Doporučte pouzdro

Debaty o různém příslušenství k pistolím GLOCK

Zbraň: glock 17 4 gen.

Re: Doporučte pouzdro

Příspěvek od style.js » stř 24.10.2012, 15:21

Mate nekdo praktickou zkusenost? Recenze se mi docela libi, normalne nosim Fobus ale obcas to proste nejde... 8-)
http://www.policista.cz/clanky/reportaz ... 519-2-849/

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 24.10.2012, 16:39

style.js: a osobni a realna zkusenost realcopa je ti malo? Nebo co cekas?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od realcop » čtv 25.10.2012, 3:03

style.js: jsem rád, že se ti moje recenze líbí. Pokud nespečifikuješ svůj styl oblékání, prostředí v kterém se pohybuješ, způsob jakým chceš pistoli nosit, pak je docela těžké něco radit. Říkám proti gustu, žádný dišputát.

Jinak pokud nechceš utrácet velké množství peněz za podobné výrobky a záleží ti na kvalitním provedení a máš to blízko do Prahy, pak v SAPĚ funguje forma Eurosunshine. Oproti standardu prodávají velice kvalitní nylonové brašny, ledvinky a etuje na zbraně. Kvalita je na vcelku vysoké úrovni a ceny jsou mírně řečeno lidové.
Jsou tři druhy lží: Lež prostá, lež sprostá a statistika. Winston Churchill

Lide lžou a v mediích pracují lidé, media tedy mohou lhát a mnohdy lžou. realcop

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 25.10.2012, 8:31

Ja k tomu snad jenom napisu, ze u tech Falco se me osobne moc nepozdava ta plastova karabina na obou stranach - ted to porovnavam s tastickou COP, ktera to ma vyreseno kovovymi sponami. Preci jenom, kdyz to ma clovek naplnene, asi bych se bal, ze pri nejakej prudsim pohybu by to mohlo uletet (pozor, nemam to overene, pouze spekuluji!). Dale ve me moc nebudi duveru ta "tkanicka" slouzici k otevreni casti pro zbran. Opetovne budu porovnavat s COP, ktery to ma vyreseno masivnim popruhem s kovovym okem. A nakonec taky cena 62 EUR za Falco by mohla byt priznivejsi - vzhledem i k jinym vyrobcum (nejenom COP, ale treba i Maxpedition atd.).

Obrázek

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od realcop » čtv 25.10.2012, 13:57

Ještě nikdy se mi to s brašnou Falco nestalo. Pozor on neí kov jako kov. Někteří výrobci dělají spony z kovu to ano, ale v mnoha případech to jsou spony z křehkého barevného kovu, který při námaze lehce praskne. Pokud by ovšem šlo o ocelové spony, pak je to samozřejmě o něčem jiném.
Jsou tři druhy lží: Lež prostá, lež sprostá a statistika. Winston Churchill

Lide lžou a v mediích pracují lidé, media tedy mohou lhát a mnohdy lžou. realcop

Příspěvek od style.js » čtv 25.10.2012, 14:36

realcop: Aha tys to psal? To jsem nevedel. Dobra recenze, trochu jsem se bal tech otocnych plastovych kloubu, uz se mi na dvou taskach roztrhly... Do te SAPY mrknu o vikendu, dik za typ.

Jeste bych se zeptal, vrta mi hlavou jak je to s bezpecnosti noseni? Beru to tak, kdyz mam opaskove pouzdro a pistoli na tele a pres to jeste hadry, neumim si predstavit zcizeni zbrane. Ale ja se casto pohybuju po Praze, nacpane metro, busy... vsak to znate, objevi se nejaka zlodejska tlupa a chmatak zztahne za snurku a hrabne mi na zbran... Toho se ohledne tasky na zbran bojim nejvic. :!:

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 25.10.2012, 19:46

style.js: a co ti brani ji mit v exponovanych mistech vepredu nebo naboku tak, ze si ji drzis mimodek rukou?

Obrázek

Příspěvek od style.js » čtv 25.10.2012, 20:43

S474N: jasne ze si ji budu hlidat vic, spis jsem chtel vedet jestli to otevreni tazenim za snuru je tak silne ze ho budu registrovat. No, zajdu do nejakyho obchodu a zkusim si to nazivo :mrgreen:

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 25.10.2012, 21:50

style.js: ja nosim COP uz hodne dlouho a ze by mi na to nekdo sahal, to asi ne. A v exponovanych mistech se prave chovam tak, jak jsem popisoval - tedy v davu jde vic dopredu, pripadne si ji drzim natvrdo rukou.

Obrázek

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 25.10.2012, 22:47

Cert:
Jojo, to mohu potvrdit. Vsak jsme oba v te hale vypadali jak agenti. A to jsem prosim postizen paranoiou vic, nez je obvykle, hehehe

Příspěvek od _eM_ » úte 01.1.2013, 18:10

Ahoj, zvažuju pro G17 mezi plastovým Blackhawkem (bez pojistky) a Dastou. Rád bych začal nosit v komoře... u té Dasty mám trochu strach. Na druhou stranu mě moc nenapadá, co by se s ní (v ní) muselo stát, aby stikla spoušť (2kg stojina). Je podle vás risk mít náboj v komoře u zbraně s předepnutým úderníkem v textilním pouzdře?

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » úte 01.1.2013, 20:34

Zkus si tu otázku položit jinak - proč je pro Tebe výhodnější textilní Dasta, než nějaký kydex?
(Jestli jde o cenu, tak ano, tady nelze argumentovat proti.)

Příspěvek od _eM_ » úte 01.1.2013, 20:50

Díky za reakci, o peníze nejde. Krása, takhle si to říct :), ne vážně - rozdíl v přepočtu pár krabiček devítek mě stejně moc nevytrhne..

Spíš bych hlavně nerad zbytečně mrvil povrchovou úpravu zbraně (textil bude k povrchu ohleduplnější, chápu že je G služební zbraň, nástroj atd... ale prostě mi to přijde zbytečné, pokud to jde i jinak).

Plus jsem trochu rozpačitý ze samosvorných pouzder x palcové pojistky pouzdra. Ale to bude spíš jen nezvyk, v praxi je asi pojistka přes palec opravdu navíc a pocit, že mi Glock "vypadne", bude vzhledem ke konstrukci a nutným silám taky trochu mimo.

Příspěvek od Lars » úte 01.1.2013, 21:09

Nosím denně v kydexu ("šitém" přímo na míru mé G26) teprve 8 měsíců, takže o nějakých dlouhodobých zkušenostech to ještě není. Ale že bych si všim nějakého "mrvení" povrchové úpravy, tak to teda nevšiml :)
A nějaké vypadnutí také nepřipadá v úvahu, podle mých zkušeností Ti výrobce pouzdra nastaví svor dle Tvých požadavků - od hladkého tasení, po nutnost fakt silného škubnutí.
A alespoň já od té doby co mám kydex, jsem si na Dastu nevzpoměl.

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 01.1.2013, 21:22

Lars:
Ten tvuj prcek se musi nosit sam ;-)

Příspěvek od _eM_ » úte 01.1.2013, 21:41

Beztak nakonec skončím se všemi materiály :) jako by toho mého bince doma už teď nebylo dost. Když se ale ještě jednou vrátím, je podle vás risk mít nadrcnutého Glocka v textilním pouzdře? Co jsem četl i slyšel, někdo tak nosí, někdo se toho děsí... ale nic bližšího na toto téma jsem zatím nezjistil. A kupovat si Dastu jen proto, abych zkusil, zda je to o hubu. To by byly asi trochu vyhozený peníze...

reddog: Na velikosti nezáleží :D

Příspěvek od Lars » úte 01.1.2013, 21:44

Tomík - no dovol, prý prcek ... :)
A s tou hmotností - 560 a 595 zase není takový rozdíl, pak samozřejmě záleží, kolik kdo nosí. Ale co jsem si všiml, tak máš standartní zásobníky (tzn. 15), mých 12+1 taky o moc méně neváží :)
(nemluvě o tom, že už mám i ten grip na 15.kový zásobník, ale to se mi na boku blbě nosí, nechám ho na léto do Falco taštičky)

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 01.1.2013, 22:16

Lars:
Toho prcka zpet neberu ;-) , 19 je vetsi, navic v kozenem pouzdre, nikolivek v lehounkem HuckFinnove kydexu :-) (nicmene na kydexu se ted pracuje). Jen uz jsem to ted zacal tahat v kombinaci s PushPackem a COPkou. Takze obcas hodim i CZ75, abych jaksi napozapominal ani na opravdu tezsi zelezo.
Tomik

Příspěvek od Sailor » úte 01.1.2013, 22:20

Taky nosím v Dastě.Dříve G19,teď G26.Taky nevím co by se muselo stát aby to vystřelilo.Nosím tak rok.Jediné riziko vidím v zastrkování,aby se okraj dasty třeba nedostal ke spoušti,prostě na to musíš čumět.Zkus si vzít Glocka v tý dastě a zmáčknout spoušť,prostě to nejde,takže za mě dasta o.k.
Nicméně kydex od HF je již objednán :D
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Příspěvek od Lars » úte 01.1.2013, 22:25

Jako ta Dasta je hlavně hodně nepohodlná ohledně zastrčení zpátky, pokud mám na sobě svůj rockerský ohoz (úzké kalhoty), tak to prostě prakticky nejde.
Kydex je v pohodě - ať už jako in, nebo out - a osobně ho považuji za nejlepší investici od nákupu prcka-gločka.

Tomík - tu Copku bych si rád prohlédl a vyzkoušel, Falco jsem už zkoušel a jsem prakticky rozhodnut pro ni, ale třeba když osobně vyzkouším Copku...?
Takže doufám, že už brzy bude nějaká akce v Bělé - ne?

Zpět na „Příslušenství“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz