Příspěvek
od cmk » pát 05.12.2008, 19:03
John.Hawk > stale podsouvas neco, co nikdo nerika a asi se proto nesnazis se zamyslet nad tim podstatnym, co se treba alespon ja snazim rict.
a) kdo rekl, ze ICS je "JENOM" o strileni?
- Ja rekl, ze to z tveho vysvetlovani pripada ze ICS hleda cesty, jak si ten vystrel udelat slozitejsi (pro jistotu zduraznuji "z tveho vysvetlovani", tedy ne, ze to tak je)
b) kdo tu povazuje naboj v komore za velkou vyhodu?
- Ja jasne rekl, ze v 90% pripadu je to jedno, ze zbytku je naboj v komore o neco vyhodnejsi
c) kdo rekl, ze se vyvysujeme?
- Ja pouze tvrdim... ad bod (b) - vim ze se opakuju a nebavi me to, ale ocividne to delam blbe a jsem asi neschopny pisatel, kdyz mi nerozumis a vsechny fakta otacis a vyklanis
d) kdo rika, ze ti, kdoz nenosi, netrenuji nadrcavani o "cokoli"?
- Ja svoji pripravenost prokazal i v "realu" na LOSu, kde jsem to provedl na zavode, v plny rychlosti pri zachovani bezpecnosti a pravidel. A mozna prave proto, ze tu techniku zkousim a susim muzu docela zodpovedne prohlasit, ze to neni nic, na co bych se chtel spolihat, proto se ji vyhnu co to pujde - treba tim, ze nadrcnuti prvni rany po zraneni prvni ruky obejdu nabojem v komore
e) jak rikas - oni bojuji proti terirismu a to je pro ne primarni (strelba v busu, v davu) - pak dloooho nic, pak mozna nekde vzadu boj "telo na telo" - proto je pro ne naboj mimo komoru bezproblemovy a nemaj potrebu predelavat neco, co pred tim pracne tvorili
f) oc je horsi intenzivni vycvik s nabojem v komore nez s nabojem mimo komoru? Nebo podle tebe trenuji jen ti, kdoz se zabyvaji ICS
g) a ze me vlastni zbran muze rychleji zabit nenadrcla? Po ctvrte se opakuji - mluvime o skrytem noseni zbrane! Ve chvili, kdy ji vytahnu ja, mam nadrcnuto, ve chvili, kdy ji tahas ty, nadrcavas - rozdil 0.2 sec - podle tebe neznatelny - POUZE TYTO 0.2 sekundy mi hrozi vetsi nebezpeci nez tobe, ze me souper sebre zbran a smazne me, pred tim o zbrani nevi, po-te jsme na tom oba stejne - mame nadrcnuto.
Pokusim se to shrnout asi po desate, snad uz mozna nejak pochopitelne.
Nikdo tu nenapada celkovy koncept ICS, ktery je mimoradne ucinny, prakticky, funkcni a ja nevim co. Za mensi slabinu povazuji prave tu upjatost na naboj mimo komoru a za "divny" povazuju trosku nfrnenou vetu: "naboj mimo komoru nesmi byt bran jako nevyhoda" - to i ja uznam, ze naboj v komore muze znamenat nevyhodu, ale podle me statisticky v mnohem mensim poctu pripadu s mensim nebezpecim, nez je tomu naopak.
Nikdo tu nerika, ze naboj mimo komoru je nepouzitelny nebo o rad mene pouzitelny nez naboj v komore.
Ja jen tvrdim, ze ja osobne nevidim pro naboj mimo komoru jediny poradny duvod, kdezto pro naboj v komore jich vidim nekolik, ktere jasne specifikuju.
- je to antistresovejsi
- vylucuje to chybu strelce
- spolehlive na to na 100% uspesnost staci 1 ruka
- je to rychlejsi
A ano - uznavam - poctivym treninkem se lze s nabojem mimo komoru dostat temer do urovne jako kdyz stejne posctive trenuju s nabojem v komore.... Ale tvrdim - pouze TEMER.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.