Žena s nožem pobodala ve škole studenty.


Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Stepan » úte 14.10.2014, 11:09

Žena s nožem pobodala ve škole studenty. Šestnáctiletý hoch zemřel


Na obchodní akademii ve Žďáru nad Sázavou útočnice nožem pobodala několik studentů. Šestnáctiletý chlapec zemřel, minimálně další dvě žákyně a jeden policista jsou zraněni. Zásahová jednotka zadržela šestadvacetiletou ženu několik desítek minut po činu ve škole.
Záchranáři a policisté zasahují v okolí obchodní akademie ve Žďáře nad Sázavou,... Dalších 8 fotografií v galerii

V úterý ráno vtrhla do žďárské střední školy šestadvacetiletá útočnice. Ozbrojena byla nožem a bez varování zaútočila na studenty.

Šestnáctiletý mladík útok nepřežil, potvrdila policie. Minimálně další dvě studentky utrpěly zranění, poraněn byl i jeden ze zasahujících policistů.

Sanita odvezla jednu ze zraněných do novoměstské nemocnice. „Jedno poranění mělo spíš vážnější charakter, druhé bylo lehčí,“ řekla ČTK ředitelka krajské záchranky Vladislava Filová.

„Je s bodnými poraněními v péči lékařů na ARO,“ dodal mluvčí nemocnice Roman Kratochvíl.

„Do dalšího auta nastupoval muž s ovázanou a zakrvácenou hlavou,“ hlásil před půl desátou z místa reportér iDNES.cz.

Zásahové jednotce se podařilo útočnici zadržet. „Měla jsem zprávu, že pobodala nějakého chlapce a dokonce držela několik studentů jako rukojmí,“ uvedla žďárská starostka Dagmar Zvěřinová.

Do Žďáru přijel v rámci tour po komunálních volbách a i předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka. Když se ale dozvěděl o útoku, program změnil. iDNES.cz to sdělila mluvčí strany Eva Gregorová.

„Premiér měl mít ve městě i mítink, ten ale vzhledem k okolnostem zrušil. Nyní pokračuje dále do Vyškova. O situaci ve Žďáru se nechává informovovat,“ doplnila Gregorová.

Útočnicí byla šestadvacetiletá žena z Ostravska, která neměla se žďárskou obchodní akademií žádnou spojitost. Po zadržení byla odvezena k výslechu. Policie podá návrh na její vzetí do vazby.

Ke škole se sjíždějí vyděšení rodiče studentů. Dlouho nevěděli, co přesně se uvnitř budovy stalo.

„Volala mi manželka, že si prý mám přijet ke škole pro dceru. Ale teď tady musím čekat za páskou jako ostatní,“ nechal se slyšet jeden z rodičů.

Uvnitř školy jsou zatím kriminalisté, rodiče musí ještě čekat venku. „Policie předá děti rodičům po jedenácté hodině,“ informoval reportér iDNES.cz z místa. Mezi čekajícími rodiči se pohybují policejní psychologové a nabízejí pomoc.

Obchodní akademie ve Žďáru nad Sázavou sídlí v místní části Stalingrad kousek nad dalšími vzdělávacími institucemi - Biskupským gymnáziem a Školy ekonomiky cestovního ruchu (ŠECR). Nabízí učební obory jako kadeřník, kuchař-číšník, ale i maturitní obory.

Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/pobodani-na-obc ... -zpravy_mv

Takže první útok na studenty u nás. :(

Otázka výcviku a případného ozbrojování učitelů a personálu školy, aby byli schopní ochránit studenty, je u i nás ode dneška oficiálně aktuální, protože ono se asi nedá předcházet problémům, ono se vždycky musí počkat, až se nějaký průser stane, a pak se na to bude reagovat, že? :roll:
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1266

Registrován: sob 19.6.2010, 22:39

Zbraň: Weaponized sarcasm

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od jry2000 » úte 14.10.2014, 12:32

No dyt chces prece vsechny odzbrojit, aby tady bylo slunickove .... :lol:
Lajte mi lhu-li

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Stepan » úte 14.10.2014, 14:44

Nějaké nové informace:
V úterý o půl osmé ráno vtrhla do žďárské střední školy šestadvacetiletá útočnice. U vstupu do šaten, které se otevírají na čipovou kartu, se vmísila mezi studenty. Ozbrojena byla nožem. Uvnitř školy bez varování na žáky zaútočila.

Policejní mluvčí Dana Čírtková pro Českou televizi uvedla, že šestadvacetiletá žena nejprve napadla studentku. Té přispěchal na pomoc šestnáctiletý mladík a útočnice obrátila nůž proti němu. Mladík utrpěl poranění, kterým podlehl.

„Ráno v půl osmé jsem přivezl syna do školy a za deset minut mi telefonovali, že je pobodanej. Tak jsem se vrátil. Je to hrozný. Nemůžu tomu stále uvěřit. Viděl jsem tu ženskou, která ho pobodala. Měla nůž dlouhej 40 až 50 cm. Nechápu, jak to mohla udělat,“ popsal Blesk.cz zdrcený otec. Syna považuje za hrdinu, protože při záchraně života své spolužačky položil vlastní život.

Policistům se podařilo útočnici, která v přízemí školy vystříkala i pepřový sprej, zadržet. Jednotka na ochranu jaderné elektrárny v Dukovanech, která byla na místo povolána, jí zneškodnila paralyzérem. Ženu jím znehybnila. „Má obdobný výcvik jako zásahová jednotka a byla místu incidentu nejblíže,“ vysvětlil krajský policejní ředitel Radek Malíř, proč zrovna tato jednotka ve Žďáře zasahovala. Rychlý zásah byl podle něho nutný. „Jedna studentka byla držena jako rukojmí,“ konstatoval krajský policejní šéf.

V nemocnici nakonec skončila ještě třetí dívka. „Utrpěla psychický šok,“ pravil Kratochvíl. I ta je na dětském oddělení. „Do dalšího auta nastupoval muž s ovázanou a zakrvácenou hlavou,“ hlásil před půl desátou z místa reportér iDNES.cz. Podle informací MF DNES byl tímto mužem policejní vyjednavač.

Ministr školství Marcel Chládek už na místo poslal Českou školní inspekci. „Zpráva mne šokovala a nechávám zjišťovat veškeré informace. Chci touto cestou vyjádřit soustrast rodině pobodaného studenta,“ uvedl pro iDNES.cz ministr Chládek. Inspekci bude zajímat mimo jiné to, jak se cizí žena do školy dostala a jak se v ní mohla volně pohybovat.

Mluvčí resortu Klára Bílá dodala, že si ministr je „vědom toho, že drtivá většina škol je zabezpečena dobře“. Přesto ministr požádal vedení všech škol, aby bezpečnostní opatření ve svých školách prověřili, aby se tragédie ze Žďáru nad Sázavou už nemohla opakovat.

„V přístupu do školy jsme neshledali žádný problém. Byl zabezpečený čipy, kterými disponují studenti. Jakým způsobem tam žena vnikla je tedy v šetření,“ podotkl Malíř.
Premiér kvůli útoku zrušil ve Žďáru program

O informace se podělil přítel jedné ze studentek Pavel Homolka. Postával před školou a dění zevnitř měl zprostředkovaně přes telefon od přítelkyně. Podle něj byla útočnice žena zfetovaná. Křičela a začala bodat kolem sebe. Jednu ze studentek pořezala na rukou, zatáhla do šaten, kde měla rukojmí.
Tak jo, jestli to byla fetka, tak to je hezká ilustrace toho, že měkký bezmocný stát je na nic. My tady máme feťáky, kteří se dobrovolně dostávají do stavu, kdy nemůžou ručit za jejich chování, a kdy můžou dělat naprosto cokoliv, a stát dělá, že o tom neví, že je to v pořádku. To samé s alkoholiky. Na alkohol dokonce máme reklamy v televizi. Fetky a alkoholiky necháváme v klídku, a necháváme je dělat, cokoli špatného je napadne. A pak jenom pláčeme nad škodami, co napáchají. Mělo by se jasně definovat, jaké chování je společensky nepřijatelné a potom takovému chování tvrdě a účinně bránit. Když to nebudeme dělat, odnesou to jiní.

Nevím, proč by kvůli svobodě feťáků a alkoholiků měli trpět a umírat nevinní lidé.
Naposledy upravil(a) Stepan dne úte 14.10.2014, 14:57, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1266

Registrován: sob 19.6.2010, 22:39

Zbraň: Weaponized sarcasm

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od jry2000 » úte 14.10.2014, 14:48

To ja zas jo .... protoze po proti-strelecke stvave kampani, jakou tady predvadis, se slusnym a bezuhonnym obcanum seberou zbrane.
Lajte mi lhu-li

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Stepan » úte 14.10.2014, 14:50

jry, já žádnou proti-střeleckou kampaň nevedu a nikdy jsem nevedl, tvoje dementní off topic příspěvky jsou už dost únavné.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Stepan » úte 14.10.2014, 15:07

Útočnice ze školy ve Žďáru napadla přede dvěma roky i vychovatelku v Havířově

Útočnice ze Žďáru nad Sázavou, která má na svědomí život 16letého chlapce a zranění tří dalších lidí, je podle České televize stejná žena, která napadla vychovatelku v květnu 2012 v Havířově. Za útok tehdy žena stíhána nebyla, protože lékaři konstatovali, že je psychicky nemocná a není trestně zodpovědná za své činy.

Následně byla útočnice na návrh státního zástupce umístěna v opavské psychiatrické léčebně, odkud byla letos v únoru propuštěna. O propuštění rozhodl Okresní soud v Opavě na základě informací lékařů.

„Pacientka byla umístěna v psychiatrické léčebně na rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě, který jí uložil psychiatrickou léčbu v ústavní formě. Po uplynutí roku podala léčebna návrh, aby léčba byla změněna na ambulantní. O propuštění následně rozhodl náš soudce letos v únoru,“ řekl mluvčí soudu Tomáš Kamrádek.

Proti rozhodnutí se nikdo nedovolal, takže pacientka byla propuštěna. „Byla jí stanovena ambulantní léčba, nad kterou měla dohlížet havířovská pobočka Okresního soudu v Karviné,“ dodal Kamrádek.
Policista hlídá přístup k havířovské škole, kde žena pobodala učitelku a pak si vzala rukojmí.

Havířovský případ se odehrál 22. května odpoledne. Kolem 13. hod. vešla žena do školní jídelny, kde právě jedly děti. Napadla nožem jednu z vychovatelek. Pak se i se sedmiletou dívkou zavřela ve vedlejší místnosti. Na místo tehdy dorazili policejní vyjednavač a zásahová jednotka, která využila chvíle a pomocí dělobuchů a dýmovnice ženu zadržela.

Dívka poté skončila v nemocnici stejně jako vážně zraněná vychovatelka. Tu po vyléčení ocenil primátor města a dostala také Cenu Michala Velíška za hrdinství. Pachatelka byla nejprve obviněna, její trestní stíhání však bylo posléze zastaveno.

http://www.novinky.cz/krimi/350505-utoc ... irove.html

totéž na idnes: http://ostrava.idnes.cz/ve-zdaru-vrazdi ... ntent=top6

Opět: měkký, bezmocný a nefunkční stát. Kdyby ta ženská to samé udělala v USA, napadla někoho nožem a unesla dítě, tak buďto dostane asi 50 let nebo z blázince už v životě nevyleze. Ale u nás??? U nás si to může libovolněkrát zopakovat. Za pár let to udělá zase.

Příspěvky: 143

Registrován: úte 29.10.2013, 12:59

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od kregan » úte 14.10.2014, 15:40

ihned.cz vložilo do článku docela trefnej odkaz
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od reddog » úte 14.10.2014, 17:05

Štěpáne,
jsi opravdu natvrdlé individum? Nedávno jsem tě upozornil na zbytečné používání velkých písmen. Pokud nechápeš náznak, tak ještě jednou a srozumitelně. Přestaň tady zbytečně psát zbytečně zdůrazňujícím fontem. Při svém vyšším humanitním vzdělání jistě chápeš, že tím rozdílným fontem pouze provokuješ.
Tvé názory si přečteme i bez zbytečných zdůraznění, tak se nedegraduj na úroveň uřvaného trdla.

Zaznělo to dnes několikrát ve zprávách v rádiu (teprvá před chvílí jsem opustil práci a auto) a málokrát jsem slyšel slova lítosti nad ztrátou mladého života. Všady mnoho o kontrole inspekce, zda nebylo porušeno toto či tamto, ale abych od ministra školství (ani nevím, jak se ten člověk jmenuje a skoro netuším, proč bych ho měl vůbec znát) slyšel hlavně velkou lítost nad ztrátou mladého života a bolesti zúčastněných, tak to moc ne :cry: .
Za sebe říkám, je to tragédie, upřímnou soustrast rodičům.

Příspěvky: 230

Registrován: sob 13.8.2011, 18:49

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od azavak » úte 14.10.2014, 17:46

Take se připojuji ke gondolenci a zároven přeji naším soudcum více zdravého rozumu při rušení ustavní léčby u magoru (nepřímo tím vraždíte naše děti ) a psychiatrum co toto ukončení léčby doporučili a aby jejich děti měli více štěstí a nemuseli se potkat s jejich vysledkem zbabrané práce.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvky: 978

Registrován: pon 10.4.2006, 21:56

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Stepan » úte 14.10.2014, 17:52

Kdyby se šílenci, kteří už ohrozili nebo ublížili jiným lidem, posuzovali jako zdraví, to znamená ta žena by byla odsouzena za to, co udělala v roce 2012, za ublížení na zdraví případně pokus vraždy a za ten únos dítěte, bylo by to kruté nebo nebylo? To, co takoví šílenci můžou pak způsobit na svobodě, je také kruté, nebo ne? Když už se má stát něco krutého, nebylo by na místě, aby ta krutost byla nasměrovaná proti původci zla, ať už to zlo koná úplně o své vůli, nebo proto, že není v pořádku, a ne na další nevinné lidi?

Já si totiž myslím, že spousta šíleců, kteří udělali strašné věci a nebyli za to potrestaní, prostě to rozhodnutí, že to udělají, udělali vědomě. A taky věděli, že to, co chtějí udělat, není dobré, a že by to dělat neměli. Že všichni nejsou smyslů zbavená vraždící monstra, která si prostě nemůžou pomoct, ale že to jejich rozhodnutí bylo VELICE PODOBNÉ rozhodnutí, které dělají "normální zločinci", kteří jsou za své činy (velice nedostatečně) trestáni. A že se snímá odpovědnost kvůli duševní poruše z příliš velkého množství lidí.

Duševní porucha by ve spoustě případů měla být jenom důvod ke zvýšené zdravotní péči v kriminále, a ne ke zbavení odpovědnosti a netrestání těchto lidí.
Uživatelský avatar

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvky: 320

Registrován: ned 05.1.2014, 22:17

Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Lock » úte 14.10.2014, 18:06

Kdyby byly v .....,

Zena sla a zacala nekoho bodat? Opravdu? Jaky je motiv?

OT: Drazdit bosou nohou se nevyplaci. Uprimnou soustrast rodicum. Hruza, Venclik, tento mladik, kameraman tv nova a spousta dalsich odvaznych me napada. Kdyz nevim o co jde, tak se radsi drzim zpatky, nez zjistim o co jde a vyhodnotim miru rizika, i kdyz jsem hrdina.
V prvni rade se v kazdem kurzu radi: zdrhat, pokud to jen trochu jde a ne bez treningu zasahovat a vyprovokovat k ... afektovnemu jednani koncicim casto smrti.
Stalo by se ve vyse popsanych pripadech tragedie, kdyby nekdo nechtel byt hrdina? Kdo vi. Casto to vyjde a dostanou metal.
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od reddog » úte 14.10.2014, 18:52

Lock:
to tvé OT ano, ale přeci jen, Štěpán má pravdu v tom, že pokud už útočník dříve páchal hnusné svinstvo, tak neměl mít právo chodit mezi námi.
Uživatelský avatar

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvky: 320

Registrován: ned 05.1.2014, 22:17

Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Lock » úte 14.10.2014, 19:23

My se jeste dockame Minority Reportu... Zavrit jeste driv, nez neco spacha... Akorat kam zavrit a za ci penize a vsechny? 999 z 1000 nic podobneho opakovane neudela... Ale prevence mušíbejt, takze kamery na kazdem roho a snimace sitnice...
Uživatelský avatar

VIP člen

Příspěvky: 3091

Registrován: ned 21.11.2010, 12:57

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od reddog » úte 14.10.2014, 19:31

tos mne pochopil špatně. za napadení jiného člověka měla ta osoba obdržet trest. adekvátní dle práva. na tom stojí demokracie. pokud budeme věřit médiím, že ta osoba útočila opakovaně v tak krátké době, pak opravdu není něco v pořádku. neženeme nic do extrému, když budeme uvažovat o eliminaci recidivisty
Uživatelský avatar

Aspirant na exota
Aspirant na exota

Příspěvky: 320

Registrován: ned 05.1.2014, 22:17

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Lock » úte 14.10.2014, 20:04

Recidivista je az nyni... Eliminaci uz vymyslel otec: kreslo elektricke.
Problem je s tou celou demokracii, viz jine vlakno a dale s tim, ze v "demokracii" vezen nemusi ani casto nemuze pracovat, je to cele slozitejsi... Ted budou ve vsech skolach, kde jeste nejsou, primontovany kamery, vsad se.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2996

Registrován: ned 12.3.2006, 10:18

Zbraň: G17 a další

Bydliště: Praha Západ

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Starosta » úte 14.10.2014, 20:21

Lock: Otázkou je, o kolik bude efektivnější obrana proti podobným excesům díky kamerám oproti tomu,že někdo (více lidí naráz) vytočí 158.
Pochybuju, že s kamerami by do všech škol zřídili i ozbrojenou vycvičenou ochranku, která bude kamery monitorovat celou dobu, co je škola otevřená...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvky: 1596

Registrován: stř 21.3.2012, 9:17

Zbraň: 3 kusy

Bydliště: Praha

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od Carloss » úte 14.10.2014, 20:37

Především je mi upřímě líto mladého života. To se nemělo stát. Přemýšlím ale, jestli se to stát muselo. Pani byla asi teda nemocná. Těžko tady soudit, jestli tak, aby byla izolována. To my posoudíme těžko. Na to jsou tu jiní a možná selhali. Co se ale asi taky stát nemělo byla snaha pomoct kamarádkám. Jendak vzhledem k výsledku je evidentní, že to neuměl. Chudák. Chtěl, ale neuměl. To není hrdinství, to je prostě hloupost. U mladého člověka bych spíše řekl mladická nerozvážnost. Bohužel ji zaplatil cenou nejvyšší. :-( Vždyť si mezměme, že ta paní přišla s tím, že chce policii. Nejspíš vůbec nikomu ublížit nechtěla. Její jednání tomu dost dobře odpovídá. Situace jak vystřižená pro vyjednávání, vždyť chtěla, prý, aby ji poldi "odpravili". Jestli to hoch věděl, nebo ne nesoudím. I když podle informací to spíše věděl. No, bohužel zachoval se jak se zachoval a podle toho to dopadlo. Je to opravdu škoda. Kdyby chtěla zabíjet, tak nebere rukojmí, ale rovou bodá a řeže... Podle dostupných info to tak nebylo.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

spm

Příspěvky: 67

Registrován: čtv 20.2.2014, 0:11

Zbraň: SIG Sauer SP2022

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od spm » úte 14.10.2014, 20:42

999 z 1000 to opakovaně neudělá? To bych se hádal. Vězení jsou plný těch, co něco úmyslně spáchali a ne jednou nebo dvakrát... A v případě těch duševně nemocných to o moc lepší nebude. Držet někoho v psychiatrické léčebně proti jeho vůli je moc velký byrokratický oser... Takže obvykle když zadržený přijde na to, že ho proti podpisu pustí ven, tak jde.

Příspěvky: 601

Registrován: sob 02.6.2012, 19:13

Bydliště: blízko Brna

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od cipis » úte 14.10.2014, 20:44

Neměla se stát snaha pomoct kamarádkám? Od toho jsou snad ale kamarádi. Byť za cenu umírání ... Nemohl bych se jen tak dívat, jak mi někdo vraždí kamaráda/kamarádku. Radši umřu s tím, že jsem se mu/jí snažil pomoci než jen tam tak stát ... Tomu se říká kamarádi na život a na smrt. Ano, hrdinů jsou plné hřbitovy, ale tenhle kluk zachránil život své kamarádce a hromadě dalším lidem, už jen minimálně tím, že získal čas.
To, co popisuješ, je čistě jen tvoje spekulace, ostatně odborně kvalifikovaní ji propustili, tak jak můžeš vidět do její hlavy? Když to nezvládli profíci?

spm

Příspěvky: 67

Registrován: čtv 20.2.2014, 0:11

Zbraň: SIG Sauer SP2022

Re: Žena s nožem pobodala ve škole studenty.

Příspěvek od spm » úte 14.10.2014, 20:47

Mno, jistě, každý kdo si chce jenom popovídat, dá někomu nůž na krk... takové běžné přátelské popovídání, není se čeho bát. A jo, to nejlepší, co pro sebe můžu udělat, je zdrhnout, když ten nůž není na mém krku. Ani bych nechtěl někoho za to odsuzovat. Ale říkat o tom, kdo ten život pro druhého nasadí, že je hloupý, to mi také správné nepřijde...

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz