR ---

!!! Radeji byt souzen jednim, nez nesen ctyrmi !!!
kdo jinemu jamu kopa, ten si prijde na docela slusne penize

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Příspěvek od Stepan » pon 11.9.2006, 15:52

Nejideálnější by bylo, kdyby ho jeden policajt schválně zastřelil, druhej by byl debil a prásknul by to na něj, první by byl ve vazbě za vraždu, zvedla by se vlna protestů a demostrací za jeho propuštění a znovuzavedení trestu smrti a ten by byl posléze doopravdy zaveden. nejlepší by bylo, kdyby ten zákon působil i zpětně.

Mimochodem, nějaký tajemný duch mi zrušil moje oblíbené tučné písmo u toho zákona a přesunul ho do zvláštního rámečku!

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Příspěvek od Stepan » pon 11.9.2006, 20:12

Vrah těhotné ženy se zastřelil v lese

11. září 2006 13:23, aktualizováno 19:12
Jednapadesátiletý muž ze Žamberka na Ústeckoorlicku, který byl nejspíš vrahem své těhotné sousedky, se zastřelil. Policie ho našla v nedalekém lese u České Rybné.

"V podvečer byl nalezen zastřelený v lese v katastru obce Česká Rybná," potvrdila iDNES.cz východočeská policejní mluvčí Iva Marková.

K vraždě došlo v Žamberku krátce před půl desátou dopoledne. "Jednapadesátiletý Stanislav Bureš několikrát vystřelil na šestatřicetiletou sousedku, která byla těhotná," popsala ráno iDNES.cz královéhradecká policejní mluvčí Eva Sichrová.

Podle zjištění MF DNES střelil muž sousedku čtyřikrát do hrudníku. Žena, která byla v sedmém měsíci těhotenství, zemřela na místě. Přivolaný lékař se pokusil císařským řezem zachránit aspoň její nenarozené dítě, ani to se mu však nepodařilo.

Stanislav Bureš žil sám v malém bytě ve společném domě s dalšími nájemníky. Ti si často stěžovali na hygienické návyky svého souseda a na to, že se z jeho bytu line zápach.

Městský úřad v Žamberku proto poslal Burešovi obsílku, ve kterém ho žádal, aby umožnil úředníkům kontrolu bytu. To muže rozčílilo natolik, že vzal svou nelegálně drženou zbraň a vydal se za sousedkou, která prý byla nejčastější stěžovatelkou.

"Viděla jsem, jak se hlasitě hádá se sousedy. To bylo ještě před tím, než přijela policie. Řekl jen ´Vzpomínejte na mě v dobrém´, skočil do auta a rychle odjel," popsala poslední setkání s údajným vrahem sousedka, která se bála uvést své jméno.

Jeden z Burešových kolegů řekl MF DNES, že Stanislav Bureš byl agresivní člověk, který často vyvolával konflikty. "Vždycky jsem tušil, že to s ním špatně skončí," řekl muž, který s hledaným pracoval v městské výtopně.

Nejdřív našla policie auto
Policie po Burešovi intenzivně pátrala. "Do pátrací akce jsou zapojeny i vrtulníky Policie ČR a záchranné služby a jsou prováděny uzávěry silničních tahů," upřesnila dopoledne mluvčí.

Místní lidé se domnívali, že se Bureš schovává v lesích kolem města. Velmi dobře se v nich vyzná, řekli MF DNES. "Jeho největší vášní bylo houbaření. Pravidelně každé září si bral dovolenou a chodíval na houby," řekl jeho přímý nadřízený Václav Charvát.

Policie pátrala také po autě Lada Niva, ve kterém podezřelý muž odjel. Našla ho kolem půl třetí odpoledne u Žamberka.
lja, vid, iDNES.cz, MF DNES

http://zpravy.idnes.cz/vrah-tehotne-zen ... _krimi_lja

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Příspěvek od cmk » pon 11.9.2006, 22:25

No... Patrne ho nasli... A po hodine "vyslechu" jim selhala jeho pistole.

V tomto pripade by mela PCR moji plnou podporu (a to i pres to, ze az na extremy jsem proti tomuhle postupu - jenze tohle extremni pripad byl).
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 498

Registrován: pát 01.4.2005, 17:02

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha

Příspěvek od ikar » úte 12.9.2006, 9:29

Jj kuci policejni udelali to dobre, a u me zase stoupl jejich kredit.
Klidne to mohlo byt tak ze ho nasli v poradku a rekli mu ze jestli se jim dosane do rukou zivy a zdravy tak bude rad ze bude prijimat potravy pres trubicku a ze bude desne trpet, takze to vyresil po svem.
Zadna skoda takoveho hajzla, i kdyby se stalo cokoliv tak to nenarozene dite za to urcite nemohlo.
Takovehle svine co tohle provedou ze zastreli zenskou a notabene tehotnou kdy neni o tehotenstvi pochyb, a u kterych je opravdu nade vsi pochybnost prokazano ze to provedl, tak by mel byt v zakone dodatek ze takovyhle clovek je zbaven vsech prav a vysad a muze ho kdokoliv popravit a to jakym koliv zpusobem, protoze tohle at se na to koukam jakkoliv proste muj mozek nebere.
--- IkaR ---

!!! Radeji byt souzen jednim, nez nesen ctyrmi !!!
kdo jinemu jamu kopa, ten si prijde na docela slusne penize

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Příspěvek od Stepan » úte 12.9.2006, 12:25

Já nevím, jestli nemáte moc romantický představy o policajtech... :(
Uživatelský avatar

Příspěvky: 421

Registrován: pát 01.4.2005, 18:57

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od SINCITYMAN » úte 12.9.2006, 23:47

Asi ano,rozhodně toho kluka co se včera zastřelil v Motolské ubytovně mi je líto víc...
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz