Policie.cz - Zastřelil muže
Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.
Zbraň: 3 kusy
Re: Policie.cz - Zastřelil muže
V opacnem pripade si pouze velkohub, ktery se tu chvasta tim, jak je skvelej, nepostradatelnej a vlastne co nejvic in. Dovolim si pouze pripomenout, ze skvely pravnik toto o sobe nerika, ale rikaji to o nem druzi lide, ale treba ses genius a krivdim ti (asi jako tem dvema studujicim cikanum pri zamestnani...).
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Carlossi, buď tak laskav, a zanechej nepřístojných soudů o mé práci, a čím se řídím nebo neřídím není Tvá věc, když už, tak i já mám své nadřízené, a ti proti mé práci nic nemají. Tak se laskavě kroť a uklidni. Nevíš absolutně nic o právu, o práci těch, kteří se snaží postihovat pachatele trestné činnosti. Tvé paranoidní vidění justice je spíše diagnóza, než soudný pohled člověka, který se v tom "jakože" chce orientovat. A co hůře, jsi ozbrojený, a tedy nebezpečný svému okolí. Mám nepříjemný pocit z lidí, jako jsi Ty. Z lidí, kteří vše vědí nejlépe, a místo, aby se řídili právními předpisy, aplikují svůj "selský" rozum. Jenže hochu, každý člověk má trochu jinou úroveň intelektu, a tak ne všechny "selské rozumy" jsou zárukou toho, že jednání takového chytrolína bude v souladu s právem. Bože...
Oba pánové, jak Satan, tak Carloss, pokud budou potřebovat cokoliv poradit, jsem jim k dispozici. Pokud ale nebudou chtít přijmout skutečnost, že ne vždy je jejich názor jediným správným, pak je úplně zbytečné se o cokoliv snažit. Nechci se s vámi příti, považuji to za zcela zbytečné a ztrátu času. Spis jsem si přečetl.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!

Carlossi: ušetřil bys spoustu času psaním toho svého "vyjádření", pokud by sis přečetl, že jsem se se skenem spisu seznámil. A neschovávej se za ostatní. Ty si myslíš, Ty nesouhlasíš, a ne, nesouhlasí nás víc. To je zbabělé. A i kdybyste byli celá armáda osob s odlišným názorem, je mi to jedno, já jsem zvyklý na to, že lidé mají názory jiné, a jsem zvyklý si ty své obhájit. A pokud bys alespoň v náznacích pochopil princip trestního řízení, tak ono souzení, jak ty říkáš, je až tou fází v podstatě závěrečnou (pomineme-li další druhy řízení, kupř. o podmíněném propuštění apod.). Neumím si dost dobře představit, že "souzení" by předcházelo prověřování a vyšetřování. Ale asi vím, jak to myslíš. Podle Tebe se v českém trestním procesu popírá presumpce neviny. To si nemyslím. Obvinění a obžalovaní jsou procesními postaveními obecně užívanými všude ve světě. Jak jinak bys to chtěl dělat?

A proc mas neprijemny pocit z Carlose ? ja spis z Demetera co mi da teplomer mezi 2 a 3 zebro...

Měl bys trochu přibrzdit. Já nejsem ten, kdo tu napsal, že by rád, abys to komentoval. To chtěl někdo jiný. Ale mě to taky docela zajímá. No nic.. nechceš.. nech být. Takhle samozřejmě mínění druhých, včetně mě, o sobě nezměníš. A opět se tu prezentuješ jako nejchytřejší z nejchytřejších. A ano, právě na tomto případě je špatně úplně všechhno. A ujišťuji Tě, že není jediný. Ano.. jsem ignorant a mám klapky na očích... Ale asi si vidím dál, než na špičku vlastního nosu. Taky jsem nepsal, že by všechno, cos napsal byla blbost. To jsem ani napsat nemohl, protože jsi, v podstatě, krom své nadřazenosti nad kýmkoli, nenapsal vůbec nic. A nenapsal jsem, že justice škodí každému, ale že to není vyjímkou. Rozdíly ve větách asi ani nevnímáš. Nakonec.. proč bys měl, že jo... Ani jsem nepsal, že ti, co studovali by byli hlupáci a idioti, nebo že by ničemu nerozuměli. To si opravdu vyprošuji. Holt prostě vědí, jak s lidmi zatočit. Za ně to nevezmu hned z několika důvodů. Jeden už jsem tu napsal: Nejsem pro to dostatečně fundován. Pak bych se z tý práce asi pozvracel. Pak bych se pozvracel sám před sebou.
A nakonec koukám, že ten, kdo by se tu měl uklidnit nejsem právě já...

Anebo víš co, pokud mne ušetříš svých mouder, jsem ochoten říci, že jsi vítěz bitvy, máš pravdu, vše je špatně, justice je prohnilá. Už nechci nudit ostatní debatou o ničem. Omlouvám se, nejsi pablb ani idiot, to já, a jdu vrátit diplom. Jen už nevydržím další Tvé "právní" názory, prosím, slituj se

Satane: co KONKRÉTNĚ Ti není na kauze jasné, a kdyby to šlo, dej odkaz na číslo listu. Díky.
Tak tímhle si to všechno zabil . . . . .Josh píše: A co hůře, jsi ozbrojený, a tedy nebezpečný svému okolí.
Nebude u tebe problém jinde ?? :
"Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti"
Sigmund Freud
At uz si to myslel v obou vyznamech, tak bud si to necetl nebo mas naprosto zkreslene predstavy o justici.Josh píše:Neumím si dost dobře představit, že "souzení" by předcházelo prověřování a vyšetřování.
Jinak pises sice pomerne dlouhe prispevky, ale radeji bych byl, kdybys psal k veci. Vis, to oznacovani ostatnich a zesmesnovani uz zacina byt v tvem pripade dost ohrana pisnicka. Opetovne te vyzyvam, abys psal fakticky k pripadu a zdrzel se tech trapnych poznamek.
Abychom si to shrnuli, takze s pravdepodobnosti hranicici s jistotou ses s zadnym spisem neseznamil. Duvodne se obavam, ze sis maximalne prolitnul kopii spisu, respektive nazvy polozek, kde si zjistil, ze to "proslo standardnim koleckem" a na zaklade toho je preci pro tebe zbytecne a ztrata casu se tim jakkoliv zabyvat. Preci "kolegove" nemohli pochybit, to preci v nasi demokraticke spolecnosti rozhodne neni mozne. A vzhledem k tomu, ze i oni "dlouha leta studovali a makali na tom, tuhle praci delat", tak preci nemohli jakkoliv slapnout vedle.
Problem v tomto celem je v jedne veci. Mne ten spis je jasny az moc dobre a vzhledem k tomu, co tu zde pises, tak spise neni jasny vubec tobe. Coz se vzhledem k vyse zminenemu ani nemohu divit.
Mimochodem, tvrdit, ze se nechal podplatit nebo jinak ovlivnit primar Beran, to chce uz teda opravdu velkou davku drzosti (nebo spise demence). Uvedomujes si, ze tento clovek je prave ten, ktery vubec stanovil zaklady metodiky posudku z tohoto oboru?
A k tomu, co mi neni jasne, velmi rad ti to zde napisi a ocekavam podobnou strukturovanou odpoved:
=========================================================
06-08-19 Protokol o ohledani mista cinu
strana 1,2 - tmava zaspinena bunda, stopa c.1
- cituji " od zmuchlané bundy vpravo ve vzdálenosti 10cm leží prázdná nábojnice označená jako stopa č.2
vzdalenost rozhodne neni 10cm, viz fotodokumentace.
06-11-20 Dokumentace mista cinu
strana 4 - kde je kopecek na miste cinu?
strana 4,5,6 - teplakova bunda? Poskozeny tvrdil, ze ma pouze tricko a teplaky!
strana 13, 15 - pistole, krev na ni. Kde se na vzdalenost 2 metru vzala?
07-02-02 Posudek-Jiricek-chirurgie
strana 3, dole - sam znalec uvadi, ze vidi na fotkach BUNDU!
strana 5, dole - poskozeneho vysetril dne 25.1.2006, cely incident se stal ale az 21.8.2006. Ve skutecnosti hledal stopy ocazeni po 5ti mesicich
strana 9 - cevni chirurg posuzuje strelna zraneni?
09-08-29 Wolfelova posudek:
strana 16, bod 5 - obzalovany jednal v pudu sebezachovy
10-09-06_Protokol-o-hlavnim-liceni
strana 1, 13 - zamitnuti Berana!
strana 13 - "Dalsi otazky ze strany obhajce vuci znalci se NEPOVOLUJI".
Vic asi nema smysl vypisovat, protoze ty to stejne prejdes a nebudes se k tomu vyjadrovat. Dale bych ti jeste doporucil shlednout i porad Soukroma dramata:

