střelivo do G17-poradíte mi, prosím?

Doporučení, ceny, zkušenosti, přebíjení

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od SINCITYMAN » úte 07.6.2005, 14:41

Přeně,bouchačka má být u majitele,v pouzdře nebo ledvince,jsou i takové etuje,které se dají zavěsit na opasek.Zkrátka a dobře dokud náš na sobě kalhoty,popř sukni máš na sobě i bouