Re: Nakupni povoleni datovou schrankou

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
Zbraň: 16
Jelikož je tohle vlákno prvním výsledkem, pokud se člověk pokusí googlit nákupku na Kladně datovou schránkou, tak si jej dovolím oživit aktuální zkušeností po 2 letech.sturmidlo píše:Tak jsem se na základě některých úspěšných pokusů průkopníků odhodlal otestovat stav připravenosti PČR ve Středočeském kraji na dobu datovou a ušetřit si nějaké to zbytečné a zatěžující cestování - na poštu kvůli kolku, 20km tam, čekání, podání žádosti a vyzvednutí nárokového, formálního papíru a 20km zpátky domů. Poslal jsem tedy žádost, doprovodný dopis se všemi informacemi a žádostí o vyřízení požadavku elektronickou cestou, odeslal peníze pod v.s. svého RČ na účet pro správní poplatky místně příslušného KŘ PČR a čekal a doufal.
Nebudu Vás napínat, praktického využití datové schránky jsem se nedočkal. Náš e-goverment je bohužel stále na úrovni doby kamenné.
Hned druhý den po ránu následovala rychlá reakce - telefonát z oddělení pro zbraně, jehož obsahem bylo velice slušné naléhání na zrušení požadavku, povídání o tom, jak je to pro ně náročné, složité atd., s nabídkou, že mi nákupko samozřejmě vyhotoví na počkání i mimo úřední hodiny, ale potřebujou ten kolek a musím přijet. Přiznám se, že jsem v rámci zachování dobrých vztahů na ně nikterak netlačil a vyšel jim vstříct. Nicméně závěr pro případné další zájemce zní: Kladno vyzkoušeno s výsledkem e-goverment unfriendly.
Zbraň: 16