Ani ne tak kvuli tem "dramatum", jako spise zejmena kvuli pocitacovym simulacim vzajemneho postaveni (abych setril tvuj cas, tak konkretni stopaz 4:38, 6:02, 10:45 - Beran). Pokud mi (a nejenom mne, ale i dalsim, vcetne znalcu) dovedes vysvetlit, jak mohlo dojit ke zranenim, ktere mel poskozeny a navic v souladu s jeho vypovedi, tak ti budu velice vdecen, ze mi konecne otevres oci (a ze popres zakony, ale ne ty nase lidske, ale fyzikalni).
Ono to krasne dokladuji i tyto fotografie, provedene sice amatersky:
Verze poskozeneho:

Verze odsouzeneho:

Ano, urcite namitnes, ze i prvni verze by se mohla stat, kdyby mel dotycny treba ruce nahore. Vzhledem k poraneni (uhly prustrelu) by ovsem usti hlavne muselo byt v ten okamzik ve vysce 30-35cm od zeme. Az mi predvedes toto v realu, tak s tim potom muzes vystupovat i v cirkusu v ramci nejakeho ekvilibristickeho cisla.
Mimochodem, pokud nechces cist cely spis (ja vim, je to moc stran a spousta casu), zkus treba precist alespon tento clanek, dle meho nazoru jsou tam zakladni body dobre vypichnuty a shrnuty:

