Učitel zemřel, čtyři lidé byli zraněni při útoku ve švédské


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 62

Registrován: ned 02.1.2011, 15:21

Zbraň: GLOCK 17

Bydliště: Jizni Cechy

Učitel zemřel, čtyři lidé byli zraněni při útoku ve švédské

Příspěvek od xmilanz » čtv 22.10.2015, 15:19

I když nebyly použity střelné zbraně, případ jasně ukazuje, že jejich zákaz nic neřeší.

Stockholm - Jeden učitel přišel o život a dva žáci a jeden dospělý utrpěli vážná zranění při útoku maskovaného muže ozbrojeného mečem ve škole na jihozápadě Švédska. Podezřelého postřelila policie. Informoval o tom švédský tisk. Motiv činu není znám.

Policisté a zdravotníci před školou ve městě Trollhättan na jihozápadě Švédska, kde zaútočil maskovaný muž ozbrojený mečem. Jeden dospělý a čtyři žáci byli při útoku zraněni, podezřelého postřelila policie. ČTK/AP Stig Hedstrom

Podle policie na školu zaútočil dnes kolem 10:00 SELČ muž mezi 20 a 30 lety. Zranění studenti ve věku 11 a 15 let utrpěli bodné rány do břicha a hrudi a podstupují operaci. "Pohybují se na hranici mezi životem a smrtí," prohlásil lékař Lars Spetz.

"Do školy vnikla maskovaná osoba. Měla u sebe velký nůž nebo meč. Útočník zranil několik osob, nevím však, jaká zranění utrpěli," řekl švédského listu Expressen policejní mluvčí Stefan Gustafsson.

Policisté útočníka postřelili v jídelně školy. Mluvčí nemocnice, kam byl dotyčný převezen, původně sdělil, že také útočník svým zraněním podlehl. Později ale své tvrzení odvolal, napsal deník Dagens Nyheter. Útočník je prý ve vážném stavu a je operován.

K útoku došlo na základní škole ve městě Trollhättan, kde studuje asi 400 žáků od přípravky až po devátou třídu. Trollhättan leží asi 75 kilometrů severně od druhého největšího švédského města Göteborgu.

"Útočník měl masku Star Wars, černé oblečení a dlouhý meč. Někteří žáci se s ním chtěli vyfotit a na meč si sáhnout," řekl jeden z žáků, který sám při pohledu na zbraň utekl.

Další svědek přímo ze školy uvedl, že jeden z učitelů, aby ochránil své žáky a zabránil útočníkovi proniknout do třídy, vybudoval u dveří učebny barikádu.

Kolem školy se brzy shromáždilo množství policejních automobilů a sanitek. Bylo vidět šokované, plačící rodiče i děti a zástupy žáků, kteří místo urychleně opouštěli.

"Je to černý den pro Švédsko. Myslím na oběti a jejich rodiny, žáky a personál. Žádnými slovy nelze popsat, co teď prožívají. Postaráme se o to, aby dostali veškerou podporu, kterou potřebují," prohlásil švédský premiér Stefan Löfven, který přerušil své plánované pracovní povinnosti a odjel do Trollhättanu.

Místní představitelka Fahimeh Nordborgová bez bližších podrobností řekla, že o problémech s bezpečností se ve škole hovořilo již dříve. Přístup do bufetu, přes který žáci procházejí do jídelny a dalších prostor školy, byl totiž pro veřejnost neomezený.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ucitel ... le/1272584
Uživatelský avatar

Příspěvky: 367

Registrován: úte 03.1.2012, 21:19

Bydliště: Na stromě

Re: Učitel zemřel, čtyři lidé byli zraněni při útoku ve švéd

Příspěvek od cover72 » pát 23.10.2015, 12:22

Zakázat Star Wars! :D

Příspěvky: 28

Registrován: ned 30.3.2014, 21:22

Zbraň: K100

Re: Učitel zemřel, čtyři lidé byli zraněni při útoku ve švéd

Příspěvek od dogee » úte 27.10.2015, 9:27

Dle videí, co jsem viděl, se to událo v typické "švédské" čtvrti, kdoví co za tím bylo, jestli neintegrovaný Švéd, nebo gangy...

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz