Týraná vražedkyně


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 276

Registrován: stř 14.9.2005, 17:36

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha

Týraná vražedkyně

Příspěvek od abeille » stř 01.11.2006, 5:24

Dvacet let prožila Kamila Velikovská ve zlínském domku pod vládou psychopata. Manžel ji týral, izoloval od světa. Do té doby, než ho zabila dvěma výstřely do hlavy.

Deset měsíců strávila ve vazbě, soud ji odsoudil na osm let do vězení, teď čeká na verdikt odvolacího Vrchního soudu v Olomouci.

Velikovská zabila manžela vloni na jaře, soud o její vině rozhodl letos v květnu.

Při odklízení těla do lesa u Vizovic a při odstraňování stop v domě jí pomáhalo pět lidí, kteří odešli od soudu s podmínkou. Polehčující okolností byl při rozhodování fakt, že zastřelený muž Velikovskou prokazatelně týral.

Ve vazbě stihla sepsat svůj příběh a nedávno vydala knihu pod titulem Svobodná, i když za mřížemi.

Osudné okamžiky v ní popisuje takto:
Kamila Velikovská píše:„... Chtěla jsem vstát a jít pryč. Tohle opět nikam nevede. Slzy jsem měla na krajíčku. Popadl mě za ruku a srazil zpět na křeslo. Krátce jsem řekla -nech toho -a chtěla jsem se vymanit ze sevření jeho ruky. Druhou rukou popadl lahev s vínem, vstal a část na mě vychrstl. ... Chytil mě za vlasy a strhl k zemi, kopal do mě a já si kryla rukama hlavu. Ucítila jsem na hřbetech rukou tupý náraz. Asi lahev. Začala jsem křičet, ať mě nechá.
,Zabiju tě!‘ ,Tak to už udělej a stále o tom nemel,‘ vykřikla jsem. Plakala jsem. Ze zoufalství. Vůči nadávkám a bolesti jsem už dávno otupěla. Posadil se zpět do křesla a já vstala a utekla do koupelny. Sundala jsem ze sebe mokré věci a slzy tekly jako vodopád, který nikdy nevyschne.
Přišel za mnou. ,Promiň, pojď zpátky. Dohodneme se.‘ Nevěřila jsem tomu, ale neměla jsem na vybranou. Klíče od hlavního vchodu byly pryč, kabelka také. Šla jsem se převléknout do pracovny.
V kuchyni na mě čekal. ,Zastřelím tě a potom sebe. Teď!‘
Tohle jsem už nevydržela. ,Tak ty si myslíš, že můžeš střílet jen ty? Já mám taky zbraň,‘ vykřikla jsem v afektu, šla jsem k zásuvce, zbraň vytáhla a položila ji na stůl. Ohromilo ho to. Chvíli se na ni díval. ,Co to na mě zkoušíš, babo blbá, ani to není pořádná pistole. A ty neumíš střílet. Co to je? Kdes to vzala?‘
Neodpověděla jsem a šla si sednout do křesla. Klouby rukou mi už hezky natékaly, na stehnu a pažích budu mít zase modřiny. Byla jsem vyčerpaná a bylo mi už všechno jedno. Přišel za mnou se zbraní v ruce. ,Tak koho mám prvního odprásknout?‘ Neodpověděla jsem, bylo mi to jedno.
,Tak co? Tebe?‘ - zamířil na mě -,Nebo sebe? Odprásknu se a budeš mít konečně klid a můžeš se klidně kurvit!‘ Nechtěla jsem to dál poslouchat. Zbraň měl provokativně u pravého spánku. Ty jsi ale vážně nemocný, pomyslela jsem si a nahlas řekla: ,Nedělej kraviny!‘
Vstala jsem, obešla malý konferenční stolek, on stále měl zbraň u spánku a díval se na mě jako slabomyslný. Chňapla jsem po zbrani, abych mu ji vytrhla z ruky. Zavadila jsem o neuvěřitelně jemnou spoušť. Ozval se výstřel.“
Puvodni odkaz:
http://ona.idnes.cz/hostem-ony-bude-tyr ... vztahy_jup

EDIT BY MODERATOR: dávejte prosím do textu kompletní kopie zpráv a nejenom odkaz. Děkujeme.
G17, a když ne G17 pak G10 nebo G12.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 504

Registrován: čtv 08.12.2005, 12:57

Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvek od icks » stř 01.11.2006, 7:50

To pude dneska v Na vlastní oči. Neznám přesné okolnosti, ale globálně vzato bych takové lidi když ne osvobozoval, tak minimálně pouštěl na podmínku. A ten šmejd- ostuda chlapů (asi dostal co zasloužil)! :mad:
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Příspěvek od S474N » stř 01.11.2006, 8:13

icks: nic neni tak cernobile, jake se to na prvni pohled zda. Me tam treba nesedi ty dva vystrely - ze by jako dvakrat ciste nahodou brnkla o spoust? *71*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 504

Registrován: čtv 08.12.2005, 12:57

Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvek od icks » stř 01.11.2006, 8:58

Já taky nepotvrzuju že to byla náhoda, spíš si myslim opak. Nejsem zastáncem
,,divokého západu,, , ale občas je třeba přimhouřit oči (pokud byla opravdu prokazatelně týrána). Toť vše.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 485

Registrován: ned 01.10.2006, 19:36

Bydliště: Sev. Morava

Příspěvek od daveG17 » stř 01.11.2006, 9:16

Mě na těchto případech zaráží jiná věc-25 let týrání... To přece není možné - člověk není ostrov. Vždy má nějaké přátele, rodinu. Takže i přes případnou materiální závislost na agresorovi se mi nezdá, že za čtvrt století nenašla dotyčná žádnou možnost, jak svého "drahého" poslat někam, zažalovat za ublížení na zdraví, rozvést se a začít znovu. Teď tvrdit "zabila jsem ho, protože mě dlouho týral" a chtít osvobozující rozsudek mi připadá strašně nebezpečné.
Samozřejmě to nic nemění na faktu, že si ten chlap zasloužil svoje.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2996

Registrován: ned 12.3.2006, 10:18

Zbraň: G17 a další

Bydliště: Praha Západ

Příspěvek od Starosta » stř 01.11.2006, 9:46

daveG17: To si pis, ze vetsina zenskejch tyrani utrpne snasi a krci rameny, jakoze se s tim prece neda nic delat. Udat ho, hmmm dobry, policajti sepisou hlaseni a co potom? Spolecna domacnost zustane, nejde to zastavit jako mavnutim kouzelnyho proutku, ta zenska (prip. i jejich deti nebo rodice) tam v tom proste dlouhodobe zije a vegeti. Nema vetsinou kam jit jinam a mnohdy ani nechce opustit toho krivaka, citi moralni povinnost s nim zustavat i pres to "nepohodli". IMHO je male procento zen, ktere do toho nakonec prasti a jdou k rozvodu i s vedomim, ze od zitrka budou "na ulici" a ztrati uplne vsechno, kompletni historie fuc. Samozrejme ze takhle tyrana zenska nemiva pomalu ani PIN ke svymu uctu, kam ji chodi prachy z prace, tagze najit si vlastni najem a odpoutat se je taky hardcore...
Pro nejakou takovou zenskou je podle me nekdy jedinym vychodiskem ho zabit (nebo spis sebe), nez ho udat, zazadat o ochranu, nasledne ztratit i ty minimalni kontakty, ktery ji zustali (par sousedu, prodavacka aspol.) a tahnout to do konce k soudu se vsim, co k tomu patri, vcetne hrozeb a nebezpeci z toho plynoucich. Nehlede na to, ze pak bude "za kurvu", ktera rozvraci rodinu a opustila ho, protoze se pelesi apod. Pomluvy jsou taky mila vec a nici ty utle zbytky socialnich vazeb.
Pratele pomalu opadaji a rodina je neustale presvedcovana, ze to neni tak hrozny, a ze "mu zas jen ujely nervy" nebo "se zas trochu napil". Petadvacet let je dlouha doba a takovej tlak a tyrani se vyvine postupne, neni to ze dne na den, kdy by si rekla, ze mu cvaklo a tak ho radsi na chvili necham zavrit do Bohnic, snad se to da dokupy a budem zas spolu. To je systematickej stupnujici se teror, ve kterym je ta zenska nucena zit a nedovoli si odporovat - jde ze dne na den cestou nejmensiho odporu. Proto je tak tezky si nakonec rict "takhle to dal nejde" a najednou zahodit "celej zivot" a jit primo proti nemu a bat se mnohem vic budoucnosti, pro kterou v tu chvili vlastne neni zadna vize.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1277

Registrován: stř 05.7.2006, 17:10

Zbraň: Glock 17 Gen4

Bydliště: Praha

Příspěvek od para » stř 01.11.2006, 10:38

Viděl bych to podobně jako Starosta *52*
Neznam tehle případ nějak detailně, ale myslim že největší chybu udělala, že se snažila někam zašantročit tělo a zakrýt stopy :roll:
Když ho smázla tak měla normálně zavotat policii.......
"Only the dead have seen the end of war."
Uživatelský avatar

Příspěvky: 294

Registrován: úte 06.12.2005, 12:20

Bydliště: WEST

Příspěvek od veselka » stř 01.11.2006, 10:55

Nemám patent na rozum, ale dle mého názoru : když člověk chce tak chtěné dokáže!
S tímhle "harmonickým životem" máme u známých zkušenosti. Zdravě uvažující člověk vidí nenormálnost, pomáhá tedy poškozené jak se dá. Ale ona má citové pudy k násilníkovi silnější mež reálné! Problém je vždy v osobnosti : "Nechá si tedy ubližovat a říká si ale ono to tak střašné není, protože jsou mezitím (čímdál tím kratší) chvilky lásky...). No a je to takový koloběh, který se jednou zastaví...
Pacifismus je NEMOC modEUrni doby.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 429

Registrován: úte 15.11.2005, 23:05

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od rostar » stř 01.11.2006, 11:57

Pro všechny týrané připomínám, že naše společnost mimo jiné řeší nestandardní situace. Rychle a naprosto diskrétně. :twisted: Tím samozřejmě nemyslím fyzickou likvidaci tyrana. Takže když nepomůže rodina, PČR, sociálka atp., řešení se vždy najde. Nedělám si kozy ani si nechci dělat reklamu. Já jen, že jsem se stím fakt několikrát setkal. Někdy stačí týrání zadokumentovat audio/video/foto jako důkazní materiál. Někdy je třeba poskytnout poškozené ochranku nebo i úkryt do vyřešení situace. Má to jediný háček: Nejsme charita, takže tyto služby jsou spoplatněny. R
Si vis pacem, para bellum!
Uživatelský avatar

Příspěvky: 485

Registrován: ned 01.10.2006, 19:36

Bydliště: Sev. Morava

Příspěvek od daveG17 » stř 01.11.2006, 17:16

Dneska uz existují nevládní organizace, které se specializují právě na pomoc obětem domácího násilí. Pomůžou právní radou, ubytují... Pokud je tu nějaký právník, tak ať mě opraví - ale dokonce snad už máme v zákoně i dočasné vykázání násilníka ze společného obydlí (zaregistroval jsem nějaké hlasování v parlamentu, tak snad to probůh schválili-přišlo mi to jako dobrá věc). Stejně tak nahlášení násilí na PČR a zadokumentování u lékaře je celkem slušná páka na agresora. Ale myslím si, že problém je v tom, že žena obvykle uvěří tomu, že "on mě má rád, trochu ujel, ale už to nikdy neudělá...slíbil to". Jenže on to téměř vždy udělá znovu, když mu to prošlo. Takže řešením je odejít včas, jiné těžko najdete. Bohužel tohle řešení většinou oběť není ochotna udělat.
Starosta: ano, věřím, že přesně tak to chodí. Takže správné je vyvolat v ženských pocit, že NENÍ v pořádku, když jim partner ubližuje. A že to musí řešit okamžitě a už nikdy nepřipustit opakování.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 276

Registrován: stř 14.9.2005, 17:36

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha

Příspěvek od abeille » stř 01.11.2006, 22:00

Pokud ho chtěla smáznout, tak to stejně udělala pěkně blbě. Kdyby ho byla bývala sejmula svojí pistolkou v okamžiku, kdy on s tou svojí mával, asi by to uhrála na nutnou obranu.
Takhle to spíš vypadá na zabití z nedbalosti. Jestli ale nekecá. 3 kg odpor spouště zmáčknout jen tak náhodou a ještě 2x ? A jestli jí vyhrožoval, že se zastřelí, byla to jen jeho hra. Nejlepším řešením je ignorovat. Jít tahat za pistolku je to z horších řešení. Ale fakt, že po dlouhodobým setrváváním (ve svazku) s magorem se člověk může přestat chovat racionálně.
G17, a když ne G17 pak G10 nebo G12.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 575

Registrován: ned 21.5.2006, 20:17

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha

Příspěvek od gewarosse » stř 01.11.2006, 23:17

Podle záběrů z policejní rekonstrukce ho zabila perkusním revolverem.
A protože se perkusák musí natahovat po každé ráně,tak dva výstřely asi nebyli náhoda.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Příspěvek od pitt » čtv 02.11.2006, 6:15

to rostar:jak napsal starosta,kolikrát ta baba nemá pracy ani na jízdenku.Co radíš teď?

Jedna kámoška má šíleně žárlivýho manžela.Nesmí chodit namalovaná,sukně nad kolena=průser,ke kadeřníkovi 3x za rok.
Nebije ji,ale celkem dost ji dává zabrat psychicky.
Když jsem se jí ptal proč se nerozvede,tak mě řekla že pro jejich ročního syna je to ten nejlepší táta na světě a ji taky velmi miluje.

