Všechno ruším, jdu na Václavák! Naštvané reakce občanů na to

Příspěvek od U.I. » úte 14.3.2017, 16:07

Všechno ruším, jdu na Václavák! Naštvané reakce občanů na to, jak Evropský parlament „pajcnul“ právo na zbraň. Zítra bude veselo



I když se to Čechům nelíbí, nedá se nic dělat. Tedy kromě petice a chystané demonstrace, která se uskuteční již zítra. Europoslanci dnes schválili zbraňovou směrnici, která omezí držení některých zbraní. Směrnice reaguje na teroristické útoky v Paříži. Informaci přinesl server iDnes.cz.

Proti přijetí směrnice protestovali téměř všichni čeští europoslanci bez ohledu na politickou příslušnost. Kvůli nové proceduře se pak nehlasovalo ani o desítkách pozměňovacích návrhů, které chtěli politici prosadit.

Na základě směrnice se tak omezí držení krátkých poloautomatických zbraní se zásobníkem na více než dvacet nábojů a dlouhých poloautomatických zbraní se zásobníkem na více než deset nábojů. Nelegální se stanou, jak píše server, také dlouhé střelné zbraně se skládací či teleskopickou pažbou. Registrace se bude týkat i zbraní upravených pro slepé náboje, repliky historických zbraní pak budou muset být uloženy v trezoru či zaregistrovány na policii. I zde budou muset mít majitelé zbrojní průkaz.

„Text směrnice v této podobě je promarněnou šancí v boji s terorismem a vinu na tom nese zejména Evropská komise jako autor návrhu,“ řekla kriticky europoslankyně Dita Charanzová. Komise podle ní dokázala proti sobě poštvat celou řadu bezúhonných lidí – například sportovní a rekreační střelce, myslivce či bývalé a současné příslušníky bezpečnostních složek.



A protest na sebe skutečně nenechal dlouho čekat. Sraz je hned zítra v Praze na Václavském náměstí. „Ruším na zítřek všechny schůzky. V 11 hodin budu u sochy sv. Václava,“ napsal na svůj facebookový profil člen Svobodných Karel Zvára.

Více o demonstraci najdete ZDE

Lidé zde v diskusi mimo jiné nesou nelibě skutečnost, že Evropský parlament směrnici schválil den před výročím německé okupace.

Spoluorganizátorem manifestace je bývalý elitní policista, podplukovník ve výslužbě Pavel Černý. Na demonstraci by podle něj měli přijít nejen vlastníci zbraní. „Není to zdaleka jen o nich. Je to spíš o lidských právech a o servírování nám čím dál větších nesmyslů z Bruselu. Dnes jsou to zbraně, kdoví, co to bude příště. Je to tedy nejenom o právu slušného bezúhonného člověka na zbraň, který ji nabyl za vlastní peníze a za velmi přísných zákonů, které máme jedny z nejlepších na světě. Lidé, kteří u nás vlastní zbraň, jsou ti, kteří se věnují střeleckým sportům jako svému hobby, při výkonu povolání a také ti, kteří ji mají pro svoji sebeobranu. V tomto segmentu jsou zaměstnány desetitisíce lidí. Nedělají nic špatného. Odvádějí daně, udržují naši tradiční zbrojní výrobu. Pokud by došlo na zákazy Evropské komise v rozsahu, jak je navrhovala, museli bychom paradoxně možná pro armádu a policii jednou kupovat zbraně v zámoří a nebýt bezpečnostně soběstační. Je to nesmysl na nesmysl. Evropská komise dlouho dostávala podněty zvláště na znehodnocování zbraní, že je v některých státech zanedbávané. Měla za úkol vypracovat jednotné předpisy, bohužel se tak nestalo. Místo aby si nasypala popel na hlavu, jako viníka označila občany vlastnící zbraně,“ řekl pro ParlamentníListy.cz.

Více najdete ZDE

„Očekáváme tisíce účastníků v reflexních vestách, s transparenty či lesnicemi. Pokojný pochod se z Václavského náměstí vydá k sídlu zastoupení Evropské komise v Jungmannově ulici,“ konstatoval pro server iDnes.cz jeden z pořadatelů, Bohumil Straka z Českomoravské myslivecké jednoty. Již delší dobu koluje také protestní petice, která má nyní zhruba 50 tisíc podpisů.


:arrow: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... elo-479485


to je slovo do pranice "Všechno ruším, jdu na Václavák! "