Zastřelil spolužáka, pak si s ním udělal selfie


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 296

Registrován: sob 04.5.2013, 7:51

Zbraň: Glock 19C, SA58

Bydliště: Praha - Pankrác

Zastřelil spolužáka, pak si s ním udělal selfie

Příspěvek od PatrikChrz » stř 11.2.2015, 12:28

Zastřelil spolužáka, pak si s ním udělal selfie

11. února 2015

Americkým městem Jeannette otřásla začátkem února zpráva o nálezu mrtvého studenta místní střední školy. O dva dny později policisté zadrželi jeho spolužáka, kterého obvinili z vraždy. Po svém činu se totiž s mrtvým mladíkem vyfotil a snímek poslal SnapChatem kamarádovi.

Teprve šestnáctiletý Ryan Mangan byl zastřelen jedním výstřelem do obličeje ve vlastním domě ve středu 4. února. Vrahem je podle portálu TribLive stejně starý spolužák Maxwell Marion Morton. Mangana bez známek života našla kolem šesté hodiny večerní jeho matka. Vyšetřovatelé na místě zajistili nábojnici ráže devět milimetrů, vražednou zbraň však neobjevili.

Den po nálezu těla se policii přihlásila matka jednoho z Mortonových přátel. Její syn totiž obdržel přes SnapChat šokující snímek. Odesílatel pravděpodobně spoléhal na přednost této mobilní aplikace, kdy se příjemci odeslaný obsah zobrazí pouze na pár sekund a poté je smazán, a zjevně nepočítal s příjemcovou pohotovostí. Ten si totiž ještě před smazáním přijaté fotografie stačil udělat printscreen obrazovky.

„Předtím jsem toto nikdy neviděl,“ reagoval na selfie podezřelého s jeho obětí v křesle okresní prokurátor John Peck. Šokující autoportrét je klíčovým důkazem, vyšetřovatele navedl na stopu. Oběť byla na snímku zachycena ve shodné poloze jako v době nálezu, printscreen obsahoval mimo jiné také jméno odesílatele.

Na základě tohoto oznámení tak policisté provedli u podezřelého, který chodil na stejnou školu jako zastřelený, důkladnou domovní prohlídku. Při té se jim podařilo najít i zbraň shodné ráže, jakou měl náboj zajištěný na místě činu. Ukryta byla pod schody do suterénu. Zda jde o vražednou zbraň, určí až balistické testy.

Teprve šestnáctiletý Morton se však pod tíhou důkazů ještě na místě k zastřelení spolužáka doznal. Policie jej obvinila z vraždy prvního stupně a neoprávněného držení střelné zbraně. I přes svůj nízký věk bude souzen jako dospělý.

Že by mohlo jít pouze o nešťastnou náhodu, například kvůli neodborné manipulaci se střelnou zbraní, pak vyvrací údajná textová zpráva, kterou měl Morton odeslat stejnému adresátovi jako usvědčující selfie. V té jej měl obviněný informovat, že na odstranění osob, které si neuvědomují důsledky svého jednání, upozorňoval. „Ryan nebyl poslední,“ upozornil Morton. Motiv jeho jednání není znám, určit jej musí vyšetřovatelé.

http://mobil.idnes.cz/vrah-odeslal-usve ... b_tech_LHR
Uživatelský avatar

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvky: 320

Registrován: ned 05.1.2014, 22:17

Re: Zastřelil spolužáka, pak si s ním udělal selfie

Příspěvek od Lock » úte 24.2.2015, 15:55

Cim mladsi, tim blbejsi... Jen by me hodne zajimalo, zda by tu smazanou fotku v pripade, pokud by spoluzak nebyl pohotovy, snapchat vystrachal ve svych smazanych souborech na zadost policie...
Uživatelský avatar

Příspěvky: 163

Registrován: stř 12.11.2014, 17:16

Zbraň: G19 gen.4

Bydliště: Praha

Re: Zastřelil spolužáka, pak si s ním udělal selfie

Příspěvek od formic » stř 25.2.2015, 11:36

o tom nepochybuj, že by jí "vyštrachal"...
In Glock We Trust

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz