Terorismus v CR?


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 2996

Registrován: ned 12.3.2006, 10:18

Zbraň: G17 a další

Bydliště: Praha Západ

Terorismus v CR?

Příspěvek od Starosta » úte 26.9.2006, 10:08

Co si o tom myslite?
(Krom toho, ze maj kluci pekny H&K) :)

Policie kontroluje lidi a auta, důvodem je terorismus

Politiku prosim nechme pro tentokrat na pokoji.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Příspěvek od S474N » úte 26.9.2006, 10:37

Teroristé? Patetičtí lúzři

Jsou pražská bezpečnostní opatření přehnaná? To nemohu vědět, neboť nevím, jaká je hrozba. Předpokládám však, že vláda to ví, a proto zavedla bezpečnostní opatření přiměřená.

Můj postoj k vládě je postojem loajality a presumpce důvěry. Nemám žádnou informaci o tom, že by vláda zneužila policii k stranickým či politickým cílům - jak tak flagrantně činila socialistická vláda předchozí - a proto tato vláda má moji důvěru, než ji z vlastní hlouposti promrhá. Ať je to co nejpozději.

Konec dějin se nekoná

Hrozba teroristického útoku v Praze - doufejme, že navždy nenaplněná - nás však poučuje o realitě: myšlenka „konce dějin“, jakéhosi finálního věku věčného štěstí, bezpečnosti a spokojenosti, je nejidiotštější myšlenkou vůbec, a to již od roku 1806, kdy Hegel konec dějin vyhlásil. Právě naopak, válka a různé pohromy, stejně jako hřích, láska, smrt, sex, okamžiky štěstí, nemoci a jejich léčba, jsou konstantním údělem lidského rodu. Je utopickou iluzí myslet si, že někdy budeme plně bez nich.

Tento realismus nás vede k soustředění na to podstatné. Zaprvé, teroristé nás mohou zabít (to může i nádor), ale nemusí nás zotročit, pokud se nenecháme zotročit sami. Jejich bomby mohou roztrhat naše těla, ale nemusí ovládnout naše mysli. Proto dělejme vše jako předtím; ale především se netřesme strachy před teroristy. Nakonec stejně zemřeme; a tak ta skutečně zajímavá otázka není, zda zemřeme (ano), ale co je po smrti? Přetrvá po naší smrti naše duše, naše „já“, naše vědomí a bude vystaveno soudu Stvořitele? (Ano.)

Útočník má výhodu

Zadruhé, státní bezpečnostní aparát není téměř nikdy schopen předejít prvnímu úderu. Ten je téměř vždy úspěšný. Prozíravost a spravedlnost státu se měří jeho schopností předejít druhému, třetímu, čtvrtému, sedmnáctému úderu.

Není-li však stát schopen zabránit prvnímu úderu, jsme vůči němu úplně bezbranní? Ne úplně. Bdělí a ozbrojení občané jsou jediní, kdo jsou s to prvnímu úderu předejít -pokud vůbec někdo. V této zemi je držení a nošení střelných zbraní legální. Prozíraví, odpovědní a bezúhonní občané by toho práva měli využít. Americký protiúder proti vrahům a teroristům z 11. září 2001 nezačaly ozbrojené síly USA; začali je prostí američtí občané na palubě uneseného letadla nad Pensylvánií. Jen díky jejich odvaze to letadlo nenarazilo do Bílého domu či budovy Kongresu. Možná, kdyby byli ozbrojeni, možná by nenarazilo vůbec a oni mohli dodnes žít.

Oni však o hrozbě předtím nevěděli, my o ní dnes víme. Můžeme si dovolit být neozbrojeni? Je od nás jako jednotlivců odpovědné, abychom byli neozbrojeni?

Řekněme bližním, co k nim cítíme

A zatřetí, udělejme to skutečně nejdůležitější. Totéž, co udělali cestující ve všech unesených letadlech 11. září 2001 předtím, než letadla explodovala. Telefonovali svým blízkým, svým nejbližším, ale neplýtvali slovy. Sdělili jim to skutečně podstatné, to nejdůležitější; řekli jim: „Mám tě rád, miluji tě.“ To je to skutečně podstatné. Dát vědět svým blízkým, co si o nich myslíme, ale až příliš často zapomínáme říci.

My, naprostá většina z nás, na rozdíl od těch v unesených letadlech 11. září, nezemřeme tak brzo. Ale přesto, proč otálet, proč to neříct svým blízkým teď a hned?

A poslední věc: můžeme se pokusit, ano, i my, ateisté a agnostici, o kratičkou modlitbu. Ne za sebe, ale za nás, za naše blízké, za naši zemi. Za to, abychom neměli strach. Uvědomme si, teroristé mohou roztrhat naše těla, ale nemají na to zotročit či terorizovat naše mysli.

Jsou to ubozí, patetičtí lúzři.

Autor: ROMAN JOCH, ředitel Občanského institutu


Puvodni odkaz:
:arrow: http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=225 ... a&c=589175
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvky: 303

Registrován: úte 07.3.2006, 13:25

Zbraň: GLOCK

Bydliště: poblíž Prahy

Terorismus v CR?

Příspěvek od vito » úte 26.9.2006, 10:51

Ano, to je pěkné a podmaňující povídání. Já si ovšem myslím, že vláda celé věci velmi cíleně využívá ve svůj prospěch. Uvedenou hrozbu neznám, spolehlivost pramenů informací také ne, takže opatření nemohu hodnotit. Ale podívaná, jak ministr vnitra spolu s policejním prezidentem osobně kontrolují policejní hlídky, no pánové, to je slušně řečeno úsměvné.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 498

Registrován: pát 01.4.2005, 17:02

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha

Příspěvek od ikar » úte 26.9.2006, 10:57

Tady se neco deje a nevim co a to me desne stve, protoze tohle s tim terorismem je pouze pro odevedeni pozornosti jinam a ja nevim od ceho, neco se tady na nas lidi chysta, ale ne od al-kajdy ale od nasi vlady takze budte hodne vsimavi aby jsme diky tomuhle humbuku neco neprehlidli.
--- IkaR ---

!!! Radeji byt souzen jednim, nez nesen ctyrmi !!!
kdo jinemu jamu kopa, ten si prijde na docela slusne penize

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Příspěvek od cmk » úte 26.9.2006, 11:04

Tak tak, kdo videl fil "VRTETI PSEM" vi sve...
V tom filmu je americky prezident obvinen, ze zneuzil skautku a jelikoz je 2 mesice pred volbama, "vymysli" se valka s Albanii, v televizi bezej normalne zabery z ty valky, prezident resi, jakou kocku ma ta hocicka drzet na tom zaberu apod apod... A kdyz prijde sef CIA a bavi se s poradcem, kdo takoveto odvraceni pozornosti vymyslel, ze zadnej satelit a zadnej zpravodaj zadnou valku nezaznamenal, je mu proste stroze vysvetleno, ze na co ta CIA vlastne je, kdyz ani nevi o valce v Albanii...
Presto, ze jsem pravicoveho zamereni, volil jsem ODS a preji si pravicove zmeny v zakonech, tohle mi prijde fakt divny... V dobe, kdy se meni spousta dozorcich rad, reditelu nemocnic a hlavne v dobe odvolani sefa rozvedky se najednou objevi tenhle problem... Je to podezrele...
Nejsem proti zvysenym bezpecnostnim opatrenim, otazkou je, je-li to doopravdy kvuli hrozbe terorismu.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1190

Registrován: pát 05.8.2005, 15:16

Bydliště: Slovensko

Příspěvek od cybernetic » úte 26.9.2006, 11:05

pod tlakom možnej hrozby sa masy ovládajú najlepšie,štát ma tak možnosť"legálným" spôsobom ovplyvnovať a zakazovať prakticky čokoľvek
Glock 17 3rd., sa.24, sa.58V,sa.58P, sa.61
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2996

Registrován: ned 12.3.2006, 10:18

Zbraň: G17 a další

Bydliště: Praha Západ

Příspěvek od Starosta » úte 26.9.2006, 11:07

Roman Joch píše:Nakonec stejně zemřeme; a tak ta skutečně zajímavá otázka není, zda zemřeme (ano), ale co je po smrti? Přetrvá po naší smrti naše duše, naše „já“, naše vědomí a bude vystaveno soudu Stvořitele? (Ano.)
Obrázek
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz