GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: GLOCK

Re: GLOCK - vady a závady .

Příspěvek od specnaz » pát 02.1.2015, 19:21

Ano, bohužel má :)

VIP člen

Příspěvek od reddog » pát 02.1.2015, 20:46

specnaz:
Kolik má za sebou ran? Jak stará je zbraň? Projevila se již dříve nějaká vada na vystřelených nábojnicích? Díky za odpověď
tomík

Zbraň: Glock34,Norinco1911

Příspěvek od MRBLUE » pát 02.1.2015, 20:53

specnaz
Mna sa to pred rokmi stalo dva krat s vtedy novinkou G31 v razi .357SIG. Utrhlo sa dno nabojnice a vyfuklo mi creva zbrane cez zasobnikovu sachtu. Ale bola to vina streliva od S&B. Zistilo sa ze ho "odbornici" z Vlasimi laborovali na tlaky ako tormentacne naboje. V oboch pripadoch ale doslo aj k prasknutiu ramu. Predajca mi vymenil vzdy celu zbran. Tebe by som odporucal vymenit minimalne komplet ram.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od specnaz » pát 02.1.2015, 21:43

reddog - je to kousek starej deset let, ale za sebou toho zdaleka tolik na ten věk nemá. Prakticky u všech nábojů je poznat "otisk" nepodepřené komory. Vydutí na nich malinké bylo, ale tohle už byl extrém.

MRBLUE - Rám měnit neplánuju ...

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 03.1.2015, 0:16

specnaz píše:... Fotky co uvádím níže jsou výsledkem výstřelu v ráži 10mm AUTO, přebíjené ... se jednalo o navážku na spodní hranici tabulek ...
specnaz píše:... Prakticky u všech nábojů je poznat "otisk" nepodepřené komory. Vydutí na nich malinké bylo, ale tohle už byl extrém. ...
Někdy se uvádí, že když se udělá moc slabá navážka a prach leží "jen na dně" nábojnice (myšleno na dně položené nábojnice), tak zápalka přešlehne moc velkou plochu prachu naráz a tlaková špička je mnohem větší, než u standardní navážky.

Že zbraně Glock mají tak zvláštně řešený náběh do komory, že kus komory chybí, je další typická "vlastnost" Glocku, vůbec to není nevýhoda, ale vlastně je to výhoda, jak ti místní osazenstvo rádo vysvětlí. Zatím nedokážu vymyslet, jak, ale oni na něco přijdou! :)

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 03.1.2015, 7:34

Specnaz:
Takze predpokladam, ze naboje prebijis sam a nejspise opakovane - jiz vystrelene z te konkretni dvacitky? Pak je mozne, ze nekolikrat prebijena nabojnice uz v oslabeni steny nedala "posledni" vystrel. V kombinaci treba s tou "nepodeprenou" komorou to pak vyrobilo <viz tve foto>. Napises feedback prodejci nebo rovou vyrobci?

Stepane,
Muzes hodit zdroj od te "spicky"? Docela mne to zaujalo (jsa naprostym laikem v prebijeni).
A jen tak okolo a kolem. Nejak u sve devatenactky (ani drive u dvacetsestky) jsem tu dalsi "typickou vlastnost" Glocku nepozoroval. Jsem proto vyjimka? Anebo mam spatny pozorovaci talent a nejspise nulove analyticke schopnosti?

MRBLUE:
Vymenu zdarma provedl prodejce zbrane? Nebo dodavatel tech naboju? Pokud chces a muzes, uvedes tehdejsiho podejce zbrane? :wink: Diky, tomik

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 03.1.2015, 11:13

Výbuchy lehce laborovaných nábojů a vysvětlení, které jsem uvedl, je dlouhodobě tradovaná věc.

I když je tam prachu málo, zapálí se prakticky všechen najednou a tak rychle, že se ani pořádně neuvede po pohybu střela a povolí něco jiného, kdežto, když je ho tam dost, prohořívá postupně.

Nábojnice 9mm Luger mají na rozdíl od některých dalších u dna dost tlustou stěnu, je to vidět na tom řezu. Takže když se Glock původně vyvíjel pro 9mm Luger, tak ta chybějící část komory nevadila, protože to udržela nábojnice. Problémy jsou hlavně s jinými náboji. Například nábojnice .45 jsou tenkostěnné a potřebují lepší podporu.
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

[Přípona png byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 03.1.2015, 12:56

Hmm, pak musim za sebe rict, ze jsem toto od majitelu co znam G v .45 neslysel. Majitele 10mm v G pravidelne nepotkavam, takze od nich info vubec nemam.

Zbraň: Glock34,Norinco1911

Příspěvek od MRBLUE » sob 03.1.2015, 15:24

red.dog: Myslim ze mozem v pohode menovat: Zbrane ERIK v Bratislave
Prvu zbran mi vymenil za rovnaky model,G31. Druhu uz som si zobral radsej G22. Pan Vransky mi ich vymenil bez problemov a poslal ich spolu so strelivom vyrobcovi zbrane. Pri zestoch sa zistilo ze chyba je na strane vyrobcu streliva. Dalej to uz islo mimo mna a riesil si to vyrobca zbrane s vyrobcom streliva...

Příspěvek od Žížal » sob 03.1.2015, 16:05

Chlapi, .45 je špatný příklad. Par kousku už jsem vypustil a nikdy jsem neviděl takový problém. To chce pořádné tlaky .

Co se týká te údajně špatně tvarované komory,
vidíme na fotu,že i jinde se to tak dělá :mrgreen:
Ono je lepší mít vyražený zásobnik, než závěr zaseknutý v ksichtu.
Stará vratná pružina a problémové náboje jsou podle emeričanů časté důvody destrukce, ale kdo ví kde je pravda.
Když jsem já kdysi viděl Specnaz, měli Makarovy PB 9mm . :mrgreen:
V každém případě já bych tu bouchačku odepsal, u 10 auto je hazard s tím znovu střílet.
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Příspěvek od venon81 » sob 03.1.2015, 16:55

Na těch fotkách je to nádherně vidět že to jde udělat i dobře XD nebo USP a nebo uplně blbě jako u G22.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 03.1.2015, 18:20

venon81: nebyl bych az tak kategoricky, protoze vse ma sve vyhody i nevyhody. Vyhoda treba muze byt v tom, ze to treba sezere uplne vsechno, respektive proste vse ma vliv zase na neco jineho.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od WALT » ned 04.1.2015, 3:50

pred lety na AVIMu jsem videl destrukci revolveru vinou hodne slabe navazky prachu, Stepan ma pravdu

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 04.1.2015, 8:11

No, pak jsem docela rad, ze sem Stepan tu poznamku o moznem riziku "spicky" dal.

Příspěvek od jajirka » ned 04.1.2015, 11:13

Walt: jestli to nebylo podkrytickym množstvím prachu. U revolverových nábojnic to jde celkem snadno, u pistolových nábojů to je nepravděpodobné...

Příspěvek od venon81 » ned 04.1.2015, 14:48

V tomto případě zcela jistě nemůže jít o explozivní hoření protože v nábojnici 10mm auto není tolik místa, i při minimální laboraci tam moc místa není střela je poměrně hodně utopená.

Příspěvek od venon81 » ned 04.1.2015, 15:01

S474N píše:venon81: nebyl bych az tak kategoricky, protoze vse ma sve vyhody i nevyhody. Vyhoda treba muze byt v tom, ze to treba sezere uplne vsechno, respektive proste vse ma vliv zase na neco jineho.
Podle mě je na prvním místě bezpečnost a pak spolehlivost a tohle prostě není dobré řešení, nehledě na to že si nedovedu představit s touhle hlavní střílet nějaké laborace okolo 1000j . Tohle se prostě soudruhům v Rakousku těžce nepovedlo :bomb:

Příspěvek od WALT » pon 05.1.2015, 0:11

venon81 píše:V tomto případě zcela jistě nemůže jít o explozivní hoření protože v nábojnici 10mm auto není tolik místa, i při minimální laboraci tam moc místa není střela je poměrně hodně utopená.

neprebijim, nemam prehled kolik prachu v 10 mm auto je
popsal jsem jen udalost ze strelnice a duvod tehdejsi destrukce valce revolveru

Příspěvek od Pupak » pon 02.2.2015, 19:54

Pupak píše:Jak už jsem psal, hilzna jde hrdlem do spodní vnitřní hrany výhozního okna, tj. moc do strany a málo nahoru. Se zásobníkem to zřejmě nesouvisí, při zkoušení nasucho to funguje stejně s plným i prázdným. Vypadá to na vyhazovač, kam tu hilznu vykopne, případě by v tom moh figurovat ještě vytahovač, jak z něj hilzna vyjede. Zkusím ho přihnout dolů a uvidíme.
Update k problému s krouhnutými hrdly vyhozených nábojnic - z vrozené lenosti jsem koupil nový domeček spouště s modifikovaným vyhazovačem 30274 - původní je 336 - s tím, že to buď problém vyřeší, nebo budu mít aspoň náhradní pro případ, že by ohýbání původního skončilo fiaskem. Problém to nevyřešilo, hilzny jsou pořád načatý, jen to vyhazuje víc směrem za střelce. Až mě popadne kutilská nálada, zkusím to přihnout a vyměnit a podám zprávu, šacuju že do léta bych to moh zmáknout :-)

cmk

Příspěvek od cmk » úte 03.2.2015, 1:00

K tomu Stepanovymu obrazku - tlak se siri vsemi smery stejne.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz