Pět ráno, po Václaváku jde policejní hlídka a najednou koukaj u Václava visí na lampě oběšenec. Tak ten jeden tomu druhému říká: "Ty vole Franto problém za hoďku končíme, když ho nahlásíme, tak se do oběda domů nedostanem. Zavoláme auto, sundáme ho a hodíme ho na Mírák, ať se staraj na dvojce." Tak to i udělají a jdou spokojeně střídat službu. Mezitím jde po Míráku jiná hlídka, uvidí oběšence a jak tak na něj koukaj, jeden z policajtů říká: "Já se z toho poseru, Kájo koukej, už je tu zas!".
Sedí polda v parku kouká na měsíc a hlasitě brečí: " Já se zblázním, to je dálka, ježíšmarjá to je dálka. " Přijdou k němu kolegové a spílají mu:"Prosím tě co blbneš, co tu řveš, děláš nám jenom ostudu." "Když mě poslal náčelník na měsíc na školení, pane bože já se zblázním, to je dálka."
Jdou dva dejchavičný do bordelu, zaplatí a vylezou do prvního patra. "Myslíš hhh že nám dajhíí?" "Když jsme sshhhhi zaphlatili, tak snad hh jhooo." Vylezou do druhého patra a zas:"Hhhhhh myslíš hhh že nám dajhíííííí?" "Hhhmmm hhh, když jsme sshhhhi zaphlatili, hhh hhh tak snad hh jhooo." Vylezou do třetího: Hmhhhh hhhh myslíšššš hhh že nhám dajhííííí hhh hhhh?" "Hhhhh thhhooo by nháám hhh hmhh tak ještě schházelhooo hhhh hhh."
Jistý ministr financí K. zemře a jeho duše přijde před nebesskou bránu. Sv. Petr jej uvítá - tak tě tu pěkně vítám, ale máme tu pár novinek. Už to není jako dřív i nás je demokracie a můžeš si vybrat kde chceš být jestli v nebi, nebo v pekle. Ministr se tedy zeptá jak si má vybrat. No to je jednoduché, den strávíš v pekle a den u nás a pak si řekneš kde chceš být. Kde chceš začít? Ministr si vybere jako první peklo. Sjedou tam nebesským výtahem, dveře se otevřou a před ministrem se objeví nádherně upravený příměstský park, raut pod širým nebem, pití i jídla co hrdlo ráčí. Okamžitě je středem pozornosti a ústřední celebritou, každá jeho věta je považována téměř za božské moudro, je obletován těmi nejkrásnějšími děvami. Den skončí a ministr jede na zkušenou do nebe. K jídlu pouze racionální a mléčná strava pouze třikrát za den, všichni tam rozjímají, meditují, nikdo si jej nevšímá, nikdo ho neposlouchá. Skončí i tento den a přijde chvíle rozhodnutí. Víš Svatý Petře, nezlob se ale já bych raději to peklo. Sv. Petr se usměje, nastoupí do výtahu a jedou. Dveře se otevřou, před nimi, měsiční krajina, spálená zem, špinaví trhani v okovech kopou přehrabují ekologický odpad, jiní se škvaří v kotlích. Ale Petře co to je, to není co tu bylo, to je nějaký omyl!? Jó Mirku co chceš, to byla přeci volební kampaň a ty už si si vybral!