STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou


Různé existence vyskytující se (nejenom) na našem fóru

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Stepan » pon 31.3.2014, 0:23

Glock má specifický (tj. špatný) úhel pažby vzhledem k ose hlavně a míří tam, kam člověk přirozeně nečeká, že bude mířit. Takže "sžívání se se zbraní" v případě glocka bohužel znamená také naučit se kompenzovat tuhle vadu. A někteří lidé se s ním nesžijí nikdy a zase ho prodávají. Každému vyhovuje jiná zbraň a na konci každé cesty nemusí být úspěch.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1251

Registrován: pát 07.9.2007, 13:47

Bydliště: LKPR

Re: GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvére

Příspěvek od Biggles » pon 31.3.2014, 3:21

Špatnej úhel? Ty seš fakt velkej vodborník :D Jediná chyba géčka je, že vo něm ví i takovej trotl jako ty, takže se vo něj může votírat. Vzhledem k tomu, žes držel v ruce leda kapslíkovku z poutě, tak ti to blahosklonně vodpouštím, kotě :D
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvére

Příspěvek od reddog » pon 31.3.2014, 7:17

Stepan:
Proc se G prodava tak nejak uz delsi dobu se stejnym "ma specificky (tj. spatny) uhel pazby..." (tvuj koment), kdyz se pak navic musi "kompenzovat tuto vadu"? To mi rekni, proc se tolik lidi neustale dopousti "stejne chyby" a Glocky stale kupuji. Ja te odhalil, ty zakuklence :mrgreen: . Tebe plati primo fabrika, abys nadhazoval ty sve vyplody. My pak reagujeme (v drtive vetsine ve prospech vyrobku a to logicky, mame jej osahany, vyzkouseny, provereny kazdodennim nosenim, mnozi take sluzbou) a spolecne tak vytvarime reklamu :lol: . Skoro se mi chce rict, ze kdybychom te tady nemeli, tak bychom si te museli vymyslet :mrgreen: :mrgreen:
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvére

Příspěvek od S474N » pon 31.3.2014, 8:41

Jo, neni na Stepanovo kategoricka tvrzeni pri pondelnim ranu - hned se cloveku do noveho tydne vstava lepe a s usmevem *3* :lol:

A nakonec neco pro ty "normalni", kteri chteji vedet proc ma GLOCK opravdu jiny sklon:
Glock se jich na základě svých zkušeností se vzorky soudobých pistolí také zeptal na optimální úhel rukojeti vůči tělu zbraně. Jeho názor byl takový, že ideální ruční palná zbraň musí dovolovat instinktivní zacílení, které umožní střelbu uživateli např. i v případě, kdy bude zraněn natolik, že neuvidí na mířidla. G. Glock pro tento účel sbil dohromady dva kusy a provedl svérázný experiment. Problém formuloval takto: S otevřenýma očima dokážete správně zacílit s každou pistolí. Ale jaký úhel rukojeti umožní, abyste pistoli správně zacílili i se zavřenýma očima? Po diskusi a absolvování této zkoušky se celá skupina shodla, že nejlepší úhel rukojeti vůči tělu zbraně je 22 stupňů. (Tento názor následně ještě prošel menší revizí, takže konečné pistole Glock mají rukojeť v úhlu 21,5 stupně.) Při hovoru o sklonu rukojeti se také ukázalo, že všichni tři odborníci by na pistoli rádi měli zužující se zásobníkovou šachtu pro snadnější vložení zásobníku.
:arrow: http://www.mujglock.com/historie-znacky-glock.html
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvére

Příspěvek od Stepan » pon 31.3.2014, 8:53

Nejsem si jistý, že to znáte. Test se dělá tak, že zavřete oči, zamíříte pistoli, otevřete oko a zjistíte, jak máte srovnaná mířidla. Čezety 75 jsou rovně (82/3 ne). M&P jsou rovně. A další a další. Většina výrobců to umí. Glock ne, glock míří vzhůru. Ta odchylka je dost výrazná. Je to známý fakt, který si navíc můžete sami na sobě ověřit, pokud vás teda Glock už totálně dezdegeneroval. Jestli to nevíte, odhalujete, že toho o zbraních moc nevíte, nejste objektivní nebo jste už totální propadlíci glock-kultu a diskuze s vámi je naprosto marná jako s každým indoktrinovaným jedincem s vymytým mozkem.

Já glock repektuju pro jeho funkčnost, jednoduchost a pravděpodobně i spolehlivost, ale jinak je to třicet let zastaralá zbraň z výše zmíněného důvodu nevhodná pro sebeobranu (pudovou střelbu).

Edit: marketingový výtvor Glocku je opravdu skvělý. Lží se fakta nikomu nepodaří změnit. Ani Glocku.

... a kdybyste neignorovali informace zvnějšku (další známka zmanipulovaných lidí v náboženské sektě), tak byste zjistili, že si MNOHO dalších lidí myslí, že jiné pistole přirozeně míří mnohem lépe, než glock.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvére

Příspěvek od S474N » pon 31.3.2014, 9:49

Pravo na nazor mas, dokonce i tady mas pravo jej vyjadrit (jinde si dostal totiz ban), nicmene pokud uz chces neco tvrdit, tak bys pro to mel mit i nejake podklady a ne pouze tvoje chorobne smyslenky. Tedy ocekavam, ze tve nazory podlozis konkretnimi argumenty - tedy idealne nalinkovat testy, kdy byl nezanedbatelny vzorek strelcu zkousen a plynou z toho zavery, ktere tu (pomerne svebytne) prezentujes.

A pouze pro poradek, znam te uz natolik, ze uz ted vim, ze nic nemas a pouze fabulujes. Ono ne nadarmo si jinde dostal ban a zde si mistnim saskem, teda pardon, exotem. Pozitivum osobne vidim v tom, ze si timto alespon pripomeneme zajimavosti ze sveta Glocku - zde nestandardni uhel a jeho duvod.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvére

Příspěvek od reddog » pon 31.3.2014, 9:55

Stepan:
"Glock kult" no ja mu propadl. Hele, ono to neni o nekritickem obdivu, ale o tom, komu co sedne do ruky. Chvala Bohu, jeste nam Modra s hvezdama nepredepisuje, jaky uhel pazby musime kupovat a proto si muzeme strilet z toho, co nam pro nase potreby vyhovuje.

Timto se zpet vracim k tvrzeni, ze nemit zde nekoho, kdo "tak dobre umi postihnout zaklad veci", tak bychom jej museli vymyslet.

Příspěvky: 380

Registrován: pon 05.11.2012, 17:30

Zbraň: vícero

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Piggy » pon 31.3.2014, 11:35

Otázka je, jaký je "přirozený" úchop. Sousta lidí intuitivně očekává něco jako pravý úhel rukojeti, proto bez kontroly zrakem drží ruku v prodloužení předloktí, což vyžaduje aktivní zapojení svalů. Pokud střelec uvolní zápěstí, ruka se zbraní klesne a zbraň míří dolů. Šikmější rukojeť umožní držet ruku se zbraní volněji, při navyklém úchopu však míří nahoru.
To není Gastonův objev, počítal s tím už Georg Luger :wink:

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Stepan » pon 31.3.2014, 12:27

Přirozený úchop a potřebný úhel mezi pažbou a hlavní je něco, co se většině zbrojovek povedlo úspěšně zjistit. Jenom Glock před 35 lety nebo kdy to zjišťovali selhal a tvrdošíjně ty pistole dělá pořád stejně špatně.

Nový thread ze zahraničního fóra:
http://thefiringline.com/forums/showthread.php?t=544539

Cituji: ....Sotva glocka nedržím několik týdnů v ruce, připadá mi nepřirozený a musím sklápět ruku dolů. Musím cvičit a přivykat si pravidelně, aby mi glock nepřipadal zase divný.

... jinak řečeno, střílel bych vysoko kdybych se vědomě nesnažil snižovat mušku dolů pod úhlem, který se mým zápěstím zdá nepřirozený. .... Čezeta kterou střílím teď míří přirozeně správně. Je zajímavé, že Glock 4 generace s jiným hřbetem pažby míří mnohem lépe než můj starý glock 3. generece.

Je toho plný internet. Odpovídají tomu moje osobní zkušenosti.
Že někteří členové místní Glock-sekty nesnesou fakta je v takových společnostech normální.

Mimochodem, když se na zdejší fórum díváte jako na sektu, začne vám docházet spousta dalších věcí - hledání společných nepřátel, atd atd.

Pan Webleymkv v jiném vlákně napsal takovýhle krásný moudrý a vyzrálý příspěvek:
It is undeniable that Glock has a lot of rather dogmatic fanboys (not that other guns don't, but the Glock crowd seems to be particularly vocal). The reasons for this, and for Glock's popularity, are primarily shrewd marketing and media exposure. While a Glock is certainly an accurate and reliable handgun, they are not by any means alone in this respect. Accurate and reliable handguns are avialable from just about every major handgun maker these days and, in my experience, a Glock is no better or worse quality-wise than a comparably-priced gun from S&W, Springfield, Beretta, CZ, Walther, Ruger, Sig, or a number of other makers. Glock has, however, marketed their guns more shrewdly by undercutting most other makers in the police market.

Because they were one of the first on the scene with a polymer frame, Glock long enjoyed being able to sell their guns to police departments at a price well below what other makers could be profitable at. It is fairly well known that Glock routinely sells handguns to police departments for $300 or less per unit. While other makers' polymer offerings can probably meet or beat that price now, it's a fairly recent development. Simply put, polymer frames are just cheaper to make than steel, aluminum, or other more exotic metals. Because of this, Glock took the lion's share of the police market years ago and the other makers have been playing catch-up for that market ever since (though Glock's share seems to be shrinking since guns like the S&W M&P and Sig Pro have come out).

The other part of it is media attention. It has long been the case that a gun which is featured prominently in a popular film will enjoy brisk sales (think about the sales of the S&W M29 after Dirty Harry or the Wildey after Death Wish 3). Glock got this fairly early on in films like Die Hard 2 and U.S. Marshalls and has remained popular in the media ever since (it probably helps that Glock is a short, monosyllabic word that is easy to rhyme in a rap song). Likewise, Glock isn't shy about seeking celebrity endorsements from figures such as Ted Nugent and R. Lee Ermey.

In my experience, the most dogmatic fanboys of any brand are usually relatively young and inexperienced. It is no accident that young and inexperienced shooters often gravitate towards Glock as they figure that a gun used so widely by police and featured so prominently in popular culture must be one of the best, if not the very best, firearms available. Likewise, a large segment of the gun-owning public has law-enforcement background and Glock may very well be the only quality handgun that they have a good amount of exposure to.

While they're not my cup of tea, I'm not a Glock basher. I have no problem where giving Glock credit where credit is due and I've always labeled them as exactly what they are: an accurate and reliable gun that can be had for a reasonable price. That being said, I don't believe that they are "perfect" regardless of what their marketing department would have us belive, I don't think that they're necessarily the best choice, or even a good choice, for everyone needing a handgun, and I admit that the fanboys do get on my nerves from time to time.


http://thefiringline.com/forums/showthr ... 207&page=3

Nemám sílu to překládat, snad tomu budete rozumět.
Naposledy upravil(a) Stepan dne pon 31.3.2014, 12:34, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1306

Registrován: ned 30.10.2011, 13:01

Bydliště: Děčín

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Sailor » pon 31.3.2014, 12:29

He he Biggles mě rozesmál . . :lol:
Jinak Štěpáne,nemohl by jsi sem,prosímtě, postnout jaké zbraně máš ty?Nikdy si to tu nezmínil a já bych se rád poučil,co bych si měl tedy lepšího koupit . . .
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od S474N » pon 31.3.2014, 12:35

Plny internet = jeden odkaz?

MNOHO dalsich lidi = jeden clovek?

Ty fakt dneska perlis *3* :lol:

Ano, klidne u tebe budu sektar, ale zaroven i reknu, ze ne kazdemu muze sklon vyhovovat. Pokud je nekdo dlouhodobe zvyklej na jine pistole, muze mu uchop pripadne nestandardni. Dalsi veci je, jestli je to pricina nebo dusledek. V kazdem pripade nikde neni psano, ze GLOCK musi za vsech okolnosti sedet vsem. Nastesti ma kazdy moznost volby - opravdu si ho NEMUSIS kupovat. Chapu, ze ty by ses evidentne rad vratil do doby minule, kde bys lidem ukazoval a diktoval, co je spravne a co nikoliv. Chtel bys byt takovym pastyrem, nesoucim svetlo, nicmene v realite ses pouze hlupak vystavujici verejne svou omezenost.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

spm

Příspěvky: 67

Registrován: čtv 20.2.2014, 0:11

Zbraň: SIG Sauer SP2022

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od spm » pon 31.3.2014, 12:40

Stepan píše: Cituji: ....Sotva glocka nedržím několik týdnů v ruce, připadá mi nepřirozený a musím sklápět ruku dolů. Musím cvičit a přivykat si pravidelně, aby mi glock nepřipadal zase divný.
Možná by nebylo od věci naučit se ten cizí jazyk předtím, než z něj v překladu budeš citovat. Nepíše, že ho musí sklápět dolů, ale že mu v ruce připadá zvláštně, jako by ho měl sklopit dolů. Tedy naopak míří správně, jen ze zvyklosti z jiných zbraní by ho sklopil dolů, čímž by naopak mířil níže.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1266

Registrován: sob 19.6.2010, 22:39

Zbraň: Weaponized sarcasm

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od jry2000 » pon 31.3.2014, 13:03

A to tu jeste chybi Stepanovo obligatni, ze za vsechno nasili muze televize a pocitacove hry!
Lajte mi lhu-li
Uživatelský avatar

Příspěvky: 89

Registrován: ned 19.8.2012, 11:55

Zbraň: CZ75 B

Bydliště: Ústí nad Orlicí

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Xerxes » pon 31.3.2014, 14:15

Takhle razantně tvrdit, že ten úhel je uplně špatnej, bych si nedovolil. Nicméně musím uznat, že pro mě osobně to je taky nezvyk a zoufale mi nevyhovuje :? .

Spíš bych se chtěl zeptat Štěpána, co čekal že se v tomhle vláku vyřeší? Příjde mi to, že chceš jen mermomocí udělat flame nebo rozčeřit zdejší vody nebo co. Nebo to chápu špatně?

Příspěvky: 380

Registrován: pon 05.11.2012, 17:30

Zbraň: vícero

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Piggy » pon 31.3.2014, 14:59

Štěpán, spm: Nehádejte se, kluci, mýlíte se oba, přesněji řečeno, oba máte pravdu :lol:
Tedy jestli jde o Eleriusův příspěvek, tak já mu rozumím tak, že po delší pauze má z glocka "strange" (divný/nezvyklý/zvláštní) pocit, jako by musel "bend his wrist" (ohnout zápěstí), aby "aim down the sights" (srovnal miřidla).
Takže skutečně s glockem (stejně jako s parabelou) musí ohnout zápěstí směrem k malíku (tedy většinou dolů), aby mířil přímo. Při navyklém úchopu z jiných zbraní bude mířit nahoru.
Mmch sám bych spíše z toho emerického vlákna ocitoval She3pdoga:
It is a silly argument. A Glock user could just as easily say that one must adjust their wrist to aim properly with a Springfield XD or a 1911. Truth is there are a lot of different grip angles and hand swells, but Glock takes a little more flak than most because it is pretty close to the extreme end of the spectrum.
As I implied earlier though, it really just depends on what you have the most experience with.
The writer probably has a bit of a bias based on his previous experiences and training with other guns.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od S474N » pon 31.3.2014, 15:02

Me porad unika smysl toho, co se zde resi. To je jako resit u auta, ze ma nepohodlne sedacky, ktere nekoho tlaci treba do zad. No tak preci, pokud to tak bude, tak takove auto rovnou skrtam z vyberu a dal ho neresim.....teda samozrejme pokud nejsem Stepan *40* *3* :lol:
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 380

Registrován: pon 05.11.2012, 17:30

Zbraň: vícero

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Piggy » pon 31.3.2014, 15:06

Vždyť je to jasné - řeší se tu nesporný fakt, že co nevyhovuje Štěpánovi, je špatné pro člověka jako takového:
Stepan píše:Glock má specifický (tj. špatný) úhel pažby vzhledem k ose hlavně a míří tam, kam člověk přirozeně nečeká, že bude mířit. Takže "sžívání se se zbraní" v případě glocka bohužel znamená také naučit se kompenzovat tuhle vadu. A někteří lidé se s ním nesžijí nikdy a zase ho prodávají. Každému vyhovuje jiná zbraň a na konci každé cesty nemusí být úspěch.
QED :idea:

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Stepan » pon 31.3.2014, 17:07

jry2000, ty mi připadáš jako zvíře, které značkuje. Navštívíš vlákno, upustíš bobek, který vůbec s ničím nesouvisí, a zase jdeš dál.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1306

Registrován: ned 30.10.2011, 13:01

Bydliště: Děčín

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Sailor » pon 31.3.2014, 17:34

Štěpáne,za to ty do každého vlákna řádně nas***š :lol:
Odpovíš mi jáké vlastníš zbraně?
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: STEPAN - špatný úhel mezi hlavní a pažbou

Příspěvek od Stepan » pon 31.3.2014, 17:54

Sailore, nic ti do toho není a nevím, jakým právem na mě vyžaduješ odpověď na tvojí otázku. Vlastním několik pistolí třech různých ráží a třech různých značek, glock mezi nimi není. Také jsem střílel z dalších zbraní, glock mezi nimi je. Držel jsem v ruce (a nestřílel z nich) několik dalších zbraní.

Zpět na „Exoti na fóru“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz