Kdysi jsem zde daval strucne zhodnoceni kydexoveho pouzdra od LHS a fotografie srovnani s BHI šerpa. Dnes strucny srovnani Bulharskeho LHS a tuzemskeho Huck Finn.
Dodavatel: LHS - jsem zakoupil zprostredkovane prez českého dovozce. Jednani bylo naprosto v pohode, co se slibilo to se dodrzelo. Dodaci lhuta byla tuším tak 3 tydny, ale mohla byt kratsi, kdbych netrval na atypicke barve (bezova – piskova). HUCK FINN – jednani bylo primo s vyrobcem coz je nejlepší. Komunikace doslova obratem. Pouzdro sem mel doma myslim za 4 dny vcetne vikendu, moji chybou jsem mel doma pouzdro drive nez dodavateli dosla moje platba.
Material: LHS – kydex je odhadem malinko (nemam merku tak odhaduji od oka) silnejsi. Barva mela byt piskova, ale je malinko svetlejsi. Nyty jsou plne (je to holster z první serie, nyní se ten samy model vyrabi s dutymi nyty). Sroubky s velkou kulatou hlavickou. Polovina nytu je trochu volnych. Na funkci to vliv nemá. HUCK FINN – material je sice od oka slabsi, ale zbran sviraji obe pouzdra pocitove stejne. Kydex barvy chocolate brown se mi strasne libi a v kombinaci s černými pruvleky na pasek je to skutecne kvalitni chocolate s min.70% kakaa

Nyty jsou dute a drzi pevne, ani se nehnou. Je ale fakt ze pouzdro je nove, takze není fer porovnávat s pouzivanym LHS.
Tvar: LHS – kydexova skořepina z obou stran. Z nejsi strany kopiruje tvar zbrabe, z vnitrni strany je vice ploche (obr. Seshora). Dole je pouzdro otevrene – cely obdelnikovy obrys ramu a zaveru je venku.Zbran o par milimetru vycuhuje. Oka na pasek jsou nahore rovna, dole skosena. Nejdrive mi to vadilo, pouzdro bylo na jakemkoliv opasku trochu navolno, ale jak jsem očekával bylo to o zvyku, dnes to nevnimam. HUCK FINN – Pouzdro je celkove lepe zpracovane, ale je to o detailech nedulezitych při pouziti - zaoblenejsi hrany, nikde nic nepresahuje, zadne mezery mezi skořepinami apod. Opet celokydex, obe pulky skořepiny kopiruji obrys zbrane stejne. Pouzdro je dole polootevrene, tzn.ze zbran je jakoby uzavrena i zespod a hlaven nepresahuje ani o milimetr, pouze je videt hlaven při pohledu zespoda. Ocka hranata.
SHRNUTI – při pouziti se HUCK FINN teprve ukaze, mam ho teprve tyden. Ale subjektivne u me „tuzemak“ zatím vede na plne care. Pisu subjektivne, protože u me dela hodne i malickost jako je barva apod. Abych byl fer, taky porovnávám LHS první generaci, dneska uz muzou byt jinde, ale to nevim. Pro lidi co se zameri hlavne na ucelnost dane věci, bych si TIPnul ze vyhraje HUCK FINN protože dodaci lhuta a hlavne cena je priznivejsi - pri srovnatelne kvalite vyrobku.