Nabídnu jiný přístup k problematice "Glock a zaměstnavatel"
Uvodem: jsme výrobní fabrika - chemička - o 300 zaměstnancích a funguje u nás jakýsi systém interního vzdělávání, kdy zaměstnanci - odbroníci ve svých oborech - školí jiné zaměstnance.
Nazýváme to systém "interních lektorů" a jelikož jsem jeden z nich (školím firemní informační systémy), tak jsme v rámci rozvoje lektorských dovedností dostali za úkol vybrat si libovolné téma mimo náš obor a na toto téma vypsat ve firmě školení.
No abych to zkrátil. Do poslední chvíle jsem svoje téma tajil, abych si pak vychutnal ten les otevřených úst

) Školil jsem firemní zaměstnance v "základech zacházení se střelnou zbraní". ...počínaje legislativním rámcem, právní úpravou, technickými věcmi... až po praktickou ukázku včetně "osahání si" a sušení (ano, ostrou střelbu jsem vynechal..přeci jen..školící centrum máme nově zkolaudováno

). Na závěr jsem ještě všem rozposlal dokument "Mýty a fakta o zbraních".
Vážení, celá akce měla naprosto nečekaný úspěch. Mladí, staří, chlapi z linek, holky z kanclů..všichni se zájmem sledovali, dotazy nebraly konce a na sáhnutí si na zbraň se stála fronta. A přestože jsem v úvodu nabídnul možnost, že kdo se na téma "necítí" tak může odejít, tak neodešel nikdo.
Obecně se tu o mne ví, že střílím. V kanclu mi visí terč a na zdi, mezi všemi možnými IT certifikáty, je i osvědčení o absolvování zbrojířského kurzu, na chodbě je výstavka delaborovaných nábojů a do práce chodím v maskáčích, ale nikdy, ani náznakem, nedal nikdo najevo, že by to byl problém.
V pracovním řádu též máme zákaz vnášení..