Romove, cikani,....

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: Romove, cikani,....

Příspěvek od Alci » pát 08.2.2013, 21:05

nico píše:To už je dost odklon, Alci, o dobré xenofobii tu snad nikdo nepsal.
Piggy jo.
nico píše: Jinak opakuji, že nebezpečí v tomto případě lidé nepociťují proto, že je pro ně něco cízí, ale právě proto, že je jim to dobře známé.
Hrozně rád bych tomu taky věřil. Jediný problém je, že to je sladká lež. Přeceňuješ lidi. "Zkušenost" naprosté z nich je založena na nepodložených informacích. Evokovaná jen tím, že lze najít jen ty špatné zprávy. Stejně jako čtením můjglocku člověk musí dojít k závěru, že vlastně žijeme v každodenním nebezpečí a nejistotě, jestli se vůbec vrátíme z práce domů živí.. a proto je NUTNÉ být připraven. Tak, cikáni jsou nebezpeční... i kdyby nebezpeční nebyli. Jak jsem psal, hrozně rád bych řekl, že se lidé opravdu bojí oprávněně. Ale v jádru to tak není. Je to jen útěcha pro svědomí, že to není xenofóbie, ale rozum. Nemá moc smysl se o tom hádat :) Ať si každej myslí co chce.
Nico píše:Tak trošku oxymoron ...
asi to tak může znít, ale není. Člověk nezblbne stářím, ale tím, že se odmítá učit nové věci a pouze používá co už zná. Čím víc toho ví, tím méně se učí, tím méně neznámých věcí potkává. Zkušenost je jedna věc. Ale trvání na ní je věc jiná. A ano, když se naučíš, že zásuvka kope a že se k ní nemáš přibližovat... Znak "hlouposti" (a nemyslím to zle, ale opravdu jako vyjádření inteligence) je, když se k zásuvce už nikdy nepřiblížíš, protože "kope". Nikdy do ní nic nezapojíš, protože už víš, že kope. A každýmu kdo ti ukáže/řekne opak, vysvětlíš, že ne, že nemá pravdu, že zásuvka kope, že je nebezpečná, že ty to víš a on je hloupej a příjde k úrazu. Protože přesně tohle lidi dělají, když si tzv. "udělají na něco názor". Když si zvyknou. Když řeknou "ale mě nezajímá jak se to dá dělat jinak, já jsem zvyklej to dělat takhle". "Já vždycky jezdím tudy". "Takhle se to nevaří, v receptu je napsaný tohle.."

Inteligentní člověk se kopancem nenechá zastrašit a ano, zkusí to znovu. Se zkoušečkou, vypne pojistky, nesáhne znovu na živý, ale bude se dál hrabat v otevřený zásuvce a zjistí nové poznatky. Proč dostal ránu a co všechno může i tak dělat a využívat, nestane se to pro něj "nebezpečnou" věcí, jen si nenechá dát znovu ránu stejným způsobem.

S xenofobií je to právě to samé. Může to mít stejný projev, dám si pozor. Ale je rozdíl jestli je to přehodnoceno pro konkrétní situaci, nebo je to důsledek strachu. Protože každý z těch způsobů bude v člověku růst jiným směrem. Jedna povede k poznání, druhá k fóbii.

Strach je důležitej. Je to dobrý sluha, ale strašně špatný pán.

2Shi: jo o psech to platí taky. Jednoho člověka pokoušou a může se začít jich bát. Není to inteligence. Je to hloupost. Protože i když vidí že 10 dalších lidí psy používá k dobré věci, on se jich bojí. Nedokáže využít nabízený potenciál. Nenaučil se nestrkat mu ruku do tlamy, nebo jim rozumět, nebo lépe vyhodnocovat k čemu vlastně a proč došlo. Začne se jich prostě bát. Všech. Nebude mít důvěru, ani ochotu zjišťovat, že jiný konkrétní pes by to neudělal, že je opravdu hodný a kde co všechno. Založí svůj názor na 1% případů, protože "on už ví". A nechá vniveč obrovský potenciál. A to samé vidím i s cikanáma.

Hodně z nich jsou "normální". Mám jich kolem baráku plno a mají jinou kulturu, jsou hluční, nepořádní. Nechci ji tady, nechci aby mě omezovali. Neschvaluji co dělají. Ale nebojím se jich. Jako lidi, co žadnýho normálně jdoucího po ulici nikdy nepotkali. Znají je jen příšerných případů, z článků stejně zaujatých jako ty o zbraních.

Zbraní se taky lidi bojí a nechtějí o nich nic vedět, protože jejich zkušenost už jim dávno řekla, že zbraně jsou nebezpečné. Že zabíjejí lidi. Že se s nima přepadávají obchody. Že se s nima střílí ve válkách. A jediné dobré použití zbraně, které je tolerovatelné je teda v rukou policie, protože o pár případech taky četli. A oni už "ví" že zbraně slouží k zabíjení lidí. Jejich celoživotní zkušenost jim to řekla. Stejně jako většina z nich ví, že cikáni jsou nebezpeční. Konečně je to ze stejného zdroje.

Příspěvek od Pařez » pát 08.2.2013, 21:13

Pohádka na dobrou noc:
Byl,žil(a věřím že žije) kdysi před léty můj spolužák.Ten se pořád ptal:"Proč ta zášť?Proč ta netolerance?Proč ty předsudky?"
Pak mu přepadli a okradli matku a otázky přestaly...
Dobrou noc strýčku Fero :mrgreen:

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pát 08.2.2013, 22:21

Pařez: jo jo, vono tyhle slunickovy kecy jsou vzdycky do doby, nez te nejakej pan v parku s nozem v ruce pozada, ze by si rad odskocil na tvou starou a jeste te pozadal o tvou penezenku, mobil a hodinky.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Shi

Příspěvek od Shi » pát 08.2.2013, 22:28

Alci, ve svém okolím málem nevím o nikom, kdo by s cikány neměl osobní špatnou zkušenost, ale nějak mám problém najít kohokoliv, kdo by měl osobní špatnou zkušenost se zbraní.

Strach ze zbraní je mediální fóbie daná nulovou osobní zkušeností, zatímco strach z cikánů je u mnoha lidí podložený buď přímou osobní zkušeností, nebo osobní zkušeností člověku velmi blízkých lidí.
---
Čistokrevnou iracionální xenofobií podle tvé definice byl strach mé babičky z černochů a asiatů, protože za svůj život neviděla jediného černocha a pochybuji, že kdy viděla i asiata.
Ale obávám se, že toto vlákno je o jiné xenofobii, která xenofobií vlastně vůbec není a spíš se jedná o zkušenostní učení v takové podobě, v jaké ho definoval respektovaný teoretik vzdělávání David A. Kolb.
---

Zbraň: HK P30S

Příspěvek od nico » sob 09.2.2013, 0:07

Proti ciste demagogii nema valneho smyslu argumentovat. Nekdo ma holt ty zkusenosti a nekdo zase teorie. Alci, natahujes a ohybas argumenty na tu stranu, kam se ti zrovna hodi. Svoje i cizi. Docetl jsem to nekam po zkousecku a povazuji to za osobni obet. O zadne zkousecce ani strachu z pripojeni vysavace nebyla rec. Ta byla o opakovanem strkani pazour do zasuvky. Jinak to posledni, co mam ve zvyku, je precenovat lidi. Dobrou noc a slunce v dusi.

Příspěvek od Pařez » sob 09.2.2013, 17:38

Čerte:takovým optimistům nezbývá než poradit "Kdo nevěří,ať tam běží" :mrgreen: místeček ke zkoumání je u nás habaděj a nejlépe po setmění... :lol: *47*

Zbraň: Remington 870

Příspěvek od tuareg » sob 09.2.2013, 17:45

Pařez, znáš to jakou nejhorší větu můžeš slyšet od cikána? :lol:
Mě chrání Bůh a Remington 870
Cynik je ten, kdo za vůní květin hledá někde poblíž rakev.

Příspěvek od Pařez » sob 09.2.2013, 17:48

Á :D ,rád Tě vidím sousede :lol:

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » pon 11.3.2013, 19:49

Je to starší video a možná to tu už bylo. Ale objevilo se to v diskuzi na iděsu ohledně údajné záměny nože v případu Tanvaldu a dávám to sem hlavně kvůli hodnocení velitele měšťáků a vyjádření advokáta.
Až něco podobného uvidím i v české televizi, zajdu do sklepa pro jednu z několikaletých flašek domácí pálenky.
http://www.youtube.com/watch?v=UrSqxPk1nPk

STD člen

Příspěvek od Nazír El Cid » stř 20.3.2013, 11:08

Romídci jsou minorita, jenž se zvládla aklimatizovat a beztrestně parazitovat (rozuměj Znají svá práva a nároky na finanční zabezpečení od státu).
Hnědočeši jsou majoritou v pobírání sociálních dávek a sociálky jim vyplácejí peníze i z "černých fondů" (žádné vyúčtování, oficiální formulář), prostě ze šuplíku....
Byl jsem u toho, kamarádka dělá na sociálce :?
Vina je na straně našich zvolených politiků, bubáci jen využili možnost (byť i násilím a pohrůžkami)
Každý tvor chrání a udržuje svoje zázemí, až na podstatnou část cikorek.
Ne všichni z nich jsou "pakáž", najdou se mezi nimi i super lidi...
Mám jak dobré, tak špatné zkušenosti, ale když nějakého vidím, dávám si sakra pozor, preventivně!
Někdo mě má proto za rasistu, když je tolik nemám rád...
Já bych řekl, že je to jen zkušenostma :!:
Demokracie z jejich pohledu je pěkná cochcárna, to se mi nelíbí. Když něco chci, tak si to musím zasloužit, dát přijatelnou, společností akcepnovatelnou protihodnotu.
Rovné jednání jak povinnosti (pro Céčka: viz. Wikipedie), tak i práva (ty mají našprtaný i negramotní...).
Změna legislativy a samotný přístup k této menšině....
Tak mě napadá, že jsem asi opravdu rasista :lol:

Příspěvek od maja » stř 20.3.2013, 18:43

Teď mě napadlo hezké přísloví: Co Čech, to rasysta :lol:

Příspěvek od ataman » stř 20.3.2013, 19:54

Netolerance vůči romům není daná nesnášenlivostí bílých, ale politikou tohoto státu. Našinec je úřady buzerován, zatímco minoritě stačí úředníka obvinit z rasismu a dostane vše, sociální dávky, lednici, byt.... za to můžem vděčit Havlům, Uhlům, Kocábům a dalším chytrákům. Dokud nebude státem garantován všem občanům stejný přístup k právu, lepší to nebude. Fascinujeme mne ta drzost dojet si pro sociální dávky v drahé sportovní soupravěs centymetrovým zlatým řetězem kolem krku a v mercedesu. Dokud bude celoživotně poctivě pracující dostávat mrzký důchod podle svých posledních výdělků, zatíco celoživotní romský otylý invalida podle celorepublikového průměru, nečekejte, že je někdo bude milovat. Když si vy zničíte dům nebo byt, dostanete nový? Když se rozhodnete všechno prodat a odstěhovat se jinam, kde vás posléze nebudou chtít, myslíte že vám někdo po vašem návratu dá novou střechu nad hlavou a peníze? Extrém byl nábor těchto lidí k policii, kdy příslušníci minority bez vzdělání dostávali po nástupu ihned vysoké hodnosti i posty, jen za příslušnost k minoritě. Nebylo jich moc, ale co pak řeknete poctivě sloužícímu poldovi s vysokou školou, který mrzne x let na nástupní hodnosti jen proto, že není na tabulce? Zvrácená politika státu nic víc nic míň. A stačí tak málo, důsledně uplatňovat politiku antirasismu. Nebo snad někdo z vás kdy slyšel, že by rom okradl roma. Kromě ŠČukovi zpronevěry peněz ROI o ničem nevím. Je zvláštní, že ty státy které nás tak moc kritizovaly za náš přístup k minoritě, ji u sebe sami nechtějí. že by pro extrémní nárůst kriminality v okolí uprchlicích táborů?

STD člen

Příspěvek od Nazír El Cid » stř 20.3.2013, 20:08

My nejme rasisti, my jsme upřímní... :banana:

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » stř 20.3.2013, 23:31

Kdo z Vás chodí v létě na různá koupaliště (dnes teda spíše Aquaparky), jistě má zkušenost, jak je to tam s návštěvností cikánů, s jejich nákupy v bufetech, kde vždy vyžadují účtenky - proč asi..
No a já v minulých dnech udělal zajímavou zkušenost u našich Slovenských sousedů, kde jsme s rodinkou strávili jedno odpoledne v Tatralandii (kdo tam ještě nebyl a nemá to daleko, popřípadě se bude někdy pohybovat poblíž, rozhodně doporučuji). Za celé odpoledne jsem tam neviděl jediného "nepřizpůsobivého", takže jsem si v duchu udělal malou anketu:
1. Slovenští romové vodu neradi
2. Tatralandie (poblíž Liptovského Mikuláše) je v příliš velké nadmořské výšce, tudíž je tam zima a proto tam žádní romové nežijí.
3. Nějaký jiný důvod.
No a nakonec mi to teda nedalo a jednoho z plavčíků jsem se zeptal: vám tady nechodí cikáni? Odpověď (byla v češtině): nechodí, tady jim to úřady neproplácejí...
Zajimavé, že?
Naposledy upravil(a) Lars dne čtv 21.3.2013, 4:28, celkem upraveno 1 x.

STD člen

Příspěvek od Nazír El Cid » čtv 21.3.2013, 0:50

Dětství jsem prožil ve vesnici kousek od Stříbra, (a byly to krásný léta). Za kopcem tankodrom, vedle v lese ruské kasárny a všude dál kolem cikorky...
Nejvíc si pamatuju na rodiny Kolárů a Červených, v obou rodech problémoví hajzlíci, zlodějíčci, ale jinak pohoda, při silovém řešení problému (a že jich bylo...) férovka, jeden na jednoho. Dali jsme si po papuli a tím to haslo, když ne, řešila to rodinná odnož ( vedoucí kasta ze Stříbra). Jenže v tý době slovo barona mělo jinčí váhu a v 15 letech už nešlo o dětskou hru...
To byla jiná doba, dneska to je trochu jinak, hlavně s mladýma...

Nedávno jsme čekali doma hosty, vše nachystané, jen pivo chybělo. Dojel jsem pro něj a když jsem se vracel s butilama v síťovce z parkoviště, starej rom poslal malýho (12) ať mi je vezme. Vytáhl jsem teleskop (tělo z pružiny a na konci ocelové závaží) a starýmu řekl, že jim klidně oběma rozbiju hlavu, ale nic jinýho nedostanou.... (machroval jsem)
A je pokoj! Malej se bojí (zatím) a starej pozdraví.
Žádnej extrém, férovka. Mám rodinu a chci pro ně klid a bezpečí.
Zatím to jde, mám kliku.
To že ty lemry poslanecký a senátorský na lidi ser*u, neznamená, že moje hodnoty a potřeby mají menší cenu, než potřeby příživníků. To je třeba konečně změnit!

Zbraň: G17 Gen4

Příspěvek od wizard-ov » čtv 21.3.2013, 8:22

@Lars ad 1) Říká se, že Cikáni se bojí vody, psů a hřbitova. No a když (jestli) jim to socka proplácí tak možná u vody udělají výjimku.
ad2) Staré známé pořekadlo zní - Cikána a klíšťata neuvidíš nad 800 metrů nad mořem.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pon 22.4.2013, 22:57

„Vy svině bílý!“ Romové vybili Ředhošť a média mlčí?!
:arrow: http://euportal.parlamentnilisty.cz/Art ... mlci-.aspx
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: CZ75 B

Příspěvek od Xerxes » úte 23.4.2013, 7:52

To už je ale poněkud starší záležitost

Příspěvek od Pařez » pon 29.4.2013, 20:04

Romský politik objevil téma bádání pro ÚSTR: Proklepněte, co dělali za války Češi Romům

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/R ... mum-270485

Také vás svírá pocit viny..?

Zbraň: víc než 1 :-)

Příspěvek od nettik » úte 30.4.2013, 8:57

Pocit viny ? Za co ? Ze spolu se 4. vysvedcenim jsem si domu prinesl zlomenej zub ? Ze mi malem jedno tlusty cikane zlomilo pater kdyz jsem se ve tride ohnul pro kridu a on zavral sumo a skocil na me ze me vezla rychla ve vakuovy dece a tri nedele jsem pak spal na posteli bez matraci ? Historie je pro historiky. A hlaska co si o tom mame myslet kdyz tam nebude zadnej od nas...jinymi slovy "oni" neveri nam...proc bychom my meli verit jim ? A navic...zmenime my neco ? Takze pocit viny - ano, ale rozhodne jinak nez jsi asi svuj dotaz myslel. Vyrustal jsem v Praze na Smichove, tma i ve dne a na zakladce to byly nechutny boje - oboustranne, jen s tim rozdilem ze my na ne neporadali zadny tazeni. Dnes bydlim na male vesnici, kde i jedno obydli obyvaji romove a nic proti temto konkretnim (stejne jako proti mnoha dalsim) nemuzu rict. Zdravime se, ze by se v obci kradlo o tom nevim, naopak ma slusnou partu delnasu a kdyz je neco potreba, jsou to oni kdo kopaji jamy - i pred moji brankou kopali a kdyz jsem byl doma, pujcil jsem jak naradi, tak jsem si s nima pokecal. Jablka pro prasata jsem jim na slusnou zadost taky dal a kolecko se mi vratilo...ale jakmile nekdo(kdokoliv) z nich zacne vykrikovat o krivdach, ma slusnost a otevrena mysl konci.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz