GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvérem

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: GLOCK

Re: GLOCK novy majitel - pochlubte se ostatním s novým kvére

Příspěvek od Kreuz » čtv 18.6.2015, 20:36

Netušil jsme, že se tu strhne taková diskuse na téma zbraně mé ženy. :)
Jen tak pro upřesnění, je to její záležitost stejně tak jiných, zda mají černého, zeleného, nebo muticamového Glocka a mě to vůbec nevadí. Je to její záležitost, ženský a ty to mají hozené jinak. Nastříleno má z G 19, kterou měla před tím, možná víc než někteří zdejší teoretikové, kteří si myslí, že vytáhnutím zbraně někoho zastraší či odradí od útoku. Moje žena dobře ví, že když bude muset zbraň vytáhnout, tak v případě, že jí půjde o život a také jí použít, ne jen s ní máchat.

No, a na teorii, že se jedná o zákeřnou zbraň, snad mohu jen podotknout, že jde o hrubou neznalost zákona o zbraních, nebo to svědčí, a to hůře, o špatně zvolené medikaci nebo lékaře. :D

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » čtv 18.6.2015, 21:21

Kreuz - člověče, chodím po tomhle světě už docela dlouho (a velkou část toho času po Ostravě a blízkém okolí) a lecčehos už jsem si všiml.
Kupříkladu i toho, že když k Tobě zamíří třeba někdo z místní protěžované menšiny, jak jinak než ve snaze nějak multikulturně obohatit můj do té doby chudý život, v drtivé většině stačí sjet rukou ke kapse kalhot a zastavit se na klipu nože. No a věř, že konkrétní obohacovač najednou změní směr, může to mít samozřejmě mnoho důvodů, ale já Ti tak nějak věřím, že tohle je právě ten princip odstrašení.
Jinak ano - barva kvéru Tvojí ženy je čistě její věcí, já jen prezentoval podporu názoru, že některé barvy jsou tak nějak méně vhodné, než ty obvyklé.

Tomík - reagoval jsem pod Tvým příspěvkem, takže to vypadalo i na Tebe. Jinak ale moc dobře vím, že Ty osobně jsi ke Štěpánovi dlouhodobě mnohem vstřícnější, než je tady zvykem a věř, že to náležitě oceňuji.
No ale už mě nějakou dobu znáš a tak snad víš, že tyhle "hony na čarodejnice" mě většinou dokáží probudit z neaktivity, holt každý máme nějakou "úchylku".

Příspěvek od Kreuz » čtv 18.6.2015, 21:41

To Lars: aby to nebylo špatně pochopeno, samozřejmě, že je lepší konflikt zmírnit hned na začátku, pak zdrahat a tasení kvéru je tou poslední možností. O tom tady asi nikdo se zdravím rozumem nepochybuje. Ale zcela souhlasím s výše zmíněnou tezí, že si radši půjdu k soudu, než ležet v hrobě.
Jinak děkuji za tvůj příspěvek, tvůj náhled by tu potřebovali někteří narcisní jedinci :wink:

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » čtv 18.6.2015, 22:30

Kdybyste byli informovanější, tak byste věděli, že téma zhraně-hračky, co vypadají jako pravé a pravé zbraně, co vypadají jako hračky, je docela živé a diskutované.

V USA se už stalo, že si sedmiletá holčička s tříletým klukem hráli s růžovou pistolí, o které si mysleli, že je to hračka, kluk to dostal do hlavy a zemřel.

http://www.wyff4.com/news/local-news/gr ... d/18380044

Další čtení:

http://www.wsj.com/articles/SB100014241 ... 3827942152

http://www.thetruthaboutguns.com/2011/0 ... and-tools/

http://www.news-gazette.com/opinion/col ... -kids.html

atd.

Když už tady někdo píše o špatné medikaci, tak by se měl hluboce zamyslet, jestli by náhodou nějaké prášky taky nepotřeboval ten, kdo natírá pistoli na růžovo a fotí jí s hračkama.

Jestli si o růžových zbraních automaticky myslí děti, že jsou to hračky, co si asi bude myslet nějaký opilý nebo zdrogovaný násilník s ještě podstatně menšími mentálními schopnostmi?
Naposledy upravil(a) Stepan dne čtv 18.6.2015, 22:36, celkem upraveno 2 x.

Příspěvek od Biggles » čtv 18.6.2015, 22:33

Když myslíš, že za to může růžová... a já furt myslel, že u tebe vedly filmy :lol:

Příspěvek od cipis » čtv 18.6.2015, 22:50

Ale to si ty děti automaticky nemyslí, že růžová = hračka! To je jen tím debilním nařízením, že hračky musí mít označeny hlaveň. A tuna lidí si automaticky myslí, že když někdo někde nařídil, že hračky jsou růžové, tak že všechno růžové jsou hračky. Takže to tak předají těm dětem ... IQ houpacího koně.
Kvůli tomu debilnímu nařízení (parchant si stejně hlaveň na růžovo natře) je řada airsoftek s růžovým/červeným tlumičem plamenu apod. Výsledek naprosto k ničemu, úplně stejně jako cedulka gun free zone ...

Naštěstí u nás žádná taková kravina není - tedy s tím natíráním ...

Jinak se omlouvám, slíbil jsem fotku toho vnitřního kydexového pouzdra s teklokem venku na opasku, zapomněl jsem v práci foťák :(

cmk

Příspěvek od cmk » pát 19.6.2015, 10:06

Stepane, ty mas fakt ultra-mega-husto-kruto-prisny talent hledat problem jinde, nez je...

Jak "si deti hrali s ruzovou pistol a mysleli, ze je to hracka" ???
Proste majitel nezabezpecil zbran. TECKA.
Nebo se ruzove zbrane nemusi zabezpecovat??? Nebo zadne?
Myslis, ze to decko by totez neudelalo s cernou zbrani? Nebo piskovou? A neni to jedno?
Proste dite se ke zbrani nema bez dozoru dostat, dokud nema dost rozumu a pouceni, jak s nich zachazet.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Rough boy » pát 19.6.2015, 10:25

Ani jsem ty články nezkoušel přelouskávat, ale počítám, že se tam nepíše nic o tom, že u růžových pistolí dokáže sedmiletá holka natáhnout závěr...když s tím mají problém i některé dospělé ženy. Takže nechat válet jakkolibarevnej kvér s nábojem v komoře bez dozoru, to je jádro pudla. Moje 6ti letá dcera má obě své hračky, samopal i revolver v černé barvě :mrgreen: . Vyjímku tvoří Nerf v holčičím provedení, ale na něm je růžové minimum. Děti však ani moc nezajímá barva, nýbrž to, že je to "něco zakázanýho". S dcerou jsem to řešil tak, že jsem jí řekl co to je, na co to je a že na to v žádném případě nesmí sahat. Několikrát dokola jsem jí to nalil do hlavy a pak jsem jí nechal asi 2 měsíce. Poté jsem nechal vybitý kvér bez zásobníku ležet na pohovce a z vedlejší místnosti nenápadně sledoval, co bude dělat, až do místnosti přijde. Udělala mi velkou radost - přišla za mnou, řekla mi, že jsem bordelář a že si mám jít uklidit pistoli, co mi leží na gauči. Ani se ho nedotkla. Za své "bordelářství" jsem se jí omluvil, dostala velkou pusu a ještě větší čokoládu.

Příspěvek od pitt » pát 19.6.2015, 10:40

Stepan píše:
Jestli si o růžových zbraních automaticky myslí děti, že jsou to hračky, co si asi bude myslet nějaký opilý nebo zdrogovaný násilník s ještě podstatně menšími mentálními schopnostmi?

to stejné co ty???

Příspěvek od Tomm45 » pát 19.6.2015, 12:35

Štěpán je blb...

Nicméně mne zaráží, kolik lidí tu věří v institut hrozby zbraní...

