GLOCK 42 - kapesní pistole v 9mm Browning
Debata o pistolích GLOCK
Re: Kapesní Glock - G 42
Ta ráže je blbá pro mě, někomu to bude třeba vyhovovat
nevím jaký soulad myslíš, ale třeba lc9 je podle mě velikostně i hmotnostně srovnatelná a nikoho nenapadlo tam rvát 9 Br. Jinak k tvým návrhům - PPS je těžká, XDS a Shield nechci
Prostě mám rád Glocka jako značku, pro jeho kvalitu 
tak specifickej sklon pažby bych nedával do kategorie kvality a pokuď de o spolehlivost, tak u keltecu sem za 8 let neměl jedinej selhač. U gloků sem selhače už přestal počítat...
Navíc keltec téměř nekope, protože má malý stoupání závitu v hlavni a sežere i různě zprasený střelivo, protože má dost volnou komoru (náboje který nenarvu do komory PPKčka z kelteku v pohodě vystřelím). A to PF9 chválí dokonce i známej Hickok
http://www.youtube.com/watch?v=wdd44jfgrLo Tak si myslim, že si tudle značku můžu dovolit chválit taky.
Navíc keltec téměř nekope, protože má malý stoupání závitu v hlavni a sežere i různě zprasený střelivo, protože má dost volnou komoru (náboje který nenarvu do komory PPKčka z kelteku v pohodě vystřelím). A to PF9 chválí dokonce i známej Hickok
Chorche: treba proto, ze toto je tema PRIMO venujici se G42, takze ty svoje znacky doporucuj v tematech jim prislusejicich. 
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Vsak chorche ja to nemyslel spatne
dojed na sraz a poklabosime hromadne
Satane, já to sem píšu jenom proto že sou tu lidi brečíčí nad nedostupností jednořadýho gloku v lugru a příde mi, že by jim mohla přjít vhod rada ke vhodný alternativě.
ano jednou ale stačí, pak je to jenom zasírání o ... 
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam
coltik
Co sa tyka jednoradoveho Glocka v Lugri,tak si myslim ze to je len otazka casu. Rovnako ako Ruger vysiel najprv s LCP a az po case s LC9 a Diamondback mal najprv model v 9Br a az potom neskor v Lugri,tak aj Glock nasyti trh 380-kami a potom pusti von podobnu zbran v 9 Luger a .40SW.
Co sa tyka jednoradoveho Glocka v Lugri,tak si myslim ze to je len otazka casu. Rovnako ako Ruger vysiel najprv s LCP a az po case s LC9 a Diamondback mal najprv model v 9Br a az potom neskor v Lugri,tak aj Glock nasyti trh 380-kami a potom pusti von podobnu zbran v 9 Luger a .40SW.
Vyjádření MPI:

Já si počkámDobrý den,
informace o jednořadém Glocku v 9x19 nám byla sdělena zatím pouze neoficiálně. Měl by být příští rok a prozatím je představa, že bude mít stejné rozměry jako G42 a mohl by mít název G43. Může to být ale i jinak. Víc v tuto chvíli nevíme.
Vypustit ven tuhle informaci nebylo z hlediska prodeje G42 vůbec taktické.
Teď si totiž počká každý
(vč. mne)
Teď si totiž počká každý
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.
FRENKY: kazdy urcite ne. Ono totiz to by clovek mohl cekat porad na neco do smrti. Ja si kuprikladu ten kver koupim a pokud nekdy vyleze i v 9mmL, tak muzu porad prodat a koupit ten novej. Jasne, ztrata nejaka bude, ale kdyz si clovek vezme, kolik prostrili, tak si myslim, ze neni co resit.

jak ze dlouho rikaj ze bude ta puska od glocku pristi rok?
jako oni to asi nekdy udelaj ale kdy..
jako oni to asi nekdy udelaj ale kdy..
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
Tak jak pise Cert. Proste 9L mozna (nekdy) 42 brzy (za rohem). Ted se da s novou koncepci seznamit, osahat, ostrilet, a da se brzy i docela dobre prodat. Takze kdo chce, koupi a bude mit zabavu. Kdo nechce, najde si duvod, pocka a... Treba nas necha pristi rok sutnout 
Jak píše Kuba - takové to "snad příští rok" apod. bych vynásobil tak dvěma až třemi... Navíc Gaston bude muset prodat i tu G42 a vzhledem k celosvětovému zájmu o Glocky si může klidně počkat, protože pokud je po produktu hlad, tak se inovace musí pečlivě dávkovat.
Zbraň: ppk, SW shield
Nechci být za kazišuka, ale když jsem 42 měl poprvý v ruce, musel jsem se smát, jak je to trpasličí. Tato velikost asi nikdy v 9L nebude, málo masa. Museli by to trochu přifouknout.
Ruger LC9 - delka/vyska/sirka/hlaven/hmotnost: 152/114/23/79/485
Glock 42 - delka/vyska/sirka/hlaven/hmotnost: 146+/105/24/82.5-/350
Glock 26 - delka/vyska/sirka/hlaven/hmotnost: 160+/106/30/88-/560
Když se podivam na Rugera LC9 v 9mm Luger, který je jen o centak vyssi nez G42 v 9mm Browning, tak nemyslim, ze by to bylo nemozne - zvlaste, pokud nam bude stacit 6 naboju v zasobniku (Ruger ma 7, G42 ma 6 - je to presne ten necely centak rozdilu).
(+ u glocka znamena, ze Glock udava delku zaveru, nikoliv zbrane, tudíž je realne o kousek delší, - i Glocka znamena, ze Glock udava delku hlavne i se skluzavkou, takze je realne mirne kratsi).
Glock 42 - delka/vyska/sirka/hlaven/hmotnost: 146+/105/24/82.5-/350
Glock 26 - delka/vyska/sirka/hlaven/hmotnost: 160+/106/30/88-/560
Když se podivam na Rugera LC9 v 9mm Luger, který je jen o centak vyssi nez G42 v 9mm Browning, tak nemyslim, ze by to bylo nemozne - zvlaste, pokud nam bude stacit 6 naboju v zasobniku (Ruger ma 7, G42 ma 6 - je to presne ten necely centak rozdilu).
(+ u glocka znamena, ze Glock udava delku zaveru, nikoliv zbrane, tudíž je realne o kousek delší, - i Glocka znamena, ze Glock udava delku hlavne i se skluzavkou, takze je realne mirne kratsi).
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
velikostně by to určitě šlo, v tom problém nevidim. Ale s nejvěčí pravděpodobností to bude na úkor životnosti (míň masa). Proto se z gloka rázem stane běžnej spotřebák s relativně nízkou životností (řekněme do 10000 ran), tak jako to maj ostatní minipistolky. Vždycky je něco za něco. Buď chcete míň kapesní minipistolku nebo bago co přežije vaše vnoučata...
Chorche: coz o to, jenom aby na tohle pristoupil i Gaston 

Když umi udelat G36 na .45ACP, bude umet i třeba G44 na 9mm Luger 
Jde jen o to vychytat spravnou chvili
Jde jen o to vychytat spravnou chvili
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
Zbraň: ppk, SW shield
Ale jó v pohodě, mě to nijak neoslovilo, je to opravdu skřetí velikost. Mylslel jsem, že MP shield byl malej, ale 42 mě vyvedla z omylu. Asi bych to snad ani v lugru nechtěl, jedině jako naprostou nouzovku