GLOCK - vady a závady .
Debata o pistolích GLOCK
Zbraň: G17 gen 4, g43
Re: GLOCK - vady a závady .

Zbraň: Glock 17 gen 4.
(vim docela risk ale tak nic jinyho me v tu chvili nenapadlo rozborka vzhledem k nataženymu kohoutu stejne nebyla možná)
zbran normálne vystřelila nabojnice vyletela na zbrani ani na hlizně zádny známky problemu - omačknuti odřeni nebo tak proste nic. potom jsem zkusil nabit sušilky ale už se mi to nešprajcnulo zase to maka jakoby nic
nestalo se to už tady nekomu ??
Podle me zadne riziko nehrozilo. Osobne to tipuju na treba nejakou nafouklejsi/zdeformovanou nabojici, ktera tam proste pri natazeni zajela, ale drzela prostym trenim. Pri vystrelu diky vetsi energii zaveru proste vyletela ven.
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Zbraň: Glock 17, Glock 26
V některých dávkách víc, v některých vůbec.
G17 gen3 - musel jsem do toho třísknout hranou ruky, abych tu mrchu dostal ven.
Bral jsem to jako trénink možné závady - na nošení jsem používal Lapuy...
-- Si vis pacem, para bellum --
Tak jak pise cert. Klidne po vystrelu doslo ke "srovnani" nabojnice a sla pak normalne ven. Vystrel ji proste "zkalibroval". A ano, Limity, nekolik malo Als, prebijenky kolegu, velmi zridka i "drahe" strelivo z ofiko krabicek

Pupak:
Tak a proc ne?

Zbraň: G17
Zbraň: Glock 17, Glock 26
Já je ručně páskuju do zásobníku a pak je "strojně" proházím komorou. Zatím jedinkrát jsem měl jinou chybovost, a to právě při terapii na Květnici, kde jsem měl sto přebíjenejch Limitů a jen jeden zásek (bohužel dost festovní, takže při vytloukání jsem musel nakonec opravdu silně bouchnout a posunuvší se závěr mě kousl hranou do středu dlaně zrovna v místě, které potřebuju na pevný úchop 26kyPupak píše:Jak víš že to jsou dva ze sta, to je všechny ručně proházíš komorou?

Zbraň: GLOCK
Při střelbě se závěr zastavil ještě před přední polohou a nešel dozadu bez násilí.
Zbytek zásob jsem vytřídil ručním vkládáním do komory mimo zbraň.
Je to už nějaký čas, možná už se to nestává, nevím. Podle štítků v balíčcích to byla série č. 11.
Svou zkušeností přiliji určitě olej do ohně, ale i přesto jí sem napíšu. Toto fórum je plné obdivování vlastností zbraní této značky, opěvováním všech jejich dobrých vlastností. Každý druhý mluví o své zbrani jako o miláčkovi (což je dle mého názoru něco tak přitroublého, že nemám vhodných slov). Kdykoliv se řeší Glock v ráži 40SW či 10mm AUTO tak se dozvíme pouze to, že je to paráda a každá havárie je způsobena pouze blbcem, který neumí přebíjet náboje.
Fotky co uvádím níže jsou výsledkem výstřelu v ráži 10mm AUTO, přebíjené munice za splnění všech náležitostí a podotýkám, že se jednalo o navážku na spodní hranici tabulek. Problém je prostě v tom, že plně "nepodepřená" komora si o problémy říká .... situace se dá jistě řešit výměnou za POŘÁDNOU hlaveň, ale vzhledem k ceně hlaveň/nová zbraň to není žádná hezká vyhlídka.
Takže G20 zatím vede 1:0 a já jdu shánět nový zásobník, díly rámu a důvěru v jeho služby