Carloss: Jasně. Možná mou netaktnost spůsobila intenzita mého naštvání. Jinými slovy - nechal jsem se unést. Cítím se divně, když na jedné straně někomu pomůžeš když mu na "dveře klepe nějaký parchant" a na straně druhé tě někdo napráší, že jedeš přes město rychle. Když jedeš na tíseň, nebezpečí z prodlení je zřejmé. V hlavě si promítáš ty nejhorší scénáře, volíš nejvhodnější taktiku a pokutu za rychlost řešíš až ti policista předá bločky

Ne, už tady opravdu nebudu obhajovat co, proč a jak dělám. Je to kontraproduktivní. Budu prostě dál dělat svou práci jak nejlépe umím s vědomím, že nejen pachalelé, ale i uvědomělý, zákonadbalý občan nám může pěkně zavařit. A že každý dobrý skutek může být po zásluze potrestán. Je jasné, že pokud Policii někdo oznámí, Policie bude konat. A vůbec nám nepomůže, že mnohdy stojíme v jedné lajně. V tomto duchu promluvím i s manšaftem, čímž jim ještě více zkomplikuju už tak mnohdy nesnadný výkon.
K Tvé otázce: Už jsem zmínil, že mi občas někdo "uteče" k četníkům. Je to přirozený vývoj. Ale už byly i případy, kdy chtěli kluci zpátky. Ono, u Policie to taky není žádný med. Navíc, jsou případy kdy můžeme pro klienta udělat více než Policie. Hlavně v oblasti prevence. Policii si nenajmeš na osobní ochranu, doprovod, převoz atp. Policie Tě nepřipojí k PCO. Policie koná až se skutek stane. To je dlouhé povídání.
A co se konkrétně mně týká, během mého působení v oblasti komerční bezpečnosti jsem tuto možnost zvažoval více krát. Nejdále jsem se dostal absolvováním fyzických a psychotestů

K nástupu nikdy nedošlo. Vždy se objevila "nějaká lepší nabídka" např. ochrana osob a objektů v Afghanistánu. Dnes už jsem starý

A úpřímně už by se mi nechtělo se svýma zkušenostma začínat znovu někde na chodníku. A tak se světem potloukám jako věčný securiťák, ale vůbec mi to navadí. Mimo jiné jsem zhruba 3 roky fungoval jako osobní strážce na plný úvazek. U 10 panáka bych Ti možná prozradil koho jsem hlídal

Zažil jsem toho fakt dost a teď se snažím předat zkušenosti svým lidem. Syn 22 let je právě v Kanaďě u společnosti Paladin security. R
Foto je z objednané ukázky činnosti SBS pro děti. Použití poplašných zbrání při ukázce zákroku se psy byla schválená mistním oddělením PČR.
Ale jen tak dál panové, Jistě Vám nebude vadit, že už se nebudu účastnit. Vy si vystačíte koukám sami. R