Stránka 3 z 6

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: úte 13.8.2013, 22:45
od kuba
hm mimo realitu? jak často seš v německu? :) ano spousta věcí je stejná, ale bohužel rozhodně ne všechno.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: úte 13.8.2013, 23:42
od S474N
Mimo realitu je to, ze to neni k jidlu. Minimalne vzhledem ke konkurenci a k dlouhodobemu obsazovani celnich pricek pri ruznych testech.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 7:48
od HV
LIDL si dejte do samostatného vlákna. Osobně tam chodím rád ale jsou dvě skupiny lidí - LIDL positive a LIDL negative, hádat se můžete do nekonečna :mrgreen:
...a srovnávat LIDL podle jiného státu je taky dost mimo mísu. Mají tam své místní dodavatele. On sortiment se liší podle místních zvyklostí. V Chorvatsku taky neměly chleba a housky na které jsem zvyklý od nás, med tam měli místní, tedy hodně odlišný a pivko - místní + Staropramen :mrgreen:

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 7:59
od PatrikChrz
Starosta píše:Téma bych přejmenoval na žrádelnu, pěkně se to rozjelo :D

BTW. Kdyby někdo věděl, kde koupit nebo nechat udělat litinový rošt do grilu, dejte vědět.
Mám jen tenkou nerez mřížku a na to maso to chce něco pořádně masivního.
Kamarád je kovář, zkusím se zeptat, čeho je schopen

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 8:03
od HV
Litinu asi neukove, ta se odlévá. Ale pokud bude nějaký masivnější materiál než drát, tak by to asi šlo. Tchán dělal rošt z roxoru většího průměru a bylo to o moc lepší.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 8:13
od PatrikChrz
HV: OK, zeptám se čeho je schopen a dám vedět.
Když už jsme u toho jídla, kdyby někoho napadlo zorganizovat někde v Praze takový edukativní gurmánský večer, tak bych se přidal. Představoval bych si to tak, že bychom se složili a nakoupili a ugrilovali nějaké to super maso. Nebo to necháme na příští Bíteš? Tam se mi líbilo, že nejsem za exota, když nepiju pivo :). Případně udělat nějaký "mezisraz" třeba někde v okolí Prahy.

Mimochodem, které to řeznictví na Bratří Synků má prodávat to dobré maso? Je jich tam víc a i když z jednoho udělali pobočku Unicredit Bank, pořád by tam měly dvě zbýt. Párkrát jsem v nich byl a neoslovily mě ani cenou, ani kvalitou, ale možná jsem jen blbě koukal.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 8:36
od HV
Řeznictví Novák
Nuselská 4 (řeznictví v průchodu) - jdeš to toho průchodu a řeznictví je položené lehce vlevo.
http://www.nelso.cz/cz/place/266172/
Ale pozor, sice tam mají kvalitní věci ale řeznictví je pouze výdejní místo e-shopu http://www.selavita.cz/ Pokud tedy chceš super maso z uruguayského či argentinského býčka, musíš si ho objednat u SelaVita s vyzvednutím v řeznictví.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 10:28
od Starosta
Ad litina: Díky za odkaz i za poptání.

Čekal jsem to v rozmezí max. pár stovek, 2k za kulatou mřížku do mého hranatého grilu mi přijde dost - ale chápu, je to Weber...

Podívám se ještě na netu.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 10:38
od Tekka
Starosta: Na chatě opekáme a grilujeme docela často. Mám dva grily. Jeden na motor (někde na foru jsou i fotky) a pak jeden na masa s deskou z kamene.
Ten jsem původně udělal tak, že mi známý donesl mramorovou desku, která se používala u McDonalda na jídelní stolky (rozměr 50x60 cm). Stačilo z L profilů svařit defakto něco jako stolek dole s topeništěm. Časem sice deska praskla, ale teď jsem jí nahradil novým mramorem. Použil jsem mramorový parapet, který jde koupit za pár peněz v Bauhausu. Mají šířky 20 a 25 cm, různé délky, takže stačí jen nařezat.
Když jsem koukal na originál desky z lávového kamene, tak to jsou neskutečný ceny.
Děláme na tom kde co - lososa, masa, zeleninu, bilinkové bagetky, brambory,....

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 13:26
od HV
Starosta: Silnějsí roxory posvařuj k sobě v rozumné rozteči a máš to na míru ;) Když se udržují mastné, ani to nerezne

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 14:20
od Mistral
Asi bych místo mramoru použil žulu, ta je homogenější (resp, granit) pak by to nemuselo praskat.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 15:05
od Tekka
Jo psal sem blbost. Oboje je žula ne mramor.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 17:01
od Phil
Ještě taková rada těm co by si maso od selavity chtěli objednat. Doporučuji nechat si ho rovnou naporcovat a nechodil bych pod 250g :)

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 17:25
od Nikdo
Tak. Nejlepší mi přijde, když udělám 600g steak v jednom kuse a rozdělíme si jej s ženou až na talíři. Nevím, jak by se na to Nejvyšší Metodik Polreich, ale takto mi přijde nejšťavnatější a nejlíp se trefuje žádoucí stupeň propečení. 200 nebo 250g z hovězího mi přijde vždy vysušené:-(

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 17:35
od Phil
Právě. 200g je málo. I když tedy - v první řadě jde o výšku toho masa. Takový 3cm když uděláš na rychlo a pak necháš dojít tak máš krásný medium rare :inlove:

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: stř 14.8.2013, 18:55
od PatrikChrz
Starosta píše:Téma bych přejmenoval na žrádelnu, pěkně se to rozjelo :D

BTW. Kdyby někdo věděl, kde koupit nebo nechat udělat litinový rošt do grilu, dejte vědět.
Mám jen tenkou nerez mřížku a na to maso to chce něco pořádně masivního.
Tak jsem se ptal a bohužel, litinu neumí. Ale něco svařit není problém, asi mi napiš (třeba přes SZ), co by sis představoval a předám, případně můžu poskytnout kontakt.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: čtv 15.8.2013, 7:48
od HV
Když je steak 2,5 - 3 cm je to akorát. Čím vyšší, tím se lépe volí "propečenost" ale 2,5 cm je opravdu minimum. Vyšší než 3,5 cm už by se asi muselo "dohřívat" aby nedošlo k vysušení vnějšku a neprohřátí středu. Ale pro více lidí je to také super metoda. Ono se při dohřevu maso krásně uvolní a šťáva zůstane uvnitř. Nikdy jsem to nezkoušel, viděl jsem to ve videonávodech a výsledek byl skvělý, jednou třeba otestuji.
Ze SelaVity ochotně maso naporcují. Určitě je výhodnější porcovat z většího kusu než doma pižlat na půl jeden kus.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: čtv 15.8.2013, 8:03
od PatrikChrz
Teda lidi, vy mi děláte chutě! Fakt by to chtělo udělat nějakou hromadnou objednávku a grilovačku.
Bydlím kousek od Bratří Synků, tak bych to i vyzvedl. Teoreticky bych poskytl i moji garsonku pro uspořádání akce, i když by tam bylo asi trochu těsno :).
Alespoň bych vyzkoušel ten čerstvě zakoupený panini gril.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: čtv 15.8.2013, 8:18
od HV
Ještě bych počkal na Satanáška až změří teplotu na plotnách panini grilu. Na hovězí by měla být cca 220 st. Pokud to na ni nevyženeš, bude to chtít otestovat. Pokud bude výsledek mizerný, raději bych to fláknul na pořádně rozpálenou suchou pánev.

Re: Pořádná flákota na gril

Napsal: čtv 15.8.2013, 8:25
od S474N
Nevim kdy se k tomu dostanu, neb jsem zapomnel se zeptat na ten teplomer. Jestli nebude rychlejsi v Praze udelat nejakej osobni testik, klidne i s masem.