Příspěvek od Rough boy » pát 19.6.2015, 12:44

Určitě bych na to nevsázel, ale v některých případech to může stačit a k samotné střelbě nemusí dojít, viz třeba zde od cca 2:25:
https://www.youtube.com/watch?v=g3gy8n3 ... e=youtu.be

Zbraň: Glock 23

Příspěvek od diletant » pát 19.6.2015, 12:51

No myslim ze kdyz na nekoho nekdo vytahne ruzovej kver tak clovek v tu chvilku barvu nepostrehne. Az kdyz je videt zablesky tak si uvedomi ze je neco spatne.
Co díra to problém.

Příspěvek od Tomm45 » pát 19.6.2015, 13:08

Rough boy: ale to nebyl úplně opravdovej útočník, že? :D

Příspěvek od Rough boy » pát 19.6.2015, 13:19

Nebyl. To byl člověk, který se bránil. Mrkni na to od začátku. Pár blbečků v maskách si dělalo prdelky z kolemjdoucích, až najednou kápli na jednoho, co neváhal a tasil :D
EDIT: už chápu, co myslíš. Útočník (v masce) opravdovej nebyl v tom smyslu, že opravdu zaútočit nechtěl. Ale to dotyčný, co se bránil samozřejmě nevěděl, že...

Příspěvek od Kreuz » pát 19.6.2015, 13:30

to Steapan: můžu vědět co má žhavé a diskutované téma v US společného s tvým tvrzením že Glock mé ženy je zákeřná a tím pádem zakázaná zbraň? Pokud máš pro své tvrzení zákonou oporu, tak proč to sem nedáš aby jsme byli poučeni. Nebo jen to jen tvoje teze?

Pokud si myslíš, že tříleté dítě má natolik rozvunuté kognitivní funkce, že dovede rozlišit lopatičku na písek od střelné zrbaně a tím její nebezpečnost, tak bych pochopil diskusi o záměně díky barvnosti. Ale ono to tak není, to dítě neví co to je, to je trestuhodné selhání rodičů, že nechali u dítěte nabitou zbraň, nebo nůžky, nebo láhev s kyselinou...
To by jsi mohl rovnou psát stížnost do fabriky Glocku, že jejich zbraň má plastový rám a podobá se hračce.
Co se týká mých dětí o ty rozhodně strach nemám, že by si spletli Glocka mé ženy s nějakou hračkou. Chodí s námi na střelnici, zbraň umí ovládat a především znají její destruktivní účinky, tím mají velký respekt, nikoli strach. A taky dobře ví, že zbraň , ketrá se nepoužívá patří do trezoru.

Příspěvek od Int1m1thy » pát 19.6.2015, 15:20

https://www.youtube.com/watch?v=3jU2fn_wVVI

tady mate opravdovy utocniky a nestrilelo se... ale neco mi rika ze kdyby policajti prijeli o par vterin dyl tak to dopadlo jinak ;)

Kreuz: neres stepana.... pink glock je super... vsechno co nasere kreteny je uzasny ;) a tady se to povedlo ;)
G17gen4

Příspěvek od Tomm45 » pát 19.6.2015, 16:26

Ja netvrdím, že hrozba zbraní nemůže fungovat a samozřejmě nebudu střílet po někom, kdo odhazuje případnou zbraň a lehá na zem...jen si myslím, že je naprosto zcestné se na hrozbu spoléhat a počítat s jejím účinkem...
Střelnou zbraň jednoduše tahám pouze v případě, že jsem rozhodnutý střílet...pak už vše záleží na útočníkovi...

Každopádně růžový rám má v mých očích jedinou nevýhodu- pokud mi náhodou z pod oblečení vykoukne kus černé zbraně, není to tak do očí bijící... :D

Příspěvek od Int1m1thy » pát 19.6.2015, 16:44

jelikoz asi nenosis ruzovy veci tak jo... :lol:
G17gen4

cmk

Příspěvek od cmk » pát 19.6.2015, 16:46

Pred chvili ti ale Stepan vysvetlil, ze ta ruzova je hrackoidni, tudiz kdyz ti zpod-trika vykoukne ruzovy ram, tak bud jeste vic v klidu, otoci se za tebou akorat 4% "chlapu" :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz