Zloděj ukradl z rodinného domu zbraně, náboje i sadu na

Příspěvek od S474N » pon 17.3.2014, 19:00

Zloděj ukradl z rodinného domu zbraně, náboje i sadu na noční vidění

Policisté dopadli zloděje, který ukradl z rodinného domu na Karlovarsku střelné zbraně včetně nábojů. Vzal také střeleckou sadu na noční vidění, čtvrt milionu korun a další věci. Majiteli způsobil milionovou škodu. Do vězení ho může soud poslat až na osm let.

Osmačtyřicetiletého muže z Prahy chytili karlovarští policisté už po 48 hodinách.

"Vyslechl si obvinění ze spáchání zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a nedovoleného ozbrojování," informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Policisté muže podezírají z toho, že minulý pátek ráno přelezl plot a vloupal se do rodinného domu v jedné obci na Karlovarsku.

Z domu si potom odnesl několik střelných zbraní, krabičky se střelivem, dalekohledy, fotopasti, střeleckou sadu na noční vidění, elektroniku, ale i čtvrt milionu korun v hotovosti, šperky a pamětní mince.

Muže policisté obvinili také z nedovoleného ozbrojování, neboť si podle zjištěných informací zakoupil na burze útočnou pušku a u legálně držené malorážky provedl nepovolenou úpravu.

"Škodu jsme předběžně odhadli na částku přesahující jeden milion korun," uvedla Krejčí.

Peníze a odcizené zbraně poputují zpět ke svému majiteli. "V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až osmiletý trest," dodala policejní mluvčí.

Puvodni zdroj:
:arrow: http://vary.idnes.cz/zlodej-ukradl-zbra ... -zpravy_ba
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek