Proč nosíte zbraň ?
Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat
Zbraň: 19, 1911, 58, 870
bushman, ty bys ve vlaku na nekoho strilel zezadu, aniz bys vedel koho a proc "ohrozuje"? hm, podle takovyhle logiky by se pak ale clovek nemohl branit vubec.
Trochu OT ale neodolám abych nevložil něco na podporu srovnání cmk ohledně používání bezpečnostních pásů. I pouhé jejich nepoužití totiž může zabíjet.
http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny
http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny
...zbraně, mám zbraně
Aspirant na exota
Zbraň: G17
K vyvinutí dostatečné sily k natažení závěru palné zbraně, aby uzavřel náboj do nábojové komory, je schopné i malé dítě. Napadá mne, jaký je tedy psychologický rozdíl v nošení zbraně mezi vámi a holčičkou s rovnátky druhého stupně základní školy(né vždy to musí být holčička s rovnátky).
Rozdíl je v tom, že jedinci zahrnující palnou zbraň do EDC(everyday carry) ví, jak nebezpečný okolní svět je a brání se před jeho negativními vlivy v rámci civilního sektoru ohraničeného zákony.
Pokud nosí takový jedinec zbraň, ať netrénovaný nebo trénovaný, znamená to jediné, že se cítí ohrožen. Otázka je do jaké míry se jedná v daném prostředí o pocit ohrožení a do jaké míry o psychickou poruchu.
Kontrast neschopnosti zdravé úvahy a smrtící zbraně vyvinuté za účelem chránit život, zdraví, majetek nebo sloužit jako sportovní nástroj pro ty, kteří k tomuto cítí něco víc, je pro mne nepřekonatelný.
Pokud dojde na fyzický boj, dostaví se zátěž, vyčerpání, málo který z vás má ponětí o pocitech, které člověku připomínají, jak je malý pán na to, aby se ztotožňoval se schopností používat takovou sílu, kterou palná zbraň dokáže nabídnout. Dnešní doba a svět ve kterém žijete, vám to umožňují, ale pokud by nabytí smrtící zbraně znamenalo oprávněné předpoklady pro její aktivní použití a režim EDC by šel ruku v ruce s pravděpodobnou újmou na zdraví či smrti, jako tomu je například na Středním východě, neřekl bych na vaší adresu negativní slovo.
Naskýtá se ironický pohled na stařenku a jedince, který na tom stavbou svého těla může být podobně, ale odlišuje se přesvědčením, že on je něčím důležitějším v prostředí, kde vás může srazit i autobus. Volně přeloženo bez palné zbraně nabývá psychického nedostatku zapříčiněného návykem na prostředek, který je schopen řešit konkrétní představy situací sdílející s podobně zaměřenýma jedincema.
Nemám zbraň zahrnutou v EDC. Proč? Protože si k tomu nezadám důvod. Lépe řečeno, std okolnosti mi k tomu nezadají důvod. A z pochybností, že některý z vás by měl lepší důvody k nošení palné zbraně než výše zmíněná babka, které zvládá venkovní městskou džungli pouze s prostředky naplňující její EDC, pramení mé pohrdání k vám co zahrnujete CCW(concealed carry weapon) do EDC. Chybí vám dostatečný respekt. Přijde mi to zvrhlé, podobně jako orální sex s ještě výše uvedenou školačkou(v devítce už je to jiná).
Myslím, že spoustě zbylo jen „mám na to právo, živím rodinu, jsem poctivý člověk". Omyl.
9mm znamená víc, než muž dokáže nabídnout.
Rozdíl je v tom, že jedinci zahrnující palnou zbraň do EDC(everyday carry) ví, jak nebezpečný okolní svět je a brání se před jeho negativními vlivy v rámci civilního sektoru ohraničeného zákony.
Pokud nosí takový jedinec zbraň, ať netrénovaný nebo trénovaný, znamená to jediné, že se cítí ohrožen. Otázka je do jaké míry se jedná v daném prostředí o pocit ohrožení a do jaké míry o psychickou poruchu.
Kontrast neschopnosti zdravé úvahy a smrtící zbraně vyvinuté za účelem chránit život, zdraví, majetek nebo sloužit jako sportovní nástroj pro ty, kteří k tomuto cítí něco víc, je pro mne nepřekonatelný.
Pokud dojde na fyzický boj, dostaví se zátěž, vyčerpání, málo který z vás má ponětí o pocitech, které člověku připomínají, jak je malý pán na to, aby se ztotožňoval se schopností používat takovou sílu, kterou palná zbraň dokáže nabídnout. Dnešní doba a svět ve kterém žijete, vám to umožňují, ale pokud by nabytí smrtící zbraně znamenalo oprávněné předpoklady pro její aktivní použití a režim EDC by šel ruku v ruce s pravděpodobnou újmou na zdraví či smrti, jako tomu je například na Středním východě, neřekl bych na vaší adresu negativní slovo.
Naskýtá se ironický pohled na stařenku a jedince, který na tom stavbou svého těla může být podobně, ale odlišuje se přesvědčením, že on je něčím důležitějším v prostředí, kde vás může srazit i autobus. Volně přeloženo bez palné zbraně nabývá psychického nedostatku zapříčiněného návykem na prostředek, který je schopen řešit konkrétní představy situací sdílející s podobně zaměřenýma jedincema.
Nemám zbraň zahrnutou v EDC. Proč? Protože si k tomu nezadám důvod. Lépe řečeno, std okolnosti mi k tomu nezadají důvod. A z pochybností, že některý z vás by měl lepší důvody k nošení palné zbraně než výše zmíněná babka, které zvládá venkovní městskou džungli pouze s prostředky naplňující její EDC, pramení mé pohrdání k vám co zahrnujete CCW(concealed carry weapon) do EDC. Chybí vám dostatečný respekt. Přijde mi to zvrhlé, podobně jako orální sex s ještě výše uvedenou školačkou(v devítce už je to jiná).
Myslím, že spoustě zbylo jen „mám na to právo, živím rodinu, jsem poctivý člověk". Omyl.
9mm znamená víc, než muž dokáže nabídnout.
draven: S prvním odstavečkem si dovolím vyjádřit nesouhlas. Zrovinka včera jsem byl na AVIMu svědkem školeníčka pro ženu. Nevím, jak často navštěvuje posilovnu, ale se závěrem CZ i G měla co dělat. Přesněji, nedokázala s ním hnout, až po chvíli vysvětlování a zkoušení se jí to podařilo. Malé dítě rozhodně pružinu od 9L nenatáhne. Můj synovec v 11. letech natáhl K100, která má dost měkkou pružinu, ale G26 jsem mu musel natáhnout. Kdyby se snažil, natáhne i tu. Ale v jeho letech už je dost rozumu na to, aby věděl, že na pistol bez dozoru nesmí sahat. Synek v 8. letech nenatáhne ani tu K100. Něco jiného je první výstřel ze zbraně s nábojem v komoře. Ale obojí je o tom, že snad nikoho z nás nenapadne nechávat zbraň bez dozoru když jsou přítomné děti.
Rozdíl mezi dospělým jedincem a školačkou je mi víceméně jasný. Dospělý člověk by měl mít dokončený psychologický vývoj, nemělo by se stát, pokud není duševně nemocen, že jeho psýcha bude extrémně kolísat, jak tomu může být u pubertálních jedinců s výkyvy hladin různých hormonů.
Udělat si ucelený názor na člověka jen podle toho jestli nosí zbraň mi nepřipadá moc "dospělé" stejně jako rozprava o sexuálních praktikách s nezletilými
Buď jsem uplně mimo mísu nebo nechápu, co jsi chtěl svým příspěvkem vyjádřit. Zkus se trochu rozepsat ať poznáme co tě žere
Rozdíl mezi dospělým jedincem a školačkou je mi víceméně jasný. Dospělý člověk by měl mít dokončený psychologický vývoj, nemělo by se stát, pokud není duševně nemocen, že jeho psýcha bude extrémně kolísat, jak tomu může být u pubertálních jedinců s výkyvy hladin různých hormonů.
Udělat si ucelený názor na člověka jen podle toho jestli nosí zbraň mi nepřipadá moc "dospělé" stejně jako rozprava o sexuálních praktikách s nezletilými

...zbraně, mám zbraně
HV: me to spis prijde, ze to odnekud "prepastoval" a ze to neni z jeho hlavy. Ale muzu se zamozrejme mylit.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Já myslím, že dalekosáhlé výlevy jsou zbytečné (ať už vlastní či zkopírované). Nosím (leckdy) zbraň proto, že jí můžu nosit, respektive ve slušné společnosti není nutné komukoliv skládat účty za barvu kravaty, velikost bot či ráži v pouzdře. Kdokoliv, kdo to nechápe (či nechce chápat) jen pohrdá právem ostatních. Také na nikom nevyzvídám, proč má zrovna kombíka, když si myslím, že do města stačí přerostlá nákupní taška 
Edit: A samozřejmě je stejným právem i nenosit (pro méně chápavé či rejpaly).

Edit: A samozřejmě je stejným právem i nenosit (pro méně chápavé či rejpaly).
brumla: takze jista forma "sebemrskacstvi"? To mi pripomina vyznavace extremnich sportu v tom vtipu:
Potka se zoofil,nekrofil,pedofil s vyznavačem extrémních sportů.
Zoofil: "Chtělo by to kočičku."
Nekfofil: "Tak pěkně do hlavičky střelenou."
Pedofil: "Maximalně pětiletou."
A vyznavač extrémních sportů: "Mňau."
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >

draven: Chuť na cizí majetek nebo manželku či dceru je stejně starý jako lidstvo samo, násilí jakbysmet. Vždy, v každé společnosti byly, jsou a budou lidé, ochotní a schopní místo práce přepadat. Pocit ohrožení násilím je tedy přirozený a potřebný stejně jako každý jiný strach.
Reakce na pocit ohrožení je záležitostí každého jednotlivce. Ty když vyjdeš na ulici, asi řekneš (třeba jen tak pro sebe, potichoučku): "Bééé"?
http://www.s474n.com/povidka-o-ovcich-vlcich-a-psech/
Biggles: Amen!
Reakce na pocit ohrožení je záležitostí každého jednotlivce. Ty když vyjdeš na ulici, asi řekneš (třeba jen tak pro sebe, potichoučku): "Bééé"?
http://www.s474n.com/povidka-o-ovcich-vlcich-a-psech/
Biggles: Amen!
Aspirant na exota
Zbraň: G17
k tomu článku od satana(čekal jsem zápletku s karkůlkou), ano ve vašem podání přímo souvisí s mým příspěvkem, ale takhle jsem to nepsal. spíš myšleno, že ovce by němly nosit zbraně a psi co štěkaj by měli dostat po tlamě(jako ten sousedův, hrozná svině).
o vlastnictví palné zbraně a právu na její použití v případě ochrany života, majetku nebo dcery v našich podmínkách jsem nic neřekl, zaměřil jsem se na téma každodenního nošení.
jinak by to chtělo přepsat, nejsem s tím spokojen.
o vlastnictví palné zbraně a právu na její použití v případě ochrany života, majetku nebo dcery v našich podmínkách jsem nic neřekl, zaměřil jsem se na téma každodenního nošení.
jinak by to chtělo přepsat, nejsem s tím spokojen.
draven: Nejen že jsme všichni psychicky nedozrálí, ale HLAVNĚ nosíme zbraň protože jsme málo vyvinutý a pistole je pro nás nástavec na penis přece! Na tenhle argument jsi evidentně v té eseji zapoměl! 
draven: co znamená "9mm znamená víc, než muž dokáže nabídnout" ?
Já třeba dokážu nabídnout 9mm teď hned a to dokonce 30x

draven: co znamená "9mm znamená víc, než muž dokáže nabídnout" ?
Já třeba dokážu nabídnout 9mm teď hned a to dokonce 30x

To je pravda. Tak nějak z principu by mě proto zajímalo, jestli s užitím zbraně v takovém případě (např. zabránit znásilnění přítelkyně) souhlasíš. Z Tvého příspěvku mi vyplývá, že nesouhlasíš s každodenním nošením. Jestli mi potom ještě objasníš, jak poznat, že zrovna DNESKA je dobré mít zbraň u sebe, abych ji pro ochranu života svého nebo blízkých nemusel zbytečně tahat pořád, budu Ti strašně vděčný. Já to nějak nepoznám a ta potvora je těžkádraven píše:o vlastnictví palné zbraně a právu na její použití v případě ochrany života, majetku nebo dcery v našich podmínkách jsem nic neřekl, zaměřil jsem se na téma každodenního nošení.

STI Edge, Kimber Gold Match II, K100, Ruger LCP, Remington 870 Action Express, Vostok SM2 - pacifista od kosti!
draven: Tvrdíš, že standardní okolnostti ve Tvém okolí nevyžadují nošení zbraně. Tvůj postoj je stejný, jako postoj minimálně 90% obětí násilných trestných činů.
*
BTW co je zvrhlého na orálním sexu se školačkou? Celá tisíciletí žily ženy aktivním sexuálním životem od 12-13 let věku, někde tak žijí dodnes
*
BTW co je zvrhlého na orálním sexu se školačkou? Celá tisíciletí žily ženy aktivním sexuálním životem od 12-13 let věku, někde tak žijí dodnes

Zbraň: GLOCK
Dobrá esej, možná jsem jí měl odvyprávět individuu, který na mě minulý týden v podchodu vytáhlo ve 2 odpoledne kudlu. Nevím, ale asi máme pojmy "std situace" a "venkovní městská džungle" zažité každý jinak;-) . Jinak pro všechny co nosí, ověřil jsem si pravidlo, že nosíš-li 6 dní v týdnu, tak budeš potřebovat ten 7. A taky všechna vnitřní pouzdra, na opasku atd. jsou v zimě k zapnutému kabátu či bundě na nic, když jsem si pak přehrával tu situaci, kdyby mě chtěl píchnout, tak mě píchne a nemám šanci, nehledě na to, že v podchodu se blbě tasí kvér, kterej je v nočním stolku. Zdravím všechny a přeji co nejméně podobných situací. JInak mě ještě napadá, že jediná tahle věta v eseji mě zaujala (Volně přeloženo bez palné zbraně nabývá psychického nedostatku zapříčiněného návykem na prostředek, který je schopen řešit konkrétní představy situací sdílející s podobně zaměřenýma jedincema.)
Třeba to, že pokud není předčasně vyspělá (myslím psychicky), tak to pro ni nejspíš nebude příjemné, nebude ji to bavit a udělá to pouze proto, že se podvolí tvé autoritě (nebo že je zvědavá, ale reálně jí to nic neříká). To že tak žijí celá tisíciletí ještě neznamená, že si to samy zvolily a že by si to zvolily nebýt společenského, psychického nebo i fyzického nátlaku.Nikdo píše: BTW co je zvrhlého na orálním sexu se školačkou? Celá tisíciletí žily ženy aktivním sexuálním životem od 12-13 let věku, někde tak žijí dodnes
13 letý holky jsou sice už hezký, ale když se s nimi bavíš, tak zjistíš, že jsou to přeci jen ještě (naivní, občas snadno manipulovatelné, občas už světem zkažené) děti.
Pozor na to, ono ji nenatáhne tak, jak ji natahujeme my. To ale neznamená, že když bude mít dost invence a času, tak že ji nedokáže natáhnout - podobným trikem jako my ji natahujeme třeba o opasek. V tom okamžiku má dítě k dispozici celou svou hmotnost, obě ruce a třeba o schod ji natáhne naprosto v pohodě.HV píše:Malé dítě rozhodně pružinu od 9L nenatáhne.
Když pánbůh dopustí i motyka spustí. Mám pocit, že můj 3 letý synovec má dost síly a dost koordinované pohyby na to, aby byl minimálně teoreticky schopen natáhnout, kdyby se mu čirou náhodou podařilo vykonat ty správné pohyby.
Takže pohrdáš lidmi, kteří nejsou ochotni být bezbranná oběť. Taky nenosím, v místech kde se obvykle pohybuji k tomu nevidím důvod.draven píše:... pramení mé pohrdání k vám co zahrnujete CCW(concealed carry weapon) do EDC.
Respektive důvod je vždy, ale riziko nehody je vyšší, než riziko napadení a tedy nosit by v daných prosotorách znamenalo z čistě matematického pohledu zvýšení rizika.
Mimochodem, pohrdáš i policisty, kteří ve službě nosí nabitou zbraň? (Teoreticky jim nic nebrání nosit prázdnou)
A čím se liší deváťačka od dvanáctky, třináctky, čtrnáctky ? Není to náhodou jen tím, že už není pod zákonem ? A není to pokrytectví ?draven píše: Chybí vám dostatečný respekt. Přijde mi to zvrhlé, podobně jako orální sex s ještě výše uvedenou školačkou(v devítce už je to jiná).