Střelec v Torontu zabil ženu a zranil 13 lidí. Zemřel v přes

Příspěvek od S474N » pon 23.7.2018, 12:18

Střelec v Torontu zabil ženu a zranil 13 lidí. Zemřel v přestřelce

V noční střelbě v kanadském Torontu jedna žena zemřela, dalších třináct lidí bylo zraněno. Devítiletá dívka je kritickém stavu. Všichni jsou obětí střelce, který podle vyšetřovatelů zemřel v následné přestřelce.

Podle CNN se střelba odehrála nedaleko jedné z restaurací kolem 22. hodiny temního času.

Na videu, které na místě pořídil jeden ze svědků, je zachycen muž v černém oblečení a v černém klobouku. Při rychlé chůzi vpálil z chodníku tři rány do nejméně jednoho obchodu nebo restaurace. Greektown je pulzující čtvrť s plnými řeckými restauracemi a kavárnami.

Média nejprve hovořila o deseti zraněných, policie později uvedla, že zraněno bylo devět lidí včetně dívky.

Šéf policie Mark Saunders později na Twitteru upřesnil, že zraněno bylo nakonec 14 lidí, z toho jedna žena zemřela a děvčeje v kritickém stavu. Střelec při svém činu použil pistoli.

Zranění byli převezeni do okolních nemocnic.

Policejní mluvčí Mark Pugash uvedl, že zatím nelze říci, zda jde o teroristický čin.

Jeden ze svědků John Tulloch tvrdí, že slyšel zhruba 20 až 30 výstřelů, napsala agentura AP. Se svým bratrem zrovna vystoupil z automobilu. „Prostě jsme utíkali. Viděli jsme lidi, jak se dávají na útěk, tak jsme utíkali,“ řekl Tulloch.

Na místě zasahovalo mnoho policistů, zdravotníků. Mnozí místní obyvatelé, někteří v pyžamech, se šli podívat, co se děje.

Torontské radní Paula Fletcherová a Mary Fragedakisová řekly, že podle jejich informací byl střelec emočně narušený. „Nesouvisí to s působením nějakého gangu. Vypadá to na někoho, kdo byl velmi duševně nevyrovnaný,“ řekla Fletcherová.

Podle agentury Reuters Toronto letos čelí nárůstu násilí s pomocí střelných zbraní. Podle policejních statistik z minulého týdne bylo letos ve městě zastřeleno už 26 lidí, což je o 53 procent více než za stejné období loňského roku.

Puvodni odkaz:
:arrow: https://zpravy.idnes.cz/strelba-toronto ... anicni_bur
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek