už by snad mohla nastat doba, čas, kdy budeme nazývat věci pravými jmény. Ekonomičtí migranti nemají nic společného s těmi, kteří utíkají před pronásledováním či válkou. Pokud bych utíkal z naší země před novodobým terorem (což se v budoucnu může stát, představitelé EU se už opravdu považují za polobohy), budu v hostitelské zemi hledat způsob obživy a budu VDĚČNÝ za místo a pomoc. Budu se snažit pracovat a chovat se slušně.
Pokud z válkou zbídačených zemí utíká tolik lidí, tak kdo tam bojuje a za co? Když je v Evropě tolik mužů, co dělají jejich ženy a děti tam, kde se bojuje?? U nich doma. Proč, když mají představitelé plnou hubu pomoci, sami nejdou a nepomáhají tím, že si každý alespoň jednoho "utečence" nevezme domů a nenapojí ho, nenakrmí, neposkytne mu lůžko a domácnost?
Pomohli jsme snad Africe a jiným zemím málo? Neposkytuje produktivní svět vakcíny proti nemocem? Neposkytuje dodávky potravin? Neposkytuje nemocniční péči v těch zemích? Nebuduje produktivní svět infrastruktury, nemocnice, továrny v zemích, kde o podobných věcech poprvé slyšeli dobře před padesáti-sedmdesáti lety? A pokud někdo vytáhne kecy o rozpínavosti a exportu demokracie, tak mám pro vás možná nepříjemnou zprávu. Tohle se dělo i u nás. Jen tady jim to vyšlo díky Sametové tak nějak po dobrém. Ale bohužel, byznys je pro někoho nadevše, takže je třeba vydělávat i na vývozu demokracie tam, kde o ní nemají vůbec šajna. Pak z toho vznikají šaškárny typu - Pomoc uprchlíkům, které někdo vytvořil proto, že chtěl v jejich zemi dělat prachy.
Mám už dost toho, že musíme být solidární. To je nevynutitelná záležitost. Šaškárna o sociálním soucitu z nás dělá sociální mrzáky. Stádo, které někdo ovládá pomocí citů mnohem snáz, než kdybychom uvažovali normálně. Ano, normálně.
Čím více slýcháme o uprchlících, tím méně už se hovoří o romské integraci. Nemakačenkové z různých příspěvkových organizací se snaží si najít novou jistotu v "pomoci" uprchlíkům. Proč? Byznys, prachy nás všech, které někdo přerozděluje v duchu "humanity". A teď mi řekněte, kam jsme se s integrací romů dostali? Vždyť je to jen o sociálních dávkách, protože ti romové (já jim budu říkat cikáni, protože oni sami se tak přede mnou nazývají), kteří chtějí žít jako většinová společnost, prostě bez keců pracují a neřvou. Ti ostatní chodí s nataženou rukou na sociálku. Tak, nikam jsme se s romskou otázkou neposunuli a to jsou romové u nás mnohem delší dobu, než "uprchlíci" (ekonomičtí migranti) v Evropě.
A pokud to některým stále nedochází, pak vám to nastíním ještě trochu jinak. Vědci tady horují o pomoci ekonomickým migrantům, ale na vlastní občany, na lidi ze stejné země, stejné kultury a zvyků, na ty evidentně kašlou. Proč se nepostavili svými podpisy za to, abychom více pomáhali dětem z onkocenter, dětem na vozících, dětem z dětských domovů, osamělým seniorům, matkám samoživitelkám které zradil zploditel dítěte?? Ono je totiž asi zajímavější anonymní podpora anonymním lidem z odněkud, než vlastní lid.
A já mám být nadšený z toho, že kandidát na prezidenta je jedním z těch, kteří chtějí solidárně pomoci cizincům místo vlastnímu národu? Ok, ale až potom, co uvidím, že sám konkrétně pomáhá a nikoli jen kecá. Sám zústanu u toho, že raději koupím rohlík a salám bezdomovci, odvezu důchodkyni z obchodu domů, vyvenčím invalidní paní psa či vezmu samoživitelce děti na bazén. A až po tomhle budu (pokud na to budu mít po práci čas a náladu) uvažovat nad pomocí lidem, kteří sem chtějí jen proto, že jim zmrdi nabízejí štědrou rukou mé peníze z daní a odvodů. Jasně, nejsem elita národa, jsem jen malé kolečko, které tenhle národ tvoří. Ostatně stejně, jako cca 96 procent z vás tady.
Omlouvám se za tolik slov, ale fakt mne nebaví se bavit o uprchlících, když v Evropě vidím jen ekonomické migranty a následně lidi, kteří se na tomto etnobyznysu pakují či zviditelňují.
tomík
edit pravopisné chyby (jak to, že jste mne nikdo na ni neupozornili??

)