Xerxes píše:Starosta: Tak já myslim že bys rozhodně měl i zauvažovat nad touto, za tu cenu prostě paráda

:
http://tinyurl.com/8qesfku
OT: OMFG WTF? ROFL, GFY!
----------------------------------------------
HW: Díky, rozepsals to pěkně.
Zkusím to popořádku...
Co jsem koukal na rozměry článku 18650, problém s tím nemám. Mám spíš problém s celkovou cenou. Nepotřebuji velký výkon na více než hodinu a půl trvalého svitu. Mohu ale potřebovat osvit na malý výkon na celou noc nebo dvě, než se dostanu k baterkám - takže třeba 14-18h by měla svítilna na menší výkon určitě vydržet. To jsou kapacitní požadavky a/nebo požadavky na spotřebu, chcete-li.
Přijde mi nesmysl skočit do nabíječky a super článku za ~500, když kupuju svítilnu za 1000-1800, resp. já bych ty peníze v tom nejspíš dostatečně neužil...
Raději postupně to pětikilo postupně utopím ve 4 sadách (dvojicích) alkalických CR123, než spoléhat na 5-10letou(?) životnost jediného článku, nehledě na možnost mít připraveny záložní baterie.
Ale možná jsem došel k chybným závěrům, rád se nechám nachytřit.
Možnosti použití jsem, myslím, nastínil - v nočním městě k pepřáku, teleskopu nebo géčku (oslepující, příp. úderová fce); příp. obrana domu či na pozemku s krátkou zbraní; víkendy a cestování jako běžná "baterka" (svícení do motoru v autě, koukání do mapy, svícení cestou lesem z hospody).
Z toho plyne taktický spínač (namáčknutí i trvalý svit zadním spínačem), funkce tedy přepínat buď objímkou, nebo předním tlačítkem. Plynulá regulace je určitě velké plus. V případě volitelných režimů bych nejspíš používal hlavně dva režimy - "noční" výchozí nastavení na příp. domácí použití se zbraní (aby to neoslňovalo od stěn, takže ne naplno, ale podle svítivosti a pocitovky) nebo jako obranná pomůcka/zbraň na veřejnosti, anebo "slabé" nastavení pro běžné použití (vždy ručně přepnout z toho "nočního").
Asi by byl opruz kvůli těmto dvěma používaným, pevně nastaveným režimům "listovat" pěti různými osvity a blikadly a procvakávat pořád všechno dokola, protože jsem o jednu polohu přeskočil tu hledanou...
EDIT: Ta
RT0 XML vypadá opravdu hodně dobře...