|
|
|
| Autor |
Zpráva |
|
gogoska
|
 Re: Střelnice Světnov
to cofee: já vím, že ty úpravy jsou k ničemu, kopec za střelnicí patří částečně ke střelnici (spíš na boku střelnice), ale ne ve směru letu a odrazu kulek, tam pokračuje údolí, vlastníci pozemků jsou různí, včetně Kinských, kteří si již před léty vymohli pozastavení činnosti střelnice, když se v okolí (a dost vzdáleném) těžilo dřevo. Dolet projektilů z těch zbraní, co se tam střílí, může být klidně až několik km. No a já mám takové tušení, že když tam třeba někdo přijede střílet (pronajme si celou střelnici), že ani správce, ani majitel, nemají ani tuchy, z čeho se tam střílí, proto pořád melou tu svou písnišku, že je střelnice bezpečná. S tím schvalováním způsobilosti střelnice mám taky svoje zprávy, ale nechci zde šířit nepodložené informace.
|
| čtv 21.4.2011, 5:53 |
|
 |
|
Sobull
|
 Re: Střelnice Světnov
Byl jsem si tam před časem zastřílet. Musím říct, že přístup obsluhy byl perfektní a určitě se tam budu vracet. Na druhou stranu z palebné čáry z polohy v sedě není problém (při jisté dávce nešikovnosti) podstřelit zábranu a přestřelit val. Navíc horní zábrana je ve své dolní půlce prostřílená, takže jelit, tam chodí střílet asi dost. O neprůstřelnosti pneumatik si nedělám iluze. Takže mě se tam líbilo, rád si tam zastřílím a jsem si jistej, že svojí střelbou nikoho ohrozit nemůžu. Do okolních lesů bych na houby ale nešel.
|
| pát 17.6.2011, 10:32 |
|
|