Příspěvek
od cmk » pon 14.2.2011, 0:35
Ahoj,
tak nejprve k tem bodum.
a) Suseni (tedy prochazeni situaci v ramci briefingu). Predlozim to na rade na Tvou zadost, i kdyz predem jsem presvedcen, ze to neprojde a ani ja nebudu hlasovat pro (pokud to projde, nebudu to vetovat).
Duvod: co cini obranu obranou je prave to, ze vychazi z nepripravenosti. To, ze by rozhodci nebo stavitel na dane situaci "mohl byt zvyhodnen" je pravda... Mohl by. Ale kdyz se zacnes dlouhodobe zamerovat na to, jestli rozhodci vyhravaji svoje stage (nemluvim o tajnych), zjistis, ze na nich strilej uplne stejne, jako vsude jinde (tzn. kdyz to nekdo umi, vyhraje nejen na sve, ale na nekolika dalsich, kdyz to nekdo neumi, nevyhraje stage ani kdyby se rozkrajel).
To uz "by mohl" byt zvyhodnen ten, kdo to nema tak daleko, protoze se mohl dele vyspat, nebo ten, kdo ma sportovni ladenou bran, protoze se to lip drzi a nekope to a spousta dalsich zastupnych lec nepodstatnych "mohl by" by se urcite naslo.
b) Tajne situace - obecne
Predne tady rikam, zes mi vlozil do ust neco, co jsem nikdy nerekl a nenapsal a to:"když někdo tyto situace celý den píská, že si vítězství na této situaci zaslouží". Ja jsem rekl, ze kdyz nekdo celej den kolem zavodu lita a ma z toho maximalne par stovek, ze ma mit pravo si zavod uplne normalne strelit.
Stejne tak neni pravda, ze bylo receno, ze by se to delat nemelo. Bylo receno, ze na MCR uz se tomu vyhneme a ze na Poharovych zavodech to musi mit nejaka pravidla (2 moznosti - piskne to rozhodcimu nekdo, kdo nestrili a az teprve pak jdou ostatni, nebo se to rozhodcimu prestavi, ale vsichni budou znat prostor a pocet tercu) a ta byla dodrzena.
c) Objektivnost Adise
Bohuzel nevis, jake bylo organizacni rozdeleni prace na zavode. Ja tam skutecne fungoval pouze jako tiskarna a klofac dat. Pokud jsi mel problem s vykladem pravidel ci jejich aplikaci, byl na miste hlavni rozhodci, tomu se podava protest. Jeho rozhodnuti je "konecne" i kdyz byt nakonec nemusi. V tuto chvili do toho muze vstoupit delegat Lexu a chtit po obou stranach vysvetleni a rozhodnout i jinak, nez rozhodl organizator (resp. pozadovat po organizatorovi revizi rozhodnuti pokud k ni nedojde, zrusit priznak Poharovy u zavodu). Pokud nedojde ke kroku 1, nemuze dojit ke kroku 2 (napr. u soudu se taky jde pres okresni na krajsky az po nejvyssi). Takze je dobre si rict, v jake rovine se nyni pohybujeme - a to, ze si tu piseme na foru, jako 2 znami - tedy v teto 1 konkretni veci rozhodne ne oficialne.
Proto moje osobni stanovisko jako strelce: "Ze jde Adis strilet jsem se dozvedel 20 minut pred koncem zavodu, to, ze to cely den piskal a sel to pak strilet nepovazuju za idealni reseni, zvlaste, byl-li tam spek se svetlymi tricky na tmavych tercich, ale prave proto jsem mu situaci prestavel tak, aby ji mel slozitejsi nez vsichni ostatni. Musel mnohem vic do oken, vic se vyklanet, terce byly na hranici bezpecnych uhlu, aby byly co nejvic jinak (jelikoz jsem mel jistotu, ze uz to bude strilet jen nekdo hodne zkuseny a nebude mit s uhlama problem). Mel prohazene jak terce, tak tricka, tak vzdalenosti, tak uhly. Takze mam ciste svedomi v tom, ze jsem pro objektivitu udelal co nejvic a to, ze to Adis nastrilel naproto stejne, jako vsechny ostatni stage me v tom jenutvrzuje"
Coby reditel LOS: "12.2. probehl zavod ve Slanem na kterem nebyl podan zadny oficialni protest, tudiz neni ani duvod nic resit a celkove vysledky jsou uznane jako oficialni a budou zarazeny do Poharove tabulky. Po odstrileni zavodu se druhy den objevilo video, na zaklade ktereho vznikl rozpor v tom, ze kazdy zavodnik byl hodnocen jinak. Tento rozpor se nyni resi, mam k dispzici prohlaseni strelce (c.6), ktery udajne dostal procedury nepravem (nebo naopak nekdo jiny (c.14) je podle nej mel dostat) a mam u sebe vyjadreni rozhodciho z dane situace ohledne strelby obou strelcu (jak toho s videem, tak toho, co dostal procedury). Dulezity fakt je, ze se vyjadreni rozhodciho a strelce cislo 6 si neodpovidaji". Takze ted se klidne zhadejte spolu nebo se mi vyjadrete oba (soukromne ci verejne) jak moc si trvate na sve verzi a uvidime.
Na Tvuj popud jsem se ptal: "jak byl hodnocen takticky postup" na 1ce. Odpoved byla (volne prepsano z diskuze): "benevolentne, resil jsem predevsim bezpecnost pohybu a vzdalenost tercu, aby strelci nestrileli nejdriv terc na 30m, ktery byl i vice skryty a pak ten na 5m. Kdo mel bilou sice videl dverma i terc vpravo na zdi, ale jen z casti a zalezelo i na poloze, proto jsem jeho vynechani pri strelbe ze dveri nepenalizoval. Naproti tomu, kdo vbehl do dveri a zastavil se proti tercum na ktere ve stoje strilel a proti kterym se jinak nekryl nebo resil nejdriv vzdalene a pak blizke, ten dostal penalizace. Kdo se kryl pohybem pri strelbe jen proti jednomu terci v jednu chvili, ten penalizaci nedostal."
Co se tyce Poharu - standardni overeny postup je, ze se normalne prihlasis do zavodu, nahlasis se, ze jsi MZ a tvoje vysledky nebudou zapocitany do celkoveho poradi (pokud tedy budes na nejake stagi rychlejsi nez nekdo, do strili do zavodu, jako 100% bude zapocitan jeho cas, tvuj bude tedy moct byt i pres 100% - tejne tak i celkove vysledky). Tyto vysledky ti mohu apsat do tabulky a vyradit je ze souctu 5 nabo 6 nejlepsich. Neni to statisticky optimalni, ale uz tak je to trochu nadstandard.
Snad jsem to popsal jasne a mic tak trochu prehravam mezi tebe a Adise
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.