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Díky

-- Si vis pacem, para bellum --
Zbraň: GLOCK

Teď k věci:
1.) v protokolu o OMČ je uvedena bunda, která ale nebyla zajištěna, stejně jako nebyly zajištěny věci, které měl poškozený na sobě, protože je žena vyhodila do koše. To je nedostatek, samozřejmě. Co z oné bundy, kterou policisté viděli, ale kterou nikdo nezajistil, dedukuješ? Pachatel měl vestu, poškozený triko (jak je tvrzeno). Čí to byla bunda, to opravdu nevím, a otázkou je, zda má bunda vliv na samotný skutkový děj, na posouzení nutné obrany. Vypadá to zvláštně, když na místě něco je, a není to zajištěno, s tím lze souhlasit. Mělo být zajištěno v prvé řadě oblečení obou kvůli povýstřelovkám, apod. Nebylo (nebo minimálně oblečení poškozeného nebylo). Za to já nemohu. Byla vyhotovena balistika, ta je ve spise, stejně tak znalecké posudky, kde se znalci vyjadřují k pozici a vzdálenosti útočníka.
2.)
Na fotografii na straně 4 osobně vyvýšeninu nevidím. Vidím bundu (patrně ta, která nebyla zajištěna, a o které se hovoří v bodě 1.). O kopečku hovoří poškozený, je otázkou, co myslel oním kopečkem, a je otázkou, jakou roli onem údajný kopeček hraje při posuzování nutné obrany v okamžiku, kdy podle posudků měl pachatel střílet ze vzdálenosti cca 1,5 metru. Na pistoli vidím červenou čmouhu. Nikde nevidím rozbory, o jakou látku se jedná, a hlavně, pokud by šlo o krev, čí krev to je (není problém udělat testy DNA). Možná jsem se ale přehlédl. Lze se jen domnívat, že půjde o krev. A opět se lze JEN domnívat, že by mohlo jít o krev poškozeného. Analýzy jsem buď přehlédl, nebo jsi je nenaskenoval. Nebo nejsou. Pokud by se jednalo o krev, a ještě k tomu o krev poškozeného, přenos na zbraň přeci není vyloučen, je mnoho způsobům jak se tam mohla dostat. Čmouha je na pravé straně závěru, tedy místě, které je orientováno nikoliv k tělu pachatele, a nezapomeň, že pachatel šel poskytovat krvácejícímu poškozenému první pomoc... Ale to jsou jen mé domněnky, ze spisu jsem nevyčetl, co za čmouhu to je, ani jak se tam dostala.
3.)
Pokud znalec píše, že poškozeného vyšetřil v lednu 2006, přitom skutek se stal v srpnu 2006, jedná se o písařskou chybu, patrně měl být leden 2007. Znalec že by hledal stopy o ožehnutí mnoho měsíců po skutku, kdy lze předpokládat, že pokud by byly, jsou již zhojeny? Znalec vycházel, kromě samotného vyšetření, především z lékařské dokumentace, tedy ze zpráv bezrpostředně po skutku, kdy byl poškozený ošetřován, hospitalozován, apod. A může tedy konstatovat nepřítomnost střelných poranění z blízké vzdálenosti. Protože prostě o žádných se v prvotních zprávách nehovoří. To je běžná praxe, že znalec pracuje s dokumentací. Dokonce často i bez osobního vyšetření poškozeného se vychází pouze z dokumentace. MUDr. Jiříček je znalec-chirurg. Posouzení tedy je v rámci jeho odbornosti. Obviněný mohl vznést námitky. Neudělal to. Alespoň jsem to ve spise nenašel. Takže odbornost znalce patrně vadí jen Tobě, který s věcí nemáš co dočinění, nevadila obviněnému.
Znalec si všiml bundy, protože je na fotodokumenatci zachycena. Ale jak jsem už uvedl výše, má relevantní vliv na posouzení nutné obrany? Pokud myslíš, že ano, tak mi řekni jaký.
4.)
Posudek psychologa, který tvrdí, že pachatel jednal v pudu sebezáchovy znamená pro posouzení nutné obrany pouze málo. Pokud si myslíš, že je to podstatné, napiš, jak by strach pachatele měl změnit to, že jej střelil na poměrně velkou vzdálenost, útok poškozeného nebyl nijak razantní (obviněný neměl žádná zranění), apod. Když už uvádíš A (že znalkyně řekla, že jednal v pudu sebezáchovy), řekni i B (znalkyně řekla, zjednodušene podáno, že ne vždy se pocit "obránce" kryje s reálnou hrozbou nebezpečí, a záleží na každém, jak to vyhodnotí). Patrně se Ti to ale nehodí do teorie nespravedlivého odsouzení a spiknutí všech možných složek. Pokud Ty budeš hovado 150 kg živé váhy, mistr světa v karate, budu vědět, že chodíš ozbrojen, a začneš na mne vřískat z dvaceti metrů, že mne zabiješ, rozběhneš se proti mně, budu moci střílet i na těch 20 metrů v rámci nutné obrany? Podle Tvé teorie asi ano, přeci jsem se Tě bál a tak jsem jednal v pudu sebezáchovy... nesmysl.
5.)
Není pravda, že by obhájci nebylo umožněno vyslechnout znalce Náchodského. Sice předseda senátu nejprve, poté, co se obhájce choval způsobem, jakým se choval, a ptal se způsobem, jakým se ptal, rozhodl o tom, že se nepovolují další otázky, ale pak si to vyjasnili, předseda senátu umožnil klást obhájci otázky i dále. Je ryze na úvaze soudu,který důkaz bude proveden, a který ne. od toho je zde zásada volného hodnocení důkazů. Nevím, proč posudek Berana nebyl proveden jako důkaz, ale možná měl Beran štěstí, že se ten důkaz posudkem neprovedl.
Jako laik vytrháváš věci z kontextu, zabýváš se margináliemi namísto podstatných skutečností, vybíráš si pouze to, co se Ti hodí. A mne tady budeš buzerovat a úkolovat. Tak to tedy ne, hochu. Od toho tady nejsi ani Ty, ani já. Vůbec se nezabýváš kupříkladu tím, co "nesedí" ve výpovědích dnes již odsouzeného. Když vyberu pouze namátkou, je absurdní, a neodpovídá to poznatkům lékařské vědy, aby poškozený pokračoval v útoku pěstmi i s takovým zraněním ruky, jaká utrpěl po jednom z výstřelů. Poškozený věc líčí jako kdovíjaký masakr ze strany poškozeného, je s podivem, že neutrpěl de facto žádná zranění (odsouzený). No, to vypadá tak, že poškozený má pěsti z papíru, když že se odsouzenému nic nestalo. Ale to Tě nezajímá. Máš klapky na očích a jedeš si jedním směrem. Fajn. Dělej, jak myslíš.
Věc prošla všemi možnými instancemi, a já ji považuji za zákonnou. Jistě, nezpracovával jsem ji, čerpám pouze ze skenu, který jsi poskytl Ty, a je dost dobře možné, protože Ti nevěřím, že to, co se Ti jaksi nehodilo do Tvé koncepce, jsi prostě vynechal. Nevím. A je mi to jedno.
A v závěru dovolte, abych se Satanovi i Carlossovi, ale i ostatním, omluvil, že jsem užil hrubých výrazů vůči těmto dvěma diskutérům. Mrzí mne tom už se to nebude více opakovat.