V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce

Příspěvek od S474N » čtv 15.12.2016, 22:10

V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce

Smutný případ vyšetřují kriminalisté z Ostravy - Poruby. Na sídlišti poblíž křižovatky u nákupního centra Galerie byl ráno nalezen mrtvý muž. Vše nasvědčuje tomu, že přímo před svým domem spáchal sebevraždu.

Ve čtvrtek ráno vyděsil obyvatele Mongolské ulice v Ostravě-Porubě výstřel. Bylo kolem 7 hodin ráno a mnoho lidí se chystalo do práce nebo do školy. Netrvalo dlouho a na velmi rušném místě naproti prodejny Lídl hned před panelovým domem našel náhodný kolemjdoucí mrtvého muže v tratolišti krve.

svědci: 1/ “Byla jsem v obývačce a slyšela jsem to. ještě jsem si říkala, co to je?” 2/ “Jak jsem šel nakoupit, tak tu byli policajti a bylo to zadělané páskou.”

Na místo se postupně sjeli strážníci, policisté i záchranná služba. Zdravotník ale pouze konstatoval smrt. Policisté nejprve lokalitu ohradili páskou a začali místo ohledávat. Vše nasvědčovalo sebevraždě. Vedle muže totiž ležela pistole.

Gabriela Holčáková, mluvčí PČR Ostrava: “Policisté prověřují okolnosti úmrtí 75letého muže. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že mohlo dojít k sebevražednému jednání.”

Vyšetřovatelé zjistili, že jde o muže, který bydel asi jen 100 metrů od místa, kde se zastřelil. Dorazil i policejní krizový intervent, aby pomohl synovi, který přišel otce identifikovat. Proč se důchodce zastřelil nikdo nechápe. Sousedy událost velmi překvapila. Pistoli pravděpodobně držel legálně.

Puvodni odkaz:
:arrow: https://polar.cz/zpravy/ostravsko/ostra ... l-duchodce
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2453

Registrován: stř 10.8.2005, 15:33

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Brno

Re: V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce

Příspěvek od pitt » čtv 15.12.2016, 23:57

povídá se - dotyčný spáchal sebevraždu, páč se obával dopadů EU na střelce, svoji zbraň měl rád a měl obavu že o ni přijde.

Příspěvky: 584

Registrován: úte 13.5.2008, 16:44

Re: V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce

Příspěvek od Steiner » pát 16.12.2016, 6:20

Pitt: nevím jestli to byl pokus o vtip ... ale tak to se obával zbytečně, tady je odpověď ČR na snahy EU odzbrojit naše občany https://www.novinky.cz/domaci/423854-li ... brani.html
Uživatelský avatar

Příspěvky: 490

Registrován: sob 20.2.2016, 21:29

Zbraň: CZ-P10 C

Re: V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce

Příspěvek od Sedmej » pát 16.12.2016, 7:33

Steiner: a v čem tenhle nápad, spíš politický, jde podle tebe proti tomu co reálně chystá EU?

Příspěvky: 584

Registrován: úte 13.5.2008, 16:44

Re: V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce

Příspěvek od Steiner » pát 16.12.2016, 16:11

Sedmej: Celý materiál zde: https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=KORNAGNGZSFW

Z důvodové zprávy stojí za pozornost zejména tohle:
3. Zhodnocení souladu navrhované právní úpravy s právem Evropské unie

Předložený návrh ústavního zákona se netýká práva Evropské unie, předmět úpravy spadá do výlučné působnosti každého členského státu Evropské unie, návrh tak není ani v rozporu se závazky, vyplývajícími pro Českou republiku z členství v Evropské unii, zejména se Smlouvou o přistoupení České republiky k Evropské unii, s obecnými zásadami práva Evropské unie ani s judikaturou Soudního dvora Evropské unie.

Návrh zejména odpovídá skutečnosti, že čl. 4 odst. 2 Smlouvy o Evropské unii stanovuje, že „[Evropská unie] respektuje základní funkce státu, zejména ty, které souvisejí se zajištěním územní celistvosti, udržením veřejného pořádku a ochranou národní bezpečnosti. Zejména národní bezpečnost zůstává výhradní odpovědností každého členského státu.“. Pojem národní bezpečnost znamená v zásadě bezpečnost státu, tj. jeho svrchovanost a její bezprostřední předpoklady. Smlouva o EU od tohoto pojmu v tomto jediném ustanovení odlišuje „územní celistvost“. Není pochyb o tom, že původní i novelizované znění ústavního zákona zahrnuje v pojmu „bezpečnost České republiky“ jak zajištění bezpečnosti vnější (národní či státní), tak ochranu demokratických základů a bezpečnosti vnitřní.
To ústavní právo o kterém je řeč mají mít jen občané ČR (takže ne např cizinci, byť mají český ZP) a je omezeno na vnitřní bezpečnost státu - do které nám nemůže EU kecat. V zákoně o zbraních si pak můžeme (v ČR) stanovit co civilistům povolíme pro výkon toho ústavního práva. IMHO by to pak u nás ve finále mohlo být i tak, že záložníci AČR (včetně aktivních záloh) třeba vojenské full-auto jako ve Švýcarsku, držitelé ZP sk. E libovolné civilní semi-auto. No nebylo by to krásný ? :wink:

Edit: no asi to tak úplně do tohoto tématu nepatří, tak ať to admin kdyžtak přesune..
Uživatelský avatar

Příspěvky: 490

Registrován: sob 20.2.2016, 21:29

Zbraň: CZ-P10 C

Re: V Ostravě-Porubě se před domem zastřelil důchodce

Příspěvek od Sedmej » pát 16.12.2016, 16:41

Steiner: to jsi se, ale hodně zasnil. :-)

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz