GLOCK 42 - kapesní pistole v 9mm Browning
Debata o pistolích GLOCK
Nadrcnuty jen tak v kapse s vytahovanim dvema prstama a naslednym prechytavanim? Zajimave... 
Re: Kapesní Glock - G 42
no zajímavý nevim sice co na tom je, příde mi to normální, ale pakliže tim pojmem "zajímavý" to bylo myšleno ironicky, tak pro upřesnění keltec má spoušták podobně jako glok s předepnutím (u gloka přímoběžnej úderník, u kelteka kohout), ale dráha spouště je výrazně delší (asi jako u DAO) a nedovedu si představit, jak by mohlo dojít k nechtěnýmu výstřelu (narozdíl od gloka s lehkou stojnou což potvrzuje nejedno srandovní video na trubce s prostřelenou nohou při tasení).
EDITa: nechci už bejt OT k tomu G42, ale tajdle máte video nějakýho nadšenýho majitele mojeho kelteka abyste pochopili filozofii kapesní pistolky
http://www.youtube.com/watch?v=_GMyNo5fhvQ
EDITa: nechci už bejt OT k tomu G42, ale tajdle máte video nějakýho nadšenýho majitele mojeho kelteka abyste pochopili filozofii kapesní pistolky
Zbraň: Glock 19 4 gen.
Což o to filozofie pěkná ale cena je o dva litry víc než G42. Uvažoval sem o o ní a má je tu jen Martínek skoro za 16.
Tahani 2 prsty = staci malo (*) a pistole leti k zemi
(*) malo=
- při potyčce ruka soupere, která velmi lehce bouchne do moji
- ve stisnenem prostou moje ruka skrtne o prekazku
... apod...
Zeptej se nekoho, kdo to umi s mecem ci tyci, jak malo staci, když drzis mec pevne v jedny ruce a delas frajera a kroutíš s nim sem tam, jak malo staci na to, aby mec odletel z ruky.
O kolik méně asi bude stacit na 2 prsty.
Když naopak sahnes "poradne" a pokusíš se to co nejdriv chytit a nemas krytej lucik, tak v tom psychickym rozpolozeni, ve kterym budes, az to bude muset tahat mas uplne jedno, jestli mas na spousti 1 nebo 5 kilo a jestli je chod 2mm nebo 3cm když uz na tu spoust hrabnes predcasne.
(*) malo=
- při potyčce ruka soupere, která velmi lehce bouchne do moji
- ve stisnenem prostou moje ruka skrtne o prekazku
... apod...
Zeptej se nekoho, kdo to umi s mecem ci tyci, jak malo staci, když drzis mec pevne v jedny ruce a delas frajera a kroutíš s nim sem tam, jak malo staci na to, aby mec odletel z ruky.
O kolik méně asi bude stacit na 2 prsty.
Když naopak sahnes "poradne" a pokusíš se to co nejdriv chytit a nemas krytej lucik, tak v tom psychickym rozpolozeni, ve kterym budes, az to bude muset tahat mas uplne jedno, jestli mas na spousti 1 nebo 5 kilo a jestli je chod 2mm nebo 3cm když uz na tu spoust hrabnes predcasne.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
no vzhledem k tomu, že sám chodím na šerm se na to nikoho ptát nemusím
Na rozdíl od většiny diskutujících sem už byl v situaci, kdy sem tahal kvér na ostro a ještě pod tlakem namířenýho cizího kvéru na mě. A v psychyckým rozpoložení vydržel s prstem na spoušti odhadem 2 minuty nevystřelit
Byť sem k tomu neměl daleko, ale rozhodně ne nedopatřením...
Naopak, nošení v kapse skýtá jistej moment překvapení. Protože zatímco můžu pravou rukou padoucha zaměstnávat, levou v pohodě šáhnu do kapsy mimo jeho zornej úhel a rovnou od kapsy můžu střílet. Tehdá v 1993 sem nevystřelil, dneska bych to udělal. Humanitární předsudky mě už opustily
Na rozdíl od většiny diskutujících sem už byl v situaci, kdy sem tahal kvér na ostro a ještě pod tlakem namířenýho cizího kvéru na mě. A v psychyckým rozpoložení vydržel s prstem na spoušti odhadem 2 minuty nevystřelit
Naopak, nošení v kapse skýtá jistej moment překvapení. Protože zatímco můžu pravou rukou padoucha zaměstnávat, levou v pohodě šáhnu do kapsy mimo jeho zornej úhel a rovnou od kapsy můžu střílet. Tehdá v 1993 sem nevystřelil, dneska bych to udělal. Humanitární předsudky mě už opustily
Chorche: co kdyby ses vic rozepsal o tom tahani? Klidne v novem tematu

| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Chorche: Taky by mě zajímalo jak (a co
) bys řešil dneska se 7.65...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Satan: nevim co teď myslíš že mám rozvíst v jinym tématu. Jak nosim kelteka nebo jak ho vyndavam z kapsy ?
Starosta: nechápu tvuj dotaz.
Starosta: nechápu tvuj dotaz.
Myslime tu situaci, kdys tahal kver ven na obranu 
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >

Neslyšel někdo o tom, že by se to do budoucna dělalo u v Lugru? Já jen abych nekoupil bochačku a za rok nebyla k mání i v téhle ráži...Díky
coltik: Slysel jsem neco podobneho, udajne z Shot show - ale jaka bude realita a jestli to neni jen zbozne prani, to netusim.
Starosta
jak jsem tu psal, pan z glocku na iwe rikal ze se neco takoveho v 9mm luger neplanuje. a jestli planuje tak to asi bude neco podobneho jako ta puska od glocku co se o ni mluvi tolik let 
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam
http://www.facebook.com/severoceskygteam
coltíku, když chceš tudle velikost v lugru, kup si keltec pf9. Ušetříš nějaký šesťáky a výsledek budeš mít stejnej.
No to by mě šlehlo, čekám na pidi Glocka dost dlouho, zkoušel jsem PPS, LC9....ale chci Glocka. No a když už to konečně vypadá nadějně, tak je z toho blbá ráže
Díky, ale keltec nechci, potřebuju toho Glocka 
nojono, komu neni rady... 
Jak není rady? Seš tady na fóru MujGlock a neustále tady někomu doporučuješ jiné (dle mého názoru) méně kvalitní značky...
Exot fóra
Ráže není blbá, je v souladu s velikostí a hmotností zbraně.
Placaté devítky jsou na trhu už tři: PPS, XDS (ta ještě v ČR myslím není) a Shield. Jakou vlastnost by ti oproti těmhle třem mohl přinést Glock, kromě toho, že by to byl Glock?
Placaté devítky jsou na trhu už tři: PPS, XDS (ta ještě v ČR myslím není) a Shield. Jakou vlastnost by ti oproti těmhle třem mohl přinést Glock, kromě toho, že by to byl Glock?
U.I., proč bych nemoch někomu doporučit jinou značku než glok prokristapána ?
A označit keltec za míň kvalitní je zavádějící. Míň kvalitní v čem ? V přesnosti ? V použitejch materiálech ? Ve výdrži ? Sundej si klapky z očí a možná uvidíš, že existujou i jiný věci než glok a že se kupodivu na různý věci hoděj víc než glok. A řikám ti to jako někdo kdo má momentálně 3 různý gloky ale krom nich i jiný zbraně, takže můžu snad objektivně srovnávat.