Dobrý den
už jsem zde dlouho nepsal a je potřeba odpovědět na pár nejčastějších dotazů.
1.) Lidi se mě ptají zda je možné udělat kulometný pás s delaborovanýma nábojema 7,62x54R.
Zelený sport bude prodávat UK59 a pokud mám dobré informace tak náhradní nábojový pás (na 50 ran) by měl stát 300 - 400Kč.- + cena delaborovaných nábojů.
DELABOROVANÝ NÁBOJ (definice)
- Náboj s vystřelenou zápalkou.
- Bez prachové náplně.
- S neprovrtanou nábojnicí.
(Není určen primárně k sušení, ale spíše jako imitace ostrého náboje bez prachové náplně a funkční zápalky. Munice kategorie D volně prodejná od 18 let dle zákona o zbraních a střelivu)
Takže kdo by chtěl pás jako dekoraci nebo k čemukoliv jinému tak není problém... Teda až budou dostupné na zeleném sportu tuším cca. 50tý týden...
2.) Co se týká
školních nábojů 7,62x54R tak z technických důvodů je zatím nedělám. Problém je, že co se týká vojenských ocelových nábojnic tak mají zápalku typu BERDAN a ty nejdou přebíjet... A klasických BOXER nábojnic je jak šafránu.
3.) Omlouvám se fandům brokovnice, ale z technických důvodů již nedělám školní náboje do brokovnice.
4.) Co se týká doručení tak dle zkušeností je nejlepší řešení klasická pošta. Poštovné stojí po zaslání peněz na účet pouze 27Kč,- nemusíme se někde nahánět a donesou Vám to až domů...
Doufám, že to nezakřiknu, ale musím na Českou poštu pět jenom samou chválu... zatím se nikdy nic neztratilo... a rychlost dodání je také velmi slušná...
5.) Ráže 9mm Browning a 9mm Makarov bohužel zatím nedělám. Teď jsem momentálně sehnal cca 300 nábojnic 9mm Makarov, ale nemám matrice na tuto ráži a nejsem si jistý pokud je nakalibruju v matricích 9mm Luger zda budou sušilky "funkční"... (kdyby s tím měl někdo zkušenosti tak budu vděčný za radu nemám žádnou pistoli 9mm Makarov, kde bych to otestoval)
Ráže, které jsem schopen udělat + ceník:
9mm Luger - 10kč/kus
40SW - 15kč/kus
45ACP - 15kč/kus
7.62x39 - 17kč/kus (mosazná nábojnice)
223. rem - 17 Kč/kus (pro vojáky při odběru většího množství individuální cena)
308 WIN - 20 Kč/ kus
38 spec. - 15Kč/kus
357 mag. - 15Kč kus
Kontakt:
vaclavbullet@seznam.cz
V případě zájmu mi na uvedený e-mail napište:
a.) O jakou ráži a počet školních nábojů máte zájem.
b.) Vaše jméno a adresu ve formátu jak se píše na obálky.
(většinou odepíšu ještě ten den pokud ne nepanikařte, nejspíš jsem někde na služební cestě a nemám přístup k internetu...)
Jinak chci všem poděkovat za Váš zájem a za spousty kladných reakcí... Dělá mi to opravdu velkou radost a motivuje k další práci...
Děkuji a jsem s pozdravem. Václav