Asi ji začne časem i řezat,ale to jí teď nikdo nevysvětlí.Ten kdo to do ní bude moc hustit,toho pošle do háje a přestane se sním stýkat.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Příspěvek od pitt » čtv 02.11.2006, 6:18

S474N píše:icks: nic neni tak cernobile, jake se to na prvni pohled zda. Me tam treba nesedi ty dva vystrely - ze by jako dvakrat ciste nahodou brnkla o spoust? *71*

ty jsi nikdy neslyšel na střelnici dvojvýstřel z "poladěné" bouchačky? Říkala že spoušť byla hodně jemná ne?
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Příspěvek od S474N » čtv 02.11.2006, 7:35

pitt: dival ses vcera na porad Na vlastni oci? Byly tam fotky z rekonstrukce a byl tam jasne na nekolika zaberech videt perkusak (uz to zde psal i gewarosse). A kdyz se ji Klima primo zeptal, co ta druha rana, tak si mel videt, jak na chvilku zpanikarila a potom rekla: "O te druhe nic nevim". O dalsich vecech tam mluvil i statni zastupce. Treba to, ze uhel vstrelu do hlavy byl znacne ostry (vice zeshora nez zboku) - ty by sis pri mireni na spanek miril zeshora hlavy dolu? Nehlede na to, ze projektily vubec nenasli a pry zustaly v parketach, ktera dotycna vyskubala. Kdyz se clovek podival na fotky z mista cinu, tak ty parkety, co ona vyskubala byly presne ty, co byly pod jejim manzelem, takze ten uhel musel byt opravdu vice zeshora, nez zboku. St.zastupce tam rekl, ze podle vsech indicii to spise vypada, ze starej v kresle usnul a ona ho prachsproste oddelala. Nehlede o tom, ze do toho vtahla 2 starsi sousedy a dalsi dva bezdomovce na ukryti tela.

Bud mela nechat manzela, aby se odkragloval sam a nebo ho mela smaznout svou pistoli a okamzite volat PCR. To by dle meho nazoru byla ukazkova nutna obrana. Nehlede na to, ze by se samozrejme prihlizelo i k tomu tyrani predtim. Takto to spise vypada jako ukladna a predem promyslena vrazda.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Příspěvek od pitt » čtv 02.11.2006, 9:00

bohužel jsem to neviděl,jen ukázky a tam měla normální pistoli.U člověka týraného 25let bych dokázal pochopit i tu úkladnou vraždu.

NESCHVALUJI TO?ALE TROCHU TO CHÁPU.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 206

Registrován: úte 22.8.2006, 10:56

Příspěvek od Andy » čtv 02.11.2006, 9:31

Proste ho planovane vodbouchla. Pude do krimu. "Branila" se bohuzel v dobe, kdy ji nic nehrozilo (zrovna asi nahodou).

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Příspěvek od cmk » čtv 02.11.2006, 14:15

Dobrej pravni by ji z toho vysekal na docasnou nepricetnost z duvodu 25leteho tyrani.
Ten, kdo ji poradil, aby rekla, ze se s nim o pistoli pretahovala by zaslouzil si to jit odsedet za ni.
Kdyby rekla pravdu, mohla dopadnout lip.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Příspěvek od S474N » čtv 02.11.2006, 19:11

Ale co je zajimave, je tohle:
§ 165 Schvalování trestného činu
(1) Kdo veřejně schvaluje trestný čin nebo kdo veřejně vychvaluje pro trestný čin jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Stejně bude potrestán, kdo v úmyslu projevit s trestným činem souhlas
a) pachatele nebo osobu jemu blízkou odmění nebo odškodní za trest, nebo
b) na takovou odměnu nebo odškodnění sbírá.
To muze jet rovnou kriminalka na Chodov, kde bude podpisova akce tehle baby a rovnou tam vetsinu sebrat *40*.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Příspěvek od S474N » čtv 02.11.2006, 19:51

Jo tady je rozhovor, kde dneska lidi davali dotazy:
:arrow: http://ona.idnes.cz/odpovedi.asp?t=101&strana=1

Co me vsak zarazilo, je toto:
OTÁZKA (markéta)
Proč nepřiznáte, že jste ho tou pistolí střelila úmyslně a že to nebyla nehoda, jako jste řekla v reportáži? Myslím, že by to každý pochopil, proč jste to udělala. Takhle to pak vypadá nevěrohodně celé.

ODPOVĚĎ( 02.11.2006 14:57 )
Máte pravdu, ale střílet neumím. Prostě jsem to zmáčkla...
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz