Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od ikar » čtv 16.3.2006, 13:38

Satane: ja namackavam, jakmile mam obe ruce na zbrani.
Nevim jak to popsat..
Silnou i slabou rukou vytahuju zbran, a ve chvili kdy je mam obe na zbrani tak zbran miri smerem kam bude vedena strelba a v te chvili uz namackavam spoust, a jek jdou ruce se zbrani nahoru tak jenom na konci pohybu spoust domacknu, nevdim na tom nic nebezpecneho a divneho.
--- IkaR ---

!!! Radeji byt souzen jednim, nez nesen ctyrmi !!!
kdo jinemu jamu kopa, ten si prijde na docela slusne penize

Příspěvek od Salamoun » čtv 16.3.2006, 13:46

Ještě je třeba volat "Seš mrtvej náměstku..." :lol: :lol: :lol:

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 16.3.2006, 15:19

Hehe, pripomina mi to debaty: pistole x revolver, EFMJ x Lapua, slepice x vejce, Jares x MujGlock (nic osobniho, nic ve zlym!)...
Neexistuje jedinej spravnej nazor, kazdej necht kona, jak uzna za vhodne.

Naboj mimo komoru
+ bezpecnejsi
- nepohotove (kdyz drzim frajera na distanc a druhou rukou taham bouchacku z pouzdra, jak ji spolehlive natahnu? a s nazorama ze trenim o kalhoty jdete do haje - zvlaste u glocka bez vystupku)

Naboj v komore
+ okamzita pohotovost
- nebezpecnejsi v ohledu nechteneho vystrelu pri prvotni manipulaci (jak se zachovame ve stresu boje o zivot nikdo z nas predem nerekne)

Takze dobre pouzdo, hodne suseni a sebeduvera a naboj v komore uplne klidne...
Pokud ale nekdo nema nasusenej prst na spousti jen tesne pred zapichnutim a pak s nim okamzite pryc, ten necht radsi nosi naboj mimo komoru - tim nerikam, ze kdo nosi naboj mimo komoru nema nasuseno :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

VIP člen

Příspěvek od Smith » čtv 16.3.2006, 19:04

Je určitě zajímavé a podnětné poslechnout si i jiné názory.
Třeba se vám podaří přesvědčit mě tak, že nakonec nebudu nosit náboje ani v zásobníku.
*76* *76* *76* *76* *76* *76* *76*

Náboj v komoře ano či ne

Příspěvek od vito » pát 17.3.2006, 7:47

Co píše cmk je naprosto O.K.Zbraň budu nosit tak, jak jsem si navykl a jak mám n a d r i l o v á n o. V mezních situacích se člověk podvědomě vrací k nacvičeným postupům. Mělo by to však být pořád stejné a nacvičené návyky neměnit. Je zajímavé, že to většinou bez problémů funguje i když vyměníte pistoli za revolver. Za celá dlouhá léta mě nikdy nenapadlo natahovat závěr revolveru /ha,ha/.

Zbraň: G19

Příspěvek od Bakouš » ned 09.4.2006, 10:43

pro Ikara: Dělám to jako ty. Nevidím v tom žádné koledování o problém, ani lidi okolo mě nechodí po špičkách. Naopak, vidím to jako to NEJ řešení, a proto ho používám. Nechci dělat reklamu, nebo z nich dělat bohy, ale i kluci z Aegisu to takhle učí.

Teď tě čtu znova, a asi jen tou silnou rukou vytahuješ zbraň, ne obouma současně, co? :D :D

Příspěvek od Andy » pon 16.10.2006, 16:02

Cili zpet k nazvu threadu zda nadrcnuto ci ne. Muj nazor je ten, ze zbran co je na to stavena, ma blokaci uderniku, se nosi NAdrcnuta. Naopak takova, co padovou jistotu nema se nosi NEnadrcnuta a nadrcne se az ve stavu nouze.

RAMI sem nosil NAdrcnutou... malou svini P32 NEnadrcnutou.

Příspěvek od M a r c e l » pon 16.10.2006, 21:57

to se mylis, je to o lidech, to znamena ze i zbran u ktere je teoreticky mozne nosit S nabojem v komore, nosi lide BEZ naboje v komore a naopak, tedy zbran u ktere to az tak bezpecne neni (napriklad z duvodu "samovolneho" vystrelu pri padu na zem) nosi S nabojem v komore.

nejde tedy o to ktera zbran je k cemu "urcena", ale jake navyky a naroky maji jejich majitele ...
M a r c e l

nejdůležitější je stát na správné straně hlavně B-)))

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Sharkshooter » úte 17.10.2006, 12:18

Zdravím Vás pánové, snad i nějaké dámy :) . Po včerejším odkazu na toto vlákno jsem si přečetl se zájmem všechny příspěvky. Dovolím si i já spáchat svůj názor. Sám náboj u G19 v komoře nenosím, ale po této diskuzi o tom vážně uvažuji, lépe řečeno už jsem se rozhodl pro. Zejména s ohledem na článek A.Vondráčka, kde jsem se několikrát poznal (ke své ostudě :angry: ).
Když o tom tak uvažuji, na závodech LOS rozhodčí většinou řekne, uveďte zbraň do stavu, jak nosíte. A ruku na srdce. Neviděl jsem nikoho, kdo by
si nenatáhnul náboj do komory. Protože všichni podvědomě cítíme, že si
jinak koledujeme o problém, stejně tak ale i v životě, a zřejmě více. Na
závěr poznámku k jednomu příspěvku. Vidět, že parchant feťácký tahá pistoli, dostat ji sám s pomocí boží ven, zamířit a nevystřelit, to považuji za absolutní osobní selhání, popírající veškerý výcvik do té doby absolvovaný. Po takovém zážitku bych se osobně zamyslel, co vlastně se musí stát, abych vystřelil...

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 17.10.2006, 12:25

Sharkshooter: obavam se, ze minimalne 10% (mozna i vice) zbran vubec nenosi a tudiz by si zbran pred startovanim na stage museli zamknout do trezoru/supliku/atd.

Pokud budu mluvit za sebe - na zavodech si zasadne nadrcavam i presto, ze nenosim s nabojem v komore. Samozrejme to lze jakkoliv tedka zkombinovat, nicmene nemam tu potrebu a pokud bych citil vypjatou situaci, tak si muzu nadrcnout - pro priklad muzu uvest treba ze prichazi clovek k bytu a ma vykopnute dvere a pred vstupem si nadrcne.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Sharkshooter » úte 17.10.2006, 12:35

Nic ve zlém, ale hovořit v tomto případu o procentech lidí, kteří zbraň nenosí je velmi od věci. Ti jsou v této diskuzi naprosto nezajímaví, protože se bavíme o náboji v komoře při NOŠENÍ. Myslím, že snad nemá cenu bavit se ostavu doma, ty dveře tak rychle nepovolí, abych si nestačil drcnout. A mít někde ležet nataženou pistoli? *49* Mám dvě děti!

Zbraň: Glock 17 Gen4

Příspěvek od para » úte 17.10.2006, 12:39

Sharkshooter: ku*va to je dlouhej nick :shock:
Já pro jistotu i když chrápu, mam pod polštářem kvér v plný pohotovosti :twisted:
"Only the dead have seen the end of war."

Příspěvek od Sharkshooter » úte 17.10.2006, 12:50

To "para"

Člověče neblázni, nečetl jsi o chlapíkovi, kteréhom žena
v noci nešetrně vzbudila kvůli chrápání a on ji to rovnou
smahnul do hlavy :sneaky:

Zbraň: Glock 17 Gen4

Příspěvek od para » úte 17.10.2006, 12:52

Sharkshooter:
Manželka je s tím srozuměna takže se chová obzvlášť opatrně *40*
"Only the dead have seen the end of war."

TO Sharkshooter

Příspěvek od Salamoun » úte 17.10.2006, 12:56

TO Sharkshooter

Hele eště vo tej perníkovej chaloupce :wink: :wink:
Ať si každej nosí zbraň,jak uzná za vhodné a na co má nadrilováno a na okolní experty ať nereflektuje,obě dvě strany mají svoji pravdu,je hodně poloh při lidské kopulaci a pouze některé oba dva uspokojují :!: :!: :!:

Re: TO Sharkshooter

Příspěvek od Sharkshooter » úte 17.10.2006, 13:03

To "Salamoun"

No, myslím, že vyslovením svého názoru se nepasuji do role experta. Dovolím si však nesouhlasit s tímto podivným příměrem. Pokud se při kopulaci (hnusné slovo pro tu činnost) někdo neuspokojí, je to určitě menší tragedie, než když se mu nepodaří vystřelit ve chvíli, kdy by měl a chtěl...

Příspěvek od Salamoun » úte 17.10.2006, 13:17

TO Sharkshooter

Ale já neříkam,že jsi expert,jen stojíš se svým názorem na jedné straně barikády a obě dvě strany mají pravdu :!: :!:
A neuspokojená děva je taky někdy hodně vzteklá :D :D :D

Příspěvek od Sharkshooter » úte 17.10.2006, 13:31

Sorry, asi jsem reagoval trochu zbytečně podrážděne, ale představuji si, že k této diskuzi zasedne nějaký opravdový grázl (četl jsem si tu do tří ráno), který stojí na té opravdu druhé straně a co získá s příspěvků za poznatky?
Je to v pohodě, vždyť oni se bojí nosit i náboj v komoře, natož aby snad ještě vystřelili. Za chvíli v téhle republice nebudou mít zločinci ani strach ze zbraně :evil: Tak se laskavě nehádejme mezi sebou a namiřme slova v logu "NO COMPROMISE" proti těm, kteří si to zaslouží!

Příspěvek od Salamoun » úte 17.10.2006, 13:38

To je dobré, k čemu ten SATANovoGLOCK ještě nebude sloužit,to že má odradit všechny nezbedy,opravdu dobrý nápad.... :roll: :roll: :roll:

Příspěvek od Sharkshooter » úte 17.10.2006, 13:41

Když z toho máš srandu.... :?

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz