Vše dle mého závisí na použití...
Pokud budu profík, nebudu sedět na zadku v ČR a budu lítat a válet se v teple, kde mi jde o krk, tam chápu jistou nutnost blbuvzdorného systému komínky/osnova v MIL... protože jde o rychlost a i ten nejbystřejší střelec by si to tímto měl usnadnit...
Navíc střelba na cíl velikosti člověka jaksi postrádá nutnost přesného 1/8 MOA klikání, takže bohatě "stačí" klik po 0,1MRAD (resp MIL) a nebo 1/4MOA...
Pokud ale chci co nejpřesnější klikání z důvodu terčové střelby a nebo chci používat sestavu nejen na velké cíle a vyžaduji jemnou přesnost, pak je volba klikání v MOA daleko přesnější...
Navíc pro mě osobně a moje "použití" mi nedělá problém si rychle spočítat ten jeden nebo dva vzorce, takže používám jemnější klikání (byť 1/4MOA) a osnovu v MIL
Takže tak nějak
ale paušalizovat že "nám" vyhovuje metrická míra, mi nepřijde vhodné.. každý holt má "bednu" na něco jiného a ne každý zvládne to, co druhý, že?
Rovněž volba výhody FFP a nebo SFP osnovy je také diskutabilní... osobně opět preferuji SFP - mohu si tak "rozdělit" cíl na kolik dílců potřebuji a opět mi ten vztoreček na 10 vteřin výpočtu nevadí...