Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu


Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od S474N » ned 11.4.2010, 10:03

V poslední době se tu někteří kolegové snaží vysvětlovat a obhajovat svůj kladný postoj ke střelným zbraním a jejich legálnímu držení. Jelikož jejich názor sdílím, půjdu ještě dál. Zastřelil jsem člověka.

Na začátku to byl normální jarní den. Ráno mě probudily naše děti s dinosaury v rukou. Jako vždy mi začaly lézt po nohách a skákat po hlavě. Miluju je, hlavně ráno... Žena vstávala ten den o něco dříve. Chystala se na týdenní nákup. Dali jsme si snídani, políbil jsem ženu a děti a vyrazil na cestu do kanceláře. Čekalo nás tam vyhodnocení prodejní akce za minulý měsíc. Na autobusové zastávce už stáli lidi. Několik dětí do školy, soused, co se chystal do servisu pro auto a pán a paní v důchodovém věku, kteří patřili k sobě. V mobilu se dívám na emaily z noci a periferně vidím, jak k zastávce přichází partička podnapilých lidí z klubu, který je nedaleko. V tu chvíli jsem ještě netušil, že ten den bude jiný.

Tři muži, jedna žena a zjevně nějaký ten alkohol. Věk v rozmezí 20 až 30 let. Jeden z mužů začal močit do odpadkového koše na zastávce a stal se vzorem pro dalšího z nich. Některé děti se usmívaly, jiné poodešly dál. Důchodce utrousil mezi zuby potichu něco o „mladejch hajzlech“. Já hodnotil situaci. Má smysl to řešit? Mám se ozvat? Jaké budou důsledky? Jsou tu děti, oni jsou čtyři, jsou tu staří lidé, zastane se mě soused, nebo bude dělat že nic nevidí a neslyší, co přinese má případná snaha o nápravu? Vždyť tohle se přece nedělá… Překvapil mě soused, do kterého bych to nikdy neřekl. „Hele, mladej, nechceš se jít vymočit někam jinam?“ Ten tichej chlap, kterej by pomalu potřeboval megafon i na pozdrav, když jste ho míjeli v domě, abyste ho slyšeli, se postavil jejich chování. „Cože?!“, vrátilo se mu zpět. Zbytek byl už velmi rychlý...

K sousedovi přistoupil do té doby nejtišší z té party a dal mu ránu pěstí. Soused s krví v obličeji vytáhl z kapsy nějaký spray, namířil a před další ránou zmáčkl. V tu chvíli přiskočil druhý útočník, zaslechl jsem typický zvuk vystřelovacího nože a než jsem se nadál, bodl souseda do břicha. Když o dva metry dále stojící starý pán zakřičel „Nechte ho na pokoji!“ a z okna domu u zastávky se ozvalo „Zavolám na vás policii“, zaměřil se útočník s nožem právě na důchodce. Soused klesl k zemi a jeden muž ze čtveřice se dal se ženou na útěk. Ten, který uhodil jako první pěstí, chtěl teď už do souseda ležícího na zemi kopnout. Vytáhl jsem zbraň, vystřelil do trávníku rychle za sebou dva výstřely, namířil na chlapa s nožem a zařval „Nůž na zem“. Otočil se. Jakoby ten okamžik trval celé věky. Pak udělal rychlé dva kroky směrem ke mně s napřaženým nožem v ruce. Zmáčkl jsem spoušť, padl jeden jediný výstřel z blízka a skácel se k zemi. Namířil jsem na druhého, přinutil ho lehnout a na postavu v okně zařval ať okamžitě volá záchranku a policii. Pak jsem se sehnul k ležícímu útočníkovi s nožem a se stále namířenou zbraní jsem zjišťoval, jak na tom je. Měl otevřené oči, nedýchal a neměl žádný tep. Pak jsem slyšel houkačky sanitky a policie... Ještě před pár minutami to byl takový normální, pohodový den. Jako každý jiný. Jako každý z těch Vašich dnů, kdy ani nepomyslíte, že by se snad něco takového, co jste viděli včera večer v televizních zprávách z druhého konce republiky z jiné zastávky, kde už někomu nebylo pomoci a útočníky hledá policie a prosí o spolupráci občany, mohlo někdy stát i Vám…


Zabil jsem člověka, ale bude-li to skutečně nutné, udělám to znovu. Pachatelé byli zadrženi a důchodcům ani dětem se nic nestalo, neboť útočník se zaměřil na mě. Soused se po pobytu v nemocnici vrátil zpátky ke své ženě. Prý měl velkou kliku. Masivní vnitřní krvácení. Jak se s tímto zážitkem budou vypořádávat děti na zastávce, to nevím. Všechny utekly. Nebyl jsem z ničeho obviněn, neboť zásah byl vyhodnocen jako legální použití zbraně pro ochranu života a zdraví, ale i kdyby to dopadlo nějakým mým obviněním, při vzpomínce na souseda, ten starý pár a děti na zastávce, jsem ani na vteřinu nikdy nepřemýšlel nad tím, že bych kdy jednal jinak.

Ozbrojený je dnes pomalu každý pachatel, který jde v noci vyloupit trafiku, nebo ukrást staré paní kabelku na ulici. Jejich brutalita a neúcta k životu oběti stoupá. Věřte, že do takové situace se můžete dostat i Vy. Násilné zločiny obvykle probíhají příliš rychle, než aby policie stihla dorazit na místo činu včas a činu zabránit. Jak praví úsloví: "V situaci, kdy jde o vteřiny, dorazí policie během pár minut." I to je pro mě dalším důvodem, proč budu bojovat proti zpřísňování podmínek pro legální držení zbraně občany této země, kteří jsou bezúhonní a netrestaní, což je základní kritérium pro udělení zbrojního průkazu.


DŮLEŽITÉ PS: Stejně, jako příběhy kampaně „Nemyslíš, zaplatíš“ v oblasti bezpečnosti silničního provozu, je i tento příběh smyšlený. Přesto se to může stát i Vám. Něco podobného jsem sám zažil nedávno, ale nedošlo to až tak daleko. Pokud se Vám to stane, bude jen a jen na Vás, kterou postavu budete v tom příběhu nikoli hrát, ale prožívat na vlastní kůži. Hlavně, prosím, neodsuzujte nás, legální držitele střelných zbraní. Jednou můžete být rádi, že jsme. Chcete-li skutečně seriozní informace o této problematice, pak doporučuji zde.


Puvodni odkaz:
:arrow: http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c ... znovu.html
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

MujGLOCK team

Příspěvky: 2411

Registrován: úte 29.3.2005, 15:34

Zbraň: G17, G43, CZ858

Bydliště: doma

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Jasik » ned 11.4.2010, 21:36

Článek zajímavý, ale co se člověk dočte v diskuzi pod tím blogem na Iheute, to je fakt děs. Prostě osvěta v oblasti legálního držení zbraní je pořád minimální v porovnáním s tím, jak jsou ovčané zastrašováni a jak je jim vtloukáno z médií, že zbraně jsou jen na zabíjení, že se nemají bránit a ochrání je jedině stát a policie atd... atd..
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od S474N » pon 12.4.2010, 11:37

Kdyby jenom v diskusi. Pan Matejka to ma na svem FB a tam nejaka Katerina pise takovy veci, ze to nechapu ani ja. Napriklad opravnenou obranu nazyva vrazdou a podobne nesmysly.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

HV

Uživatelský avatar

MujGLOCK fotograf

Příspěvky: 1793

Registrován: pát 04.5.2007, 12:52

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha 10 - Horní Měcholupy

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od HV » pon 12.4.2010, 12:35

Až ji někdo bude znásilňovat poté, co jí přiloží nůž na krk a možná před tím i zraní, vzpomene si a snad i zmoudří. To už ale možná bude pozdě.
...zbraně, mám zbraně
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od S474N » pon 12.4.2010, 12:52

Kdyby to snad nekdo nahodou hledal, tak je to zde verejne pristupne (pouze omezeni na byt prihlaseni na FB):
:arrow: http://www.facebook.com/frantisek.matej ... 6292072847
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 611

Registrován: čtv 29.3.2007, 7:38

Bydliště: Středočeský kraj

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od opice » pon 12.4.2010, 13:13

HV-to se pleteš, teď jsem dočetla tu debatu na FB a musim říct, že větší krávu než paní Kateřinu jsem teda už dlouho neviděla a ty její názory...samozřejmě už jí tam bylo psáno, co kdyby šla se svojí dcerou, tu jí před očima napadli a šel kolem pan Matějka, jestli by jí měl pomoct nebo jen tak projít kolem a dělat, že nic nevidí, tak na to napsala, že to je o tom, že se holčičky maj do školy doprovázet(vždyť by jí ona doprovázela), nemaj se ukazovat na veřejnosti větší obnosy peněz a nemá se jezdit drahejma autama a debatu zase stočila někam uplně jinam na jinou pí*ovinu...
Opravdu názory kačeny Kateřiny jsou k pláči. Celá debata teda stojí za to, ale to je na půl hodiny čtení, takže jsem vybrala tři hlášky:

