Kde koupit Magtech 9mm Luger +P+ JHP (9H)
Doporučení, ceny, zkušenosti, přebíjení
15 příspěvků
• Stránka 1 z 1
Zbraň: GLOCK
Nevíte někdo, kde v ČR (nejlépe blízko Brna) lze koupit nějaké výkonější náboje 9mm Luger (např. Magtech 9mm Luger +P+ 9H JHP). Nebo klidně jiná značka se srovnatelou energií střeli. Děkuji.
To je docela divny...
Tak budto je to strelivo kat. A, pak jej nemuzes koupit bez vyjimky od PCR (a muze mit loveskych listku treba 100), nebo je to strelivo kat. B, pak pokud mas jen E, tak jej muzes koupit jen pokud na to mas zbran, nebo pokud mas zbrojak B, tak i bez toho, abys mel zbran...
Ale abys mohl nejaky strelivo koupit na lovecky listek - to by me zajimalo zduvodneni a hlavne o co se to opira v zakone.
Tak budto je to strelivo kat. A, pak jej nemuzes koupit bez vyjimky od PCR (a muze mit loveskych listku treba 100), nebo je to strelivo kat. B, pak pokud mas jen E, tak jej muzes koupit jen pokud na to mas zbran, nebo pokud mas zbrojak B, tak i bez toho, abys mel zbran...
Ale abys mohl nejaky strelivo koupit na lovecky listek - to by me zajimalo zduvodneni a hlavne o co se to opira v zakone.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nemohu to teď najít ale v zákoně by mělo být něco ve smyslu, že dutinky a podobné voloviny nelze zakoupit do krátké zbraně pokud nemáš výjimku. Do dlouhé můžeš, a podle mě tam není nic o loveckém lístku. Takže by měl stačit PZ na dlouhou. Pokusím se to dohledat.
Edit: tak asi kecám, zakázané střelivo si prostě nekoupíme. Stejně mám pocit, že jsem to někde četl. V § 28 Oprávnění držitelů zbrojních průkazů to ale nevidím.
Edit2: Tak jsem přeci jen něco našel, ale vztahuje se to ke starému zákonu, máte někdo link na něco podobného ale platného? Tedy předpokládám, že toto již není aktuální.
Text úpln. zn. předpisu č. 288/1995 Sb. ČR, s úč. 4.2.1998, platí
(2) Za zakázané střelivo podle odstavce 1 se nepovažují
a) lovecké náboje, jejichž střely jsou zkonstruované ke zvýšení ranivého účinku,
Edit: tak asi kecám, zakázané střelivo si prostě nekoupíme. Stejně mám pocit, že jsem to někde četl. V § 28 Oprávnění držitelů zbrojních průkazů to ale nevidím.
Edit2: Tak jsem přeci jen něco našel, ale vztahuje se to ke starému zákonu, máte někdo link na něco podobného ale platného? Tedy předpokládám, že toto již není aktuální.
Text úpln. zn. předpisu č. 288/1995 Sb. ČR, s úč. 4.2.1998, platí
(2) Za zakázané střelivo podle odstavce 1 se nepovažují
a) lovecké náboje, jejichž střely jsou zkonstruované ke zvýšení ranivého účinku,
...zbraně, mám zbraně
Ano - prave, driv platilo, ze "lovecke naboje" ktere byly prodavane jen myslivcum mohly byt Ackove a pritom nebyly...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
Re: Kde koupit Magtech 9mm Luger +P+ JHP (9H)
Rád bych oživil toto téma. Subsonic JHP od Magtechu neprojde, protože díra zasahuje do olova, jak popisuje šokovou střelu příloha zákona o zbraních. Ale co Magtech JHP Guardian Gold, ty jsou plášťovaný i uvnitř dutiny. Jsou tedy do krátké zbraně ok?
viz "dovolené výrobní provedení"
a taky nejlepsi-strelivo-9mm-na-noseni-t1391-980.html
1/ když připustím Tvúj výklad, musíš připustit že Magtech GGD s odkrytým olovem použít nelze
si najdeš sám
a taky nejlepsi-strelivo-9mm-na-noseni-t1391-980.html
1/ když připustím Tvúj výklad, musíš připustit že Magtech GGD s odkrytým olovem použít nelze
2/ čemu odporuje monolytická střela s dutinou válcového tvaru u 2. provedení GGD
si najdeš sám
napomůžu citací Komendy " Střelivo, které nemá charakter dovoleného výrobního provedení, je střelivem zakázaným."
Hi, my name is Mike. I'm a Saigaholic
A čemu odporuje? kdybych to našel, tak se neptám.
Zbraň: CZ83
Pokud se nepletu, tak proti střelbě takovýmito náboji z dlouhé zbraně nemůže říct nikdo ani popel, ne?
ne ale o dlouhé nebyla řeč
Rick Grimes píše:........ Jsou tedy do krátké zbraně ok?
Hi, my name is Mike. I'm a Saigaholic
Zbraň: CZ83
Mea culpa, sorry.
15 příspěvků
• Stránka 1 z 1