STEPAN - kapesní zbraně jsou na nic


Různé existence vyskytující se (nejenom) na našem fóru

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

STEPAN - kapesní zbraně jsou na nic

Příspěvek od Stepan » pát 06.6.2014, 19:27

Jak zasáhnout, pokud jste v davu? Ja tu problém s přitáhnutím pozornosti pachatele a ohrožením lidí, co jsou blízko u vás. Když se člověk netrefí prvním výstřelem, tak je vlastně víceméně jedno, kterou část davu útočník masakruje, ale stejně se mi to zdá dost problematické.

Vyniká tady problém "kapesních" zbraní, se kterými se hůř trefuje. Někdy je prostě životně nutné být schopný trefit se přesně a účinně prvním výstřelem. Ale kdo se má s větší zbraní pořád tahat???

Příspěvky: 66

Registrován: ned 09.12.2012, 16:32

Zbraň: G26 Gen4 + TFO

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od markus9ml » ned 08.6.2014, 14:15

Stepane, v davu kvuli jistote zásahu jedine HK G3, poradis vhodne pouzdro?
Člen sdružení LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od Stepan » ned 08.6.2014, 16:05

Pistole ve standartní (full size) velikosti případně "normální kompaktní" (myslím G19, Cz75 compact atd) myslím stačí, problém je v tom, že spousta lidí nosí různé subkompaktní kapesní pistolky, někdy i bez použitelných mířidel, které by byly v některých případech dost k ničemu a jediné, co by spolehlivě dokázaly udělat, je upoutat pozornost.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od reddog » ned 08.6.2014, 17:05

Ostatni se na nej vrhli pri prebijeni? Takze asi k nemu neutikali desitky metru? Byli tedy treba nekolik JEDNOTEK metru od nej? Na tuhle vzdalenost uz se subcompact G26 ci G42 nebo treba Kevin ci SigS P238 nejspise podle nekoho pouzivat proste asi neda :shock: , treba ani na 10-15metru take ne? :shock: :shock: . Vyraz "pistolka" od prispivatele Stepan, zni jako pokus o zesmesneni ci bagatelizace ucinku strelby z naznacenych zbrani.

Bylo by dobre zde uvest, aby novacci (a pripadni jini, problematiky neznali, ctenari) pochopili, ze strelna zbran muze zpusobit smrtelne poraneni vzdy. Klidne i v "pidirazi" .22short. Respekt treba z Beretty 71 (raze .22LR) je toho slusnym dukazem. Velice zalezi na tom, co na utocnikovi strelou zasahnete. Zkratka co mu svou strelbou zpusobite. Uzivatel Stepan se zde pokusil naznacit, ze "subcompact" jsou mene vhodne nez "fullsize" ci "compact" zbrane. Jedna se o komercni znaceni velikosti zbrani.
Pro priklad:
Glock26 - 9mm Luger (zbran, nikoli raze, oznacovana vyrobcem jako subcompact)
Glock19 - 9mm Luger (zbran, nikoli raze, oznacovana vyrobcem jako compact)
SigSauerP238 - .380 (zbran, nikoli raze, povazovana za subcompact)
Kazdou z techto zbrani umi trenovany obrance zasahnout terc i na pomerne velkou vzdalenost (treba 20metru) s pomerne slusnou presnosti. Zmineny G26 ci SigS schovate (dle zakona) klidne i do kapsy. Na mensi vzdalenost rekneme do 10metru) je schopen trefit utocnika temer kazdy obrance (konec koncu strelbou ukoncuje zkousky k ziskani ZP). Vzdy je otazkou, zda je toho schopen pod tlakem, s vedomim vlastniho ohrozeni nebezpecnym individuem.

Osobne bych pri strelbe na utocnika "v davu" videl vetsi problem v riziku prostreleni a nechtenem zasahu dalsiho obrance.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1251

Registrován: pát 07.9.2007, 13:47

Bydliště: LKPR

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od Biggles » ned 08.6.2014, 17:07

Lžeš už v první větě a hned dvakrát, to bys neměl, růžový borče. Víš, co se říká...kdo lže, ten i krade... :D

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od Stepan » ned 08.6.2014, 17:37

reddog píše:Ostatni se na nej vrhli pri prebijeni? Takze asi k nemu neutikali desitky metru? Byli tedy treba nekolik JEDNOTEK metru od nej? Na tuhle vzdalenost uz se subcompact G26 ci G42 nebo treba Kevin ci SigS P238 nejspise podle nekoho pouzivat proste asi neda :shock: , treba ani na 10-15metru take ne? :shock: :shock: . Vyraz "pistolka" od prispivatele Stepan, zni jako pokus o zesmesneni ci bagatelizace ucinku strelby z naznacenych zbrani.
Spekuluješ o vzdálenosti a na základě svojí spekulace něco vyvozuješ, navíc je asi praktičtější bavit se obecně o různých možnostech. Střelba do davu z dlouhé zbraně z ne úplně blízké vzdálenosti je realistická možnost.

Zbraně jsi mému výrazu přiřadil sám. Reaguješ na svoje vlastní přiřazení. Nemůžeš mluvit o tom, že zesměšňuju nebo bagatelizuju pistole, které jsis TY SÁM vybral. Já jsem navíc zmíňkou o mířidlech naznačoval, o čem mluvím, například CZ 45/92, LCP, atd.
reddog píše:... strelna zbran muze zpusobit smrtelne poraneni vzdy. Klidne i v "pidirazi" .22short. ... Na mensi vzdalenost rekneme do 10metru) je schopen trefit utocnika temer kazdy obrance
Jenomže tady je úplně jedno, které zranění je smrtelné a za dva týdny na něj útočník umře v nemocnici, a jestli "trefíme útočníka". Nechceme útočníka zabít, nechceme ho "nějak trefit", primární úkol je IHNED ZASTAVIT ÚTOK. Z útočníka můžete udělat řešeto ale on může ještě dlouhé vteřiny nebo desítky vteřin fungovat a střílet a zabíjet a mrzačit další lidi. Good luck with LCP at 25 yards!

Příspěvky: 380

Registrován: pon 05.11.2012, 17:30

Zbraň: vícero

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od Piggy » ned 08.6.2014, 17:52

Když člověk netrefí prvním výstřelem, může to zkusit druhým, třetím atd. Výsledek je samozřejmě vždy horší než při zásahu první ranou (1. útočník zasáhne více obětí, 2. obránce zasáhne někoho jiného než útočníka, 3. útočník zasáhne obránce), ale (pokud obránce nepostřílí víc obětí než útočník) bude lepší než když obránce nezasáhne vůbec.
Už sama skutečnost, že na útočníka někdo střílí, je pro něj rušivým prvkem, natož pokud je - byť nedostatečně účinně - zasažen. Takže i tím se pravděpodobný počet obětí snižuje.
V případě útočníka, který střílí bez rozdílu na všechny přítomné s cílem pobít jich co nejvíc, vlastně skoro cokoliv snižuje celkový počet obětí.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od Stepan » ned 08.6.2014, 18:00

Když se budeme rozhodovat jenom podle nejmenší škody, útočník sám BY zabil 20 lidí, obránce ho zastaví při dvou a podaří se mu samotnému zabít tři lidi, tak je to pozitivní výsledek, bohužel to s ním asi moc dobře nedopadne, protože těch 20 mrtvých co BY útočník sám oddělal jaksi neexistuje, naopak existují naříkající příbuzní nešťastně zabitých.

A když utočník střílí do vzdáleného konce davu a my se účinně netrefíme a postřílí místo toho pár lidí v našem okolí, tak nám ti lidi asi nepoděkujou. Ale zase by nám poděkovali ti,do kterých by přestal střílet. Ale příbuzní těch blízkých budou hořekovat mnohem víc, než budou děkovat vzdálení ušetření. Navíc vzdálený ušetřený pořádně neví, že je ušetřený.
Piggy píše:...Už sama skutečnost, že na útočníka někdo střílí, je pro něj rušivým prvkem, natož pokud je - byť nedostatečně účinně - zasažen. Takže i tím se pravděpodobný počet obětí snižuje.
Nejsem si jistý. Když už někdo dělá tak šílené věci, může být velice odhodlaný a neúčinný zásah jenom jeho snahu může zintenzivnit a/nebo přesměrovat.

