Mne sa zdalo,ze som to napisal
Ok, no na obranu, teda aspon proti cloveku samozrejme laboracie na urovni 900J a pod su asi nezmysel

Pisal som o urovni 550 - 600J, potom je tam obrovska rezerva pre dalsie moznosti.
Pisal som o statistikach z USA z ktorych tu tak vela ludi vychadza kde pre FMJ 45 ACP je hodnota takmer totozna s 9Luger a 40 SW a 10 Auto vyse 90%.
Pisal som o tom,ze pre sebaobranu proti humanoidovi

ked pisem o 10 Auto pisem aj o 40 SW

Dalej... Asi tazko predpokladat,ze budem strielat v sebaobrane na cloveka 3m odo mna, cca 70kg vahy pri cca 180 cm v plavkach

Co chcem povedat- vzdialenost (ano ja viem

), vaha utocnika (s tym suvusuaci jeho priecny profil), prekazky medzi braniacim sa a utocnikom, rocne obdobie (pokles rychlosti oproti deklarovanym hodnotam, podstaty rozdiel v obleceni). Lahka plastovana strela laborovana na plny vykon a teda velmi vysoku rychlost zacina sposobovat podstatne vecsiu docasnu dutinu a teda aj sokovy efekt. Uf no tak na toto som si momentalne spomenul.

Obrovsky potencial pre prebijanie. Mimo to je 10 Auto velmi presny naboj. Nie je tu take riziku nebezpecia nabijacej hustoty ako pri 40 SW.
Samozrejme,ze 10 Auto bol uz pred kupou mne velmi sympaticky naboj:)
Mimo to ak povieme,ze 10Auto nie je moc na obranu tak sa len smejem ludom s Lugerom a ogivalom:)
Ak sa bavime len o glockoch tak modely na 40 SW a 45 Acp maju najhorsiu oporu na nabojnicu