Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.
tak fakt nevimStrážníci MP jsou při výkonu své pravomoci povinni dle ustanovení § 9 zákona č.553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákona o obecní policii) prokázat svou příslušnost k městské policii stejnokrojem s odznakem městské policie, identifikačním číslem a názvem města. Stejnokroje strážníků městské policie dle § 27 zákona o obecní policii musí obsahovat jednotné prvky, které stanovilo ministerstvo vnitra vyhláškou č. 88/1996 Sb., kterou se provádí zákon o obecní policii, v platném znění. Tyto jednotné prvky však nelze považovat za jediné legální ošacení strážníka, ale za prvky sjednocující tak, aby bylo možno identifikovat strážníka ve smyslu ustanovení § 9 zákona o obecní policii. Také proto je v ustanovení § 27 zákona o obecní policii stanoveno oprávnění obce vydat vyhlášku, kterou si stanoví podrobnosti o stejnokroji a jeho nošení své obecní policie.
Podrobnosti o stejnokroji strážníků MP, jakož i o jeho nošení, stanovilo Zastupitelstvo města Brna obecně závaznou vyhláškou č. 8/1997, kterou se stanoví pracovní výstroj strážníků Městské policie Brno, ve znění pozdějších změn. Naposledy obecně závaznou vyhláškou č. 8/2006, kterou se vydává úplné znění obecně závazné vyhlášky města Brna č.8/1997, ve znění obecně závazné vyhlášky statutárního města Brna č.37/2005, kterou se stanoví pracovní výstroj strážníků Městské policie Brno. Tuto naleznete na internetové adrese města http://www.brno.cz/ v Dokumentech města, u Vyhlášek a nařízení a opatření obecné povahy, pod vybraným typem dokumentu: Vyhlášky a po zadání příslušného roku. Na internetové adrese MP http://www.mpb.cz/ naleznete u Veřejných informací, pod Povinně zveřejňovanými informacemi u č. 8 Dokumenty či u č.14 Přehledu právních předpisů nebo také u Informačního servisu MP Brno pod Vyhláškami.
Zbraň: GLOCK
jbiker píše:Černý brejle, žvejkačky, vyholený číro - normální psychopati. A ta flinta, to už je opravdu na Chocholouška. Naštěstí je dost pravděpodobné, že to jednou přeženou a někdo si je pěkně vychutná včetně nepříjemných (pro ně) právních následků ...
To je hluboké nedorozumění, pane kolego. Také mám přes léto 3 mm drn a občas si žvýknu. Myslím, že v současné době jsou pravomoce MP zbytečně rozsáhlé, a komando z LB jde asi sem tam i přes jejich hranu. Vrchní strážník se vidí někde v Texasu a mužstvo/ženstvo si zřejmě vybral k obrazu svému. Nejsem apriori odpůrce MP, ale tahle forma je totálně mimo moje toleranční pole.Ondísek píše: ... Já se ti moc omlouvám, že chodím ostříhán na tři milimetry a moc se také omlouvám, že jsem dneska vyžvýkal skoro celé dvě balení žvýkaček...