Kateřina Amiourová:Žádný psychologický test totiž nemůže postihnout všechno. Víte sám, že dokonce i naši policisté v uplynulých letech několikrát stříleli nablint v hustě zalidněné zoně. šílené. Jestliže je policista takové nemyslící hovado, tak jistě ani ozbrojení laici to většinou nebudou mít v hlavě uspořádané tak, jak by se patřilo.
Kateřina Amiourová ˇ_ZE střílel bylo správně, že zabil je špatně
Kateřina Amiourová Kdyby tady několik diskutujících včetně autora neprokázalo, že mají až příliš pevné logické spojení střílet=zabít, tak tu střelce vychovávatr nemusíme, na výchovu náxsilníků si budete muset najít asi jiný plácek - nejlépe ochranou ekonomických zájmů prostých obyvatel, akcentem na slušnost a prohlubováním soužití.
Pak také existují, jak jsem již řekla, nejrůznější pravidla obezřetnosti: doporvázet mladé dívky a dbát o to, aby v pozdních večerních hodinách měly vždy doprovod, nedávat najevo kolik mám peněz autem či domem, nezvat si domů lidi, které znám jen z nějaké peleše lotrovské, peníze ukládat v bance, nežít s lhostejnými lidmi.
no a ještě perlička na závěr:
Kateřina Amiourová Milý zlatý - co je to platné, nepasuji se na soudce ohledně vraždy. Pasovala jsem se ale na arbitra dobrých mravů ohledně toho, zda má být vraždění propagováno - a když si může stát vrah za "vším co napíše" - mohu si i já stát za prohlášením, že je svinské vynášet vraždu /ať už se stala za jakýchkoliv okolností/ na píedestal. Však také viidíme hned plody - ozval se ihned druhý psychopat, že by totéž klidně udělal i jen kvůli majetku. Kdyby to neudělal ten první, toho druhého by to nenapadlo. Takhle to ale napadne ještě i třetího, čtvrtého atd.
Ale ano, zlodějíček není lupič. Nevím, jak se dostal do situace, kdy musí krást a nemyslím si automaticky, že je to proto, aby sehnal drogu.
Glock 19, browning, CZH 2003 Sport, ZKM 456, Arminius HW 38
NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE STÁT NA SPRÁVNÉ STRANĚ HLAVNĚ

Příspěvky: 1523

Registrován: stř 02.8.2006, 14:14

Zbraň: GLOCK

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Mistral » pon 12.4.2010, 13:45

Že se tema výblitkama frustrátů v diskusích vůbec zabýváte ...
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!
Uživatelský avatar

Příspěvky: 225

Registrován: úte 05.2.2008, 13:33

Bydliště: Severní Plzeňsko

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od O.Gun » pon 12.4.2010, 14:46

Kateřina bude asi pořádná aktivistka :lol:

strýček Google říká:
Kateřina Amiourová

vybráno:
Kateřina Amiourová - NENASILI.CZ
Kateřina Amiourová - NEZAKLADNAM.CZ
Kateřina Amiourová - Islám nám v ČR nevadí :arrow: *78*

Nečetl jsem to, takže nevím co vše tam píše, ale předpokládám, že to bude v podobném duchu jako je vloženo výše od "opice" :wink:

Každopádně souhlas s
Mistral píše:Že se tema výblitkama frustrátů v diskusích vůbec zabýváte ...
- Asi nejlepší přístup. Přestane je to bavit a najdou si jinou "zábavu"

Zdravím :wink:
O.Gun

Příspěvky: 1523

Registrován: stř 02.8.2006, 14:14

Zbraň: GLOCK

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Mistral » pon 12.4.2010, 15:36

Jsem si tam přečetl ten její výblogek o GMO, o kterých něco vím. Naprostá srajda, ta ženská je skrz naskrz prolezá aktivistikou proti všemu. Naprostá tragédie.
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!
Uživatelský avatar

Příspěvky: 611

Registrován: čtv 29.3.2007, 7:38

Bydliště: Středočeský kraj

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od opice » pon 12.4.2010, 15:43

Mistral: se divim, žes došel tak daleko.
Já jsem skončila u toho, jak píše o sobě:ing. potravinářské chemie, čtyřjazyčná překladatelka, na volné noze, emancipovaná manželka zbožného a tolerantního muslima
a zájmy:sportovní střelba na králíky

Na něco dalšího už jsem fakt neměla sílu :mrgreen:
Glock 19, browning, CZH 2003 Sport, ZKM 456, Arminius HW 38
NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE STÁT NA SPRÁVNÉ STRANĚ HLAVNĚ
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1573

Registrován: stř 26.12.2007, 23:24

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Bydliště: Plzen

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od admix » pon 12.4.2010, 15:45

Co to u vsech kurev ... :mrgreen:
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od cmk » pon 12.4.2010, 17:58

Budme tolerantni - ta pani proste nema rada zbrane a nasili.
Jedine, co si pod zbrani dokaze predstavit je prave to nasili.
Az ji nejakej zkur*syn znasilni a manzel ji urizne frndu, pac uz pro nej bude necista, tak si asi pujde hodit masli. Skoda cloveka, ale zaroven dobrej (i kdyz smutnej) priklad toho, kam muze dospet pacifismus.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2996

Registrován: ned 12.3.2006, 10:18

Zbraň: G17 a další

Bydliště: Praha Západ

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Starosta » pon 12.4.2010, 19:44

opice píše:Mistral: se divim, žes došel tak daleko.
Já jsem skončila u toho, jak píše o sobě:ing. potravinářské chemie, čtyřjazyčná překladatelka, na volné noze, emancipovaná manželka zbožného a tolerantního muslima
a zájmy:sportovní střelba na králíky

Na něco dalšího už jsem fakt neměla sílu :mrgreen:
Přesně tak daleko jsem dospěl já. Fakt demence. :roll:
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Uživatelský avatar

Příspěvky: 24

Registrován: stř 04.11.2009, 12:50

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Leto II. » úte 13.4.2010, 16:23

Bože to je p**. Nedávát na odiv peníze auty a domy? Bohajeho ta je zakomplexovaná až na půdu. To mám jako se sedmimístným ročním příjmem bydled v zemljance? Jsem se fakt naštval...

Jinak Matějka jako vždy výborný!
Uživatelský avatar

Příspěvky: 24

Registrován: stř 04.11.2009, 12:50

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Leto II. » úte 13.4.2010, 16:31

Kateřina Amiourová Facebook: Relationship status: It´s complicated :-)

Přeloženo do češtiny: mě a moji dceru šu*á jak můj přítel muslim, tak i jeho velbloudi...
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 13302

Registrován: stř 30.3.2005, 10:20

Zbraň: GLOCK 19

Bydliště: mám

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od S474N » stř 14.4.2010, 10:34

Tak jsem te broskvi predhodil tento odkaz:
:arrow: http://www.novinky.cz/krimi/197444-klid ... dcery.html

Jsem zvedav na jeji radu, urcite bude stat za to.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek
Uživatelský avatar

Příspěvky: 611

Registrován: čtv 29.3.2007, 7:38

Bydliště: Středočeský kraj

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od opice » stř 14.4.2010, 10:45

Satan: že se o její názor vůbec zajímáš, ti pošle to samý, jak psala na tom FB, ty její pravidla obezřetnosti:"nezvat si domů lidi, které znám jen z nějaké peleše lotrovské"

Tak ti tam tak maximálně napíše, že nemáš nikomu otvírat.
Glock 19, browning, CZH 2003 Sport, ZKM 456, Arminius HW 38
NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE STÁT NA SPRÁVNÉ STRANĚ HLAVNĚ
Uživatelský avatar

Příspěvky: 373

Registrován: úte 14.10.2008, 15:20

Zbraň: GLOCK

Bydliště: Praha 6

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Globus » stř 14.4.2010, 11:53

Občas si řikám že takovýdle lidi snad ani nemůžou žít /já vim, lidská blbost je nevyzpitatelná a nekonečná/ a že jsou to jen podobný výplody internetu jako třeba feministky.com
EMO s Glockem :lol:

cmk

Uživatelský avatar

Příspěvky: 6790

Registrován: úte 04.10.2005, 12:24

Bydliště: EU :-(

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od cmk » stř 14.4.2010, 17:16

Ale muzou. Jakrikam, budme tolerantni, kazdy ma svuj nazor a kazdy je presvedcen o jeho pravde.
Nepreju te pani nic zleho. Naopak, necht si zivot prozije ve svem opojeni z pacifisticko-pseudohumanistkeho pohledu.
Neberu ji nazor.
Sere me to, ze jej vic nez vnucuje ostatnim a snazi se tvorit verejne mineni tim, ze lze.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1240

Registrován: úte 11.9.2007, 6:41

Bydliště: Kvérov

Re: Zastřelil jsem člověka a bude-li to nutné, udělám to znovu

Příspěvek od Nikdo » stř 14.4.2010, 17:51

No právě, né že bych jí přál takovou zkušenost, jako té rodině v Plzni, ale na druhou stranu, třeba by změnila názor. Kdyby to mělo zachránit jediný život... :lol:

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz