Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 25.5.2012, 15:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Střelivo Libra 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Střelivo Libra
Co jsem kdysi střílel snaily tak vše v pořádku, vyrovnané navážky, střely magnetovali. To ostatně není problém, životnost hlavně se sice sníží, ale řádově v jednotkách procent, což je pro většinu lidí zanedbatelný údaj a zbytek si po 45tisících koupí novou hlaveň. Chtěl bych podotknout, že střely označované jako bimetal (CuZn10) nejsou galvanicky pokovené, ale vyrábějí se slisováním ocelového a tombakového plechu dohromady. K proříznutí většinou nedochází a i kdyby došlo, tak ocel, ze které je vyrobena vnitřní část pláště, je o dost měkčí než materiál hlavně. Sám jsem jich už několik tisíc vystřílel a žádnou změnu na hlavni nepozoruju. Jiskření z hlavně bývá většinou způsobeno dohoříváním zbytků prachu a né působením ocelových plášťů. Většina výrobců je používala a spousta z nich se dnes vrací zase k mosazi kvůli stížnostem zákazníků. Toť můj postřeh. Do velice kvalitní drážkované hlavně bych je nedával, tam bych střílel olovo do polygonu nebo běžné kované hlavně bych se toho nebál.

ned 21.8.2011, 23:29
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3