Příspěvek
od M@rtin » pon 09.1.2017, 9:45
Tak jsem podlehl vábení a koupil jsem svého prvního Glocka 19 4 gen. Pry se stehuje vyroba na Slovensko, tak jsem horko tezko sehnal jeste rakousky kousek. Bohuzel nesdilim nadseni ostatnich uzivatelu. Po zbranich HK P30, HK SFP9, HK 45, Alfa defender, Taurus 85 UL, a pár kouscích Walther válečné výroby, jsem věděl, že Gecko bude krok zpět, ale netušil jsem ze takový. Ale nelituji, je lepší vlastni zkušenost, než sto www stranek zkušenosti jiných uživatelů.
Pokusim se popsat sve dojmy pěkně od začátku. Kufr na zbran je pěkný, i když mám raději, když je v molitanu výrez obrysu pistole, kam při přepravě, pistole zapadne. No nevadí, stejne kufr doma po vybalení leti do sklepa.
Seznámení s pistolí. Nebudu psát o designu, protoze g žádný nemá a porovnání s mým nejoblíbenějším HK P30L, ktere nosím nejcasteji služebne i mimo praci, by bylo uplne mimo mísu.
Na první pohled zasobniky vypadají jako když jsou od jine zbrane. Botka nelicuje se zbraní z zadne strany, škviry všude kolem jsou obrovske. Prázdný zasobnik do zbrane zapadne snadno, plny tam už musím dorazit poměrne velkou silou. Je to nezvyk, musím na to myslet a při nucenem, nebo taktickem prebijeni pouzit více násilí.
Natažení zbrane je pohodlne a rychle, zaver se nemusi stisknout prsty, staci primacknout otevřenou dlani, tak jak se to dnes při "takticke" strelbe uci. Vůbec, manipulace se závěrem je velice pohodlna, vystaveni zaveru do strelecke pohotovosti, natažení o opasek, botu, vse jde velice snadno. (A pak že na nem nenajdu nic dobreho)
Spoušť, bože, co to je? Nasypal tam někdo kýbl písku, nebo jsou táhla a stojiny vyrobeny recyklaci starých pilníků? Po konzultaci s kamarádem, který na glock a nedá dopustit, mi sděluje ze jsem si ja vul mel koupit lehci stojinu a sadu pruzin. To pry ví každý glockar, kterým ja nejsem a asi už nikdy nebudu. Naštěstí má sve zkušenosti s amatéry jako jsem ja a sadu pruzin, stojinu, ucpávku něčeho, a nástroj pro rozborku mi slibuje odeslat hned ráno. Tim a výstřelem par set naboju se spoust prý výrazně zlepší. Jasne, u každé nove zbrane se musí dily ochodit a usadit, ale toto je skoro moc i na Norinco.
Rozborka. Nejde dobře, něco tam uvnit dře, ale nejde ani spatne, jsou i horší způsoby. Zpracování uvnitř je celkem pěkne, i když v zaveru jsou patrne rýhy od frézy, to by u HK neprošlo, ale na funkci to vliv nemá, tak proc to řešit? Naopak sborka je rychla a pohodlna. To je super.
Miridla se mi libi, patrne je nahradím triciem, ale jak se znam, než k tomu dojde, budu používat stávající, ktere memu oku vyhovují. Jsou jedním z mála fakt povedenych věci, ktere se mi na teto zbrani libi. Naopak, co je spatne, je povrchový úprava. Cestu autem z Prahy do Kolína na prihlaseni, absolvovala pistole v kapsičce tasky se zásobníky do me HK. No a pistole ještě před přihlášením už byla odrena.
Tak to jsou prosím me první dojmy, dnes vyměním dily spouste a snad ještě dnes ji prvne provětram na strelnici. Pistole je dělána aby střílela, verim ze to glock umět bude... ale v porovnání s tim co už mám, když tedy pominu HK, ktere jsou vsechny o cca 5000 dražší, i ta Alfa je lépe zpracovana, připadá mi takova čistější, a řemeslne poctivejsi prace.
Asi se nestane Gecko zbrani, kterou budu nosit, ale jsem rád že ji mam, libi se mi, že na ni všechny mozne doplňky i dily stoji par kaček a najdou se na každé prodeje. V tom je glock v porovnání s ostatními výrobci nedostižný.
Takže se omlouvám za chyby, ktere dělám ja i android, no a první dojmy z ostre strelby se také pokusim sepsat. Cetl jsem zde o spouste problémů a závad, ale jak už jsem psal na začátku, není nad vlastni zkušenost. Tak jsem zvědav. ..