Kbybych se zeptal lidí v okolí, jestli se můžu pokusit útočníka zasáhnout a přesměrovat jeho útok mým směrem a uvést je v nebezpečí, co by asi řekli? Souhlasili by s tím? Můžu já udělat něco, o čem si myslím, že by lidi kolem mě nesouhlasili? Můžu rozhodnout za ně a dostat je do ohrožení života?
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od reddog » ned 08.6.2014, 18:40

Sam jsem vybral, sam jsem uvedl. Nepausalizoval. JAKAKOLI strelna zbran v kategorii "B" muze utocnika okamzite zastavit. I "pistolka" s pro nekoho nevhodnym miridly :wink: . Pokud nekdo myslel nejake konkretni "subcompact" pistole "bez pouzitelnych miridel", mohl je uvest. Ja uvedl konkretni a to v ruznych razich. S kazdou z nich lze na miste zastavit utocnika. A ano stojim si za tim, ze vyraz "pistolka" v kontextu toho komentu autora pro mne jednoznacne vyznel jako zesmesnujici a bagatelizujici.

Mmch, i LCP porad lepsi nez nic. Good luck with empty hands.

Jeste jsem neuvedl to nejdulezitejsi. Klobouk dolu pred obranci. Zamezili tomu utocnikovi dalsi strelbu a pri tom jej ani nezabili. Zachranili ostatni, pro mne jsou to hrdinove.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od S474N » ned 08.6.2014, 19:52

Jasne, reddog spekuluje, ale Stepanek ma se svou "spoustou lidi nosici pistolky" uplne jasno. *71* *24*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od reddog » ned 08.6.2014, 20:48

On by mne ten jeho koment byl vcelku u sedinky, jenze neni. To o tech subkompaktech v jeho podani a v dane situaci proste nedavam. Jakokdyby zalezelo JEN na velikosti zbrane, nikoli na schopnostech strelce. No to je neco na mne :evil: .
Aby si zase nemyslel, ze si tu na nem nekdo honi triko. Nezpochybnuji, ze s prodluzovanim vzdalenosti k terci je lepsi pouzit vetsi zbran (pri stejne razi delsi hlaven). Ale pochybuji, ze se v poslucharne bude strilet na padesat metru. Kor kdyz pri dobijeni studentska straz za pomoci ostatnich studentu a za pouziti paralyzujiciho spreje zneskodnila utocnika kontaktne :huh:

Cert:
No, uz jsem to chtel napsat drive. Jaky jsem, si mohli udelat obrazek uz opakovane treba lide na Srazu. Mel jsem vizitku, kazdy se mne mohl na cokoli zeptat, cokoli mi rict. O spekulantech jsem tam nic neslysel :mrgreen:
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od pitt » ned 08.6.2014, 21:01

Nechci vaam kazit nasranost,ale serif tady vypustil domenku,ktera v podstate nesouvisi s tematem a vy jste se chytli na udici jak tyden hladovej kapr
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1266

Registrován: sob 19.6.2010, 22:39

Zbraň: Weaponized sarcasm

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od jry2000 » ned 08.6.2014, 21:49

Jak rika Stepan, tak glock ma naprosto neprirozeny uhel pazbicky a z tohoto duvodu byste proste nebyli schopni utocnika zastavit...
Lajte mi lhu-li
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 451

Registrován: stř 04.1.2012, 13:13

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od Strelkyne » ned 08.6.2014, 23:29

Air Marshallové nosí subcompacty a jsou s nimi schopní zasáhnout naprosto přesně cíl na cca 10 a možná i 15 metrů. V letadle, kde by ani spešl střelivem neměli trefit nic a nikoho jiného, než drbana, je to vcelku nutnost. Takže souhlas s reddogem - záleží na schopnostech střelce a ne na velikosti "pistolky".
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca
Uživatelský avatar

Partner MujGLOCK

Příspěvky: 2139

Registrován: sob 11.11.2006, 17:40

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od john.hawk » pon 09.6.2014, 8:20

štěpán, který se bojí přijet na sraz, si nezaslouží odpovědi za své otázky..
S terroristy se nevyjednává, s blbci se nediskutuje.. :wink:

Příspěvky: 104

Registrován: pon 31.3.2008, 8:53

Bydliště: kolem Ostravy

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od pekoz58 » pon 09.6.2014, 12:36

konečně normální názor..

Příspěvky: 380

Registrován: pon 05.11.2012, 17:30

Zbraň: vícero

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od Piggy » pon 09.6.2014, 21:31

Pitt: já myslím, že to přece jen souvisí.
Piggy píše:V případě útočníka, který střílí bez rozdílu na všechny přítomné s cílem pobít jich co nejvíc, vlastně skoro cokoliv snižuje celkový počet obětí.
Tím jsem myslel opravdu cokoliv - tedy i pepřák, nohu od židle nebo holé ruce.
Stepan píše:Kbybych se zeptal lidí v okolí, jestli se můžu pokusit útočníka zasáhnout a přesměrovat jeho útok mým směrem a uvést je v nebezpečí, co by asi řekli? Souhlasili by s tím? Můžu já udělat něco, o čem si myslím, že by lidi kolem mě nesouhlasili? Můžu rozhodnout za ně a dostat je do ohrožení života?
To jsou celkem legitimní otázky a platí i v případě, že proti útočníkovi zasáhnu jinak než střelbou. Obecně je při aktivním zásahu proti útočníkovi méně obětí, ale je vyšší pravděpodobnost, že aktivní obránce bude mezi nimi. Pasivní reakce naopak snižuje riziko pro jednotlivce, ale zvyšuje celkové ztráty.
A v otázce následného hodnocení (stylem "co by kdyby") má Štěpán také pravdu - i když na jeho otázky lze odpovědět jednoduše: 1. asi by nebyli nadšení, 2. ano, můžu. A pak budu oslavován nebo zatracován, což se předem nedá odhadnout.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od pitt » pon 09.6.2014, 22:15

Piggy:mel ksem na mysli stepanovu teorii o velikosti pistole.

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od cmk » úte 10.6.2014, 10:44

Stepan píše:Pistole ve standartní (full size) velikosti případně "normální kompaktní" (myslím G19, Cz75 compact atd) myslím stačí, problém je v tom, že spousta lidí nosí různé subkompaktní kapesní pistolky, někdy i bez použitelných mířidel, které by byly v některých případech dost k ničemu a jediné, co by spolehlivě dokázaly udělat, je upoutat pozornost.
Stepane, vyzyvam Te na souboj.
Ja si vezmu svého subkompaktniho Glocka 26 (kterého nosim) - dokonce mu ani nedam zasobnik s botkou, aby se mi to teda blbe drželo.
Ty si vyber. Bud si vem svou zbran, kterou chces, nebo muzu nabidnout G17, Norinco NZ85 (povedena kopie CZ75) ci CZ 75 Tactical Sports (0.8kg na spousti) a vyber si kteroukoli streleckou sportovni discipliu, kterou chces... Od mirenky, přes siluety, popper duely az po LOS ci IPSC.
Jestli me prestrilis, slibuji, ze prestanu nosit G26 a poridim si něco většího.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: Střelce na univerzitě v Seattlu zneškodnili studenti

Příspěvek od pitt » úte 10.6.2014, 11:27

A ja tuto sazku okorenim jeste tim ze kdyz te prestrili,tak mu zaplatim na 3 roky VIP clenstvi k klumu MG aby mel v profilu i zlutou barvu a mohl vyuzivat vsechny vyhody sektaru

Zpět na „Exoti na fóru“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz