Čím čistíte svého "miláška"?
Debata o pistolích GLOCK
olej na zbraně-na zbraně.

Zkus to důkladně vzít nějakým odmašťovačem, pořádně to vydrbej a nakonec to lehce namaž nějakým VHODNÝM olejem a vytři do sucha. Uvidíš, co to udělá.
IMHO si myslím, že na trhu je dostatek kvalitních přípravků na mazání zbraní a není třeba se uchylovat, byť na skvělá doporučení, k podobným experimentům.
Můžu se mýlit, ale na syntetice v glocku nevidím vůbec nic dobrého.
Mě se osvědčuje v kolejničkách např. měděná pasta, kterou tam zavádím injekční stříkačkou s jehlou. Spoušťový mechanismus zlehka potírám olejem od M-Pro 7, ale stejně tak může sloužit i konkor.

Zamerne pisu temer...
Rozhodne nemazat udernikovou cast...
Cas od casu to chce namazat aspon vodici drazky
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Zbraň: GLOCK
Ale to se tu už určitě psalo.
Jinak čistím WD 40 a mažu Konkorem.
V.
WD 40 je původně rozpouštědlo s konzervačními účinky. Na mazání se používají maziva. Kde a jak mazat je naznačeno v návodu k použití nebo v manuálu zbrojíře, což má každý pravověrný glockař vedle (nebo místo) Bible.Kapalina určená pro dočasnou mezioperační protikorozní ochranu
- Co vím, tak prodejci u Konkoru uvádi: "Multifunkční mazací a konzervační olej". Tak že nevadí.
- Ano WD 40 používám pouze k rozpouštění spalin a jiných sajrajtů co jsou tam usazené, na nic jiného.
- Manuál zbrojíře mám, nebráním se získávání informací od zkušenějších.
- Glock je kvalitní zbraň, proto jsem si ho taky pořídil. Ale to neznamená, že se považuji za pravověrného glockaře co se k němu a k manuálu budu modlit jak tu nastiňuješ. (za OT se omlouvám)
-Kombinaci WD 40 + konkor mám osvědčenou i na jiných zbraních a jak jsem koukal po diskusích, tak nejsem jediný. Samozřejmně svůj postup nikomu nenutím a netvrdím že je to ten jediný správný.
Ale jinak v pohodě

- Prodejci uvádí věci... Vím o čem mluvím, taky jsem prodejce;-) Podívej se na stránky výrobce. http://www.paramo.cz Ve spojení s Konkorem tam není o mazání ani slovo, jen konzervace.
- Proti WD 40 na čištění ani slovo, přesně na toto je určen.
- Konzervant může trochu mazat (kdo si stříknul WD na ráfek kola vybaveného ráfkovými brzdami ví vo co go). Taky tím z lenosti "mažu" řetěz na kole: před každou jízdou lehce stříknu, bordel bezpracně opadá, nedře se to a po sezóně řetěz stejně měním. U zbraně by to mohlo fungovat podobně, ale to už je jen můj dohad.
Přirovnání manuálu k Bibli je nadsázka, fpoho, však já také jen přednáším svůj laický názor;-)
O.K. Uznávám, že na stránkách výrobce není o mazacích vlastnostech Konkoru ani slovo. Používám ho na ošetření loveckých zbraní co vlastním. Tam jsem s ním max. spokojený. Tak jsem ze setrvačnosti přešel i na Glocka. (U G. s ním nebyl nikdy problém, ale taky čistím a mažu po každém střílení)
Možná si do budoucna otestuju pár zde uváděných přípravků. Pak uvidím, jestli pro G. zůstanu u Konkoru, nebo přejdu k jiné stáji

Když jsme u toho tématu, tak čím ošetřuješ a mažeš ty?
V
MujGLOCK fotograf

Dnes jsem koupil Brunox Turbo Spray 100ml/110Kč, tak uvidím jestli je M-Pro7 vyhozenej peníz.

Jinak ta pasta neni na "obehani", ale je to regulerni tuhe mazivo urcene pro vyssi tlaky. Me se osvedcuje dobre.
MujGLOCK fotograf
Teď jsem taky koupil glocka a mažu tím všechna místa (s výjimkou bicího mechanizmu) Je to super věc. Po aplikaci tryskou, se nosič maziva (nějaké rozpouštědlo) odpaří a zůstává gelovité, silně přilnavé mazadlo odolné teplotám, tlakům a vibracím. Oproti motorovému oleji, který jsem používal před tím, to má tu výhodu, že to opravdu vibrace ani teploty neodstraní a tak je čištění po střelbě o hodně jednodušší. A to nejdůležitější, nevzlíná! Zůstane tam, kam jsi ho stříknul. Je jako žvejkačka. Což je jistě príma pro toho, kdo nosí, protože se méně umaže a zbraň zůstane namazaná jen tam, kde opravdu chceš.
Měděná pasta je taky dobrá, speciálně na glocka, který má trochu větší vůle.
toto mazadlo jsem taky s uspechem pouzival a vsem jsem ho doporucoval a chvalil, jako to nejlepsi. Az do doby nez vloni v zime v Prostejove na zavodech mi "zamrznul" Glock!