Ukrajina 2014

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: Ukrajina 2014

Příspěvek od Biggles » úte 06.5.2014, 17:01

Shi: Problém je, že ti lidé tu "jistotu" mají. Protože to jde proti oficiálním zprávám, kterým apriori nevěří a zároveň toho je "plný" internet, takže nejsou sami "co vědí". Podobně je to se všemi "konspiračními teoriemi"...mám známého a to je snad už dokonce "konspirační praktik" :D Někdy je to póza vlastní zvláštnosti, někdy nedostatek informací (tak se musí trochu domyslet, případně se spoléhá na kdejaký jejich "zdroj"), jindy nedostatek rozumu a někdy i psychická nemoc - schizofrenie. Těm rozumným je potřeba otvírat oči, aby si zjišťovali co možná nejověřenější informace (nejen z jedné strany), používali kritické myšlení a tedy se dobrali nějakému názoru, který je možné argumentačně podložit. Pak je možné se s takovými přít v nejlepším slova smyslu, kdy z diskuze může vzejít i něco užitečného. A ti ostatní? Chuj s nimi...

Shi

Příspěvek od Shi » úte 06.5.2014, 17:46

Mi je mementem dělení ČSFR - v té době kamarád vyprávěl jak málem dostali ve slovenské hospodě nakládačku a jako důvod stačilo to, že mluvili česky.
-------
"My, demokraticky zvolená Slovenská národná rada, slávnostne vyhlasujeme,
že tisícročné úsilie slovenského národa o svojbytnosť sa naplnilo.

V tejto historickej chvíli deklarujeme prirodzené právo slovenského národa na sebaurčenie tak, ako to zakotvujú aj všetky medzinárodné dohody a zmluvy o práve národov na sebaurčenie.

Uznávajúc právo národov na sebaurčenie, vyhlasujeme, že aj my si chceme slobodne utvárať spôsob a formu národného a štátneho života, pričom budeme rešpektovať práva všetkých, každého občana, národov, národnostných menšín a etnických skupín, demokratické a humanistické odkazy Európy a sveta.

Touto deklaráciou Slovenská národná rada vyhlasuje zvrchovanosť Slovenskej republiky ako základ suverénneho štátu slovenského národa.

Bratislava 17. júl 1992"
------------
Kdyby češi byli jako srbové, a kdyby chtěli udržet sféru vlivu na kterou "měli právo", tak by byla válka (zcela nesmyslná, ostatně jako většina válek) ...

Příspěvek od Pařez » úte 06.5.2014, 20:31

Nebudu psát sáhodlouhé elaboráty jen bych připoměl pár faktů na kterých se asi můžeme shodnout téměř všichni.
1.legitimní (a nikdo netvrdí,že byl super) president byl svržen pučem - fakt
2.legitimní (a nikdo netvrdí,že byla super) vláda byla svržena pučem - fakt
3.to,že se nyní u moci pohybují dosti "kontroverzní" osoby (Pravý sektor apod.) - fakt
4.pokusy o omezování ruštiny jako úředního jazyka - fakt
5.že s tímto pučem souhlasí valná většina obyvatelstva asi pravda nebude - fakt
6.východní část Ukrajiny má obavy z teroru (Oděsa svědčí o oprávněnosti obav) - fakt
7.v nejkratším možném termínu po puči neproběhly legitimní parlamentní volby - fakt

Pokud mé fakty nesedí tak do nich :D

Příspěvek od Int1m1thy » úte 06.5.2014, 20:46

ukrajinska armada prave pripravuje utok na mesto Mariupol... sireny rvou, Pro-rusaci pripravuji obranu a barikaduji ulice ;)
G17gen4

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Příspěvek od hermenet » úte 06.5.2014, 21:32

Pařez, zajímavý seznam. Já bych oponoval:
1-2 ověřitelný fakt.
ad 3: V mnoha zemích se u moci pohybují kontroverzní osoby a kontroverzní osoby byly určitě i v předchozí vládě – je to spíš propaganda než fakt, protože termín "kontroverzní" je bezobsažný (rozpoutejte kolem kohokoli propagandistickou kampaň, klidně totálně lživou a hle, bude z něho kotroverzní osoba).
ad 4: ověřitelný fakt.
ad 5: těžko ověřitelný fakt, protože jakékoli dotazníkové šetření nebo anketa budou zmanipulované (srov. manipulace kolem krymského referenda: 83% pro, nebo 15% – obojí je mediální "fakt").
ad 6: nesnadno ověřitelný fakt, ale budiž, pokládám to za vysoce pravděpodobné (a to nejen pro východní část Ukrajiny, ale i pro všechny národnostní menšiny kdekoli na UA). Nicméně kolik lidí se bojí teroru ukrajinských fašistů a kolik ruských provokatérů je objektivně nezjistitelné (srov. bod 5).
ad 7: problematický fakt: neznám ukrajinskou ústavu a volební zákon a je otázkou, zdali po událostech v bodě 1–2 existuje legitimní ústavní cesta k "legitimním" parlamentním volbám (diskutabilní jsou tedy tvé výrazy "nejbližší možný termín" a "legitimní parlamentní volby").

Ještě na doplnění jedna má teze: Americké intervence v politicky roze***ných zemích nikdy nesměřují k anexi jejich území.

Příspěvek od Int1m1thy » úte 06.5.2014, 23:16

G17gen4

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 07.5.2014, 0:13

Mě fascinuje, jak víte, kdo koho platí a kdo se jak dohodl nebo nedohodl a proto byl odstraněn. Kdo na koho střílel a kdo k tomu dal na pozadí pokyn.
Psali to na internetu, tak to musí být pravda, nojo...

Mám jednoho kolegu, původem Ukrajince, který už dlouhá léta žije na západě. Podle mě je mu přes šedesát, pokud by to někoho zajímalo...
Řešil jsem s ním situaci u něj v domovině ve chvíli, kdy Rusové cvičili kolem Krymu (zvenku), a jeho slova (volně loženo) jsou:
"Ukrajina má jedinou cestu ke svobodě a skutečné demokracii - a to je prozápadní orientace.
Putin chce pouze obnovit svou říši, jeho ego chce být v historii vedeno jako dobyvatel/obnovitel velké říše. O nic jiného mu nejde."
Dál tvrdil (a já mám stejný dojem), že "Putin se nezastaví s Krymem, ale jde mu o Kyjev, 'matku všech ruských měst' - potažmo celou Ukrajinu."
Upřímně řečeno, kolega to dost srovnával s rokem '39 a fuhrerem - provokace, uniformy, propaganda, atd.

Int1m1thy: Hlášku o "legitimitě" spočívající ve vlastních mocenských zájmech - tu úplně pominu, evidentně nemáš ani představu, co to slovo znamená...
A ano, vím to o tom silnějším psu i o tom, že ten velkej pes ze zámoří taky mrdá.
Ale nic z toho mě nepřesvědčuje o tom, že by to tak mělo bejt.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od Pařez » stř 07.5.2014, 18:44

Mě se líbí ty příměry s rokem 38,68 které jsou absolutně mimo mísu.Tedy rok 68 tak úplně ne ,protože ukrajinská armáda je opět v roli nezvaných hostů..
Já bych viděl zrcadlovou podobnost s rokem 1993 a rozpadem ČR.
By mě zajímalo co by jste někteří řekli na to,kdyby se tenkrát v Praze na Václaváku chopila násilně moci nějaká sebranka notabene ultranacionalistická,slováci by s tím nesouhlasili,začali žádat autonomii a sebranka by na ně poslala armádu...He?

EDIT:A Paul C.Roberts bude asi Putinův agent,nebo minimálně pomatený blázen věřící na teorie spiknutí *88*

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politi ... nik-ruska/
Naposledy upravil(a) Pařez dne stř 07.5.2014, 18:55, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Biggles » stř 07.5.2014, 18:54

Ukrajinská armáda je v roli nezvaných hostů? Obdobně jako československá branná moc v pohraničí v září 1938?

Příspěvek od Pařez » stř 07.5.2014, 19:01

Biggles: spíše jako britská branná moc v severním Irsku :lol:
A do otázky Sudet bych se zde vůbec nepouštěl,to je samo osobě ožehavé a dosud nepříliš objektivně zpracované téma.. :)

Příspěvek od Biggles » stř 07.5.2014, 19:08

Mohl bys napsat rozdíly v případě, že moje srovnání je nepatřičné?

Příspěvek od cover72 » stř 07.5.2014, 19:10

Ne že bych se chtěl pouštět do únavných flamů o Ukrajině, ale rád bych pozornost návštěvníků nasměroval ke třem řekněme oblastem, jejichž probádání může přinést každému jedinci zajímavé poznatky. Zdržím se komentáře i diskuse, jen je předložím.

První takovou oblastí je jméno Alexander Dugin. Je to takový chlapík, který míní "zkombinovat to nejlepší z nacismu a komunismu", a formuje filosofii či politiku, kterou se Putin poměrně dosti řídí. Předpověděl konflikt v Gruzii... A již tehdy, v roce 2008, předpověděl i identické angažma RF na Ukrajině.
Obrázek

Téma druhým je chování "lidového starosty" a na něj napojených "svazů demonstrantů". Mám takový dojem, že o nich většina diskutérů nic neví.

Rád bych zde tedy předložil k prostudování interview s "lidovým starostou Slavjansku":
http://echo24.cz/a/w9bUN/odpurci-muchol ... kych-milic
Natáhli jsme ruku a řekli: jestli jste s námi, dobře, jestli jste proti nám – no, rozumíte…
> Ne, nerozumím. Co s nimi?
Nastane likvidace.
(...)
Přijmeme všechna nezbytná opatření , abychom volby na jihovýchodě překazili.
> Kde jsou hranice takových opatření?
Můžeme někoho zajmout a pověsit ho za koule. Doslova.
Zvláště bych chtěl poukázat na to, jak navštívil protiruské bankéře z Privatbanku s "bičem" (s pistolí) a tou je "přesvědčil", aby proruským ozbrojencům dali peníze.

Dále bych rád upozornil na to, že ti, kteří mají potřebu umlčovat nezávislé neovináře, většinou nemívají úplně čisté svědomí. Oleg Ostrovski z VICE news, který informoval nestranně a toliko točil interview, byl unesen a zbit poté, co našel toho vousáče, kterého Kyjev prohlásil jej za ruského specnaz, a udělal s ním interview, ve kterém dokázal, že vousáč není a nikdy nebyl specnaz, ovšem také že je ruský občan.

Ohledně "mírumilovných ruských demonstrantů" si pak doporučuji reportáž, která sleduje jeden jejich den: ráno to začíná absolutně mírumilovně, pak se ovšem demonstranti rozhodnou vzít útokem kancelář prokurátora a policisty napadnou kameny, pepřovými spreji, holemi a pokusy je fyzicky roztahat skrze početní převahu:
záběry z https://news.vice.com/video/russian-rou ... thirty-two
Frontální útok totální přesily ozbrojenců se šutry a holemi se policii podaří odrazit až gumovým střelivem... Načež má jeden z proruských "demonstrantů" tu neskutečnou drzost na kameru, na pozadí demonstráty čerstvě vymláceného kanclu prokurátora (!), říkat, že "nelidští policajti zaútočili na mírumilovnou demonstraci."

Stejně tak si všimněte nášivky "Chopper" na maltézském kříži, kterou má na triku jeden z proruských demonstrantů, kteří si na konci rozebírají výstroj a výzbroj pořádkové policie.

A tím se chci dostat k poslednímu, třetímu bodu, a to sice k personálnímu složení: celou řadu proruských ozbrojenců představují příslušníci nacistických klubů a frakcí z Ruska, kteří přijeli "pomáhat". Někteří z nich se k tomu hrdě hlásí na "ruském facebooku", Vkontakte:
http://ukrainianpolicy.com/insurgents-i ... vkontakte/
Zvláště bych chtěl upozornit na profil Edvarda Piterskyho, který je pro události na Ukrajině typický: Pitersky je zároveň nacista a zároveň člen "antifašistické ligy." Tento zdánlivý paradox je možný kvůli jednomu důležitému historickému faktu: za Brežněva proběhlo "přepisování historie", kdy se "Rudá armáda" virtuálně změnila na "armádu Rusů", kdežto všichni ne-Rusové byli označeni za "fašisty." Slovo "fašista" tedy na Východě absolutně postrádá politologický význam: ve skutečnosti je to generické označení pro jakéhokoli momentálního oponenta ruských sil.

Ostrovski před svým zatčením také ústy velitele kozáků na UA zjistil zajímavý fakt: ukrajinští proruští kozáci zavolali o pomoc, což znamená, že v kozáckém hnutí se kozáci z Ruska (a též ze Srbska) cítí povinni přijít na pomoc svým "bratrům". Kozáci fungují internacionálně.

Nu a velké množství bojovníků v "MARPAT-like" uniformách je z Krymu. Co tím chci říci: dost možná až převaha "proruských ozbrojenco" jsou import
1) kozáků z jiných států
2) ruských nácků
3) bojovníků z Krymu
a nikoli místních. Stejně tak když byl Ostrovsky zavřený, bylo jasně vidět, že na velitelství ozbrojenců se vyskytují tři hierarhcické "kasty": místní civilisté, místní ozbrojenci v improvizovaně poskládané výstroji... A pak stejně vystrojená a ne-místní "elita", která dávala rozkazy a které ostatní říkali "speczs" (speciálové).

Toť vše. Jak to vyhodnotíte je na vás. Já už na bezvýsledné flamy nemám čas ani náladu.

Příspěvek od Pařez » stř 07.5.2014, 19:39

cover:já bych si pár komentářů dovolil
K bodu 1 - novodobý Rasputin ,no hmm..
K bodu 2 - předpokládám,že pan starosta tento rozhovor autorizoval..
K bodu 3 - že se na tom přiživí kdejaká verbež je docela pravděpodobné,ale jak se tam sakra přes uzavřené hranice dostali??Nebo nejsou uzavřené?

Příspěvek od Int1m1thy » stř 07.5.2014, 20:58

uzavrene jsou pouze prechody :D ono je strasne tezky to vzit nekde lesem nebo poli :D
G17gen4

Příspěvek od Pařez » stř 07.5.2014, 21:04

Tak těžké to určitě není.Jen jsem zatím nezaznamenal žádný kvikot z médií o hromadném pronikání ruských agentů..Ale jak jsem psal,že se na to nabalí plno verbeže,která se chce vyřádit je možné.A je jedno na kterou stranu ta verbež patří je to pořád verbež.

Příspěvek od Int1m1thy » stř 07.5.2014, 21:22

protoze media kvikaj kvuli bartosce
G17gen4

Příspěvek od Pařez » stř 07.5.2014, 21:32

to už je starý a nezajímavý..

Příspěvek od Int1m1thy » stř 07.5.2014, 21:45

no podle mnozstvi kolik toho chrli, a podle mnozstvi komentaru pod temi clanky to vypada ze to ma vetsi a vetsi zajem :D
G17gen4

Příspěvek od Pařez » stř 07.5.2014, 21:49

No já to nečtu,takže nevím.Ale zpět k tématu :)

Ruské zprávy

http://www.zvedavec.org/vezkratce/8228/

Příspěvek od Biggles » stř 07.5.2014, 22:24

Ano, zpět k tématu. Mohl bys napsat, v čem se výrazně pletu či v čem je zavádějící moje otázka ve srovnání s "mnichovskou dobou"?
A ano "zvědavec", "protiproud", popřípadě "czech.ruvr.ru (Hlas Ruska)", to jsou ty nejobjektivnější zprávy, především ověřitelné zprávy...

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz