Re: GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK
Exot fóra
specnaz píše:... Fotky co uvádím níže jsou výsledkem výstřelu v ráži 10mm AUTO, přebíjené ... se jednalo o navážku na spodní hranici tabulek ...
Někdy se uvádí, že když se udělá moc slabá navážka a prach leží "jen na dně" nábojnice (myšleno na dně položené nábojnice), tak zápalka přešlehne moc velkou plochu prachu naráz a tlaková špička je mnohem větší, než u standardní navážky.specnaz píše:... Prakticky u všech nábojů je poznat "otisk" nepodepřené komory. Vydutí na nich malinké bylo, ale tohle už byl extrém. ...
Exot fóra
Podle mě je na prvním místě bezpečnost a pak spolehlivost a tohle prostě není dobré řešení, nehledě na to že si nedovedu představit s touhle hlavní střílet nějaké laborace okolo 1000j . Tohle se prostě soudruhům v Rakousku těžce nepovedloS474N píše:venon81: nebyl bych az tak kategoricky, protoze vse ma sve vyhody i nevyhody. Vyhoda treba muze byt v tom, ze to treba sezere uplne vsechno, respektive proste vse ma vliv zase na neco jineho.
venon81 píše:V tomto případě zcela jistě nemůže jít o explozivní hoření protože v nábojnici 10mm auto není tolik místa, i při minimální laboraci tam moc místa není střela je poměrně hodně utopená.
Update k problému s krouhnutými hrdly vyhozených nábojnic - z vrozené lenosti jsem koupil nový domeček spouště s modifikovaným vyhazovačem 30274 - původní je 336 - s tím, že to buď problém vyřeší, nebo budu mít aspoň náhradní pro případ, že by ohýbání původního skončilo fiaskem. Problém to nevyřešilo, hilzny jsou pořád načatý, jen to vyhazuje víc směrem za střelce. Až mě popadne kutilská nálada, zkusím to přihnout a vyměnit a podám zprávu, šacuju že do léta bych to moh zmáknoutPupak píše:Jak už jsem psal, hilzna jde hrdlem do spodní vnitřní hrany výhozního okna, tj. moc do strany a málo nahoru. Se zásobníkem to zřejmě nesouvisí, při zkoušení nasucho to funguje stejně s plným i prázdným. Vypadá to na vyhazovač, kam tu hilznu vykopne, případě by v tom moh figurovat ještě vytahovač, jak z něj hilzna vyjede. Zkusím ho přihnout dolů a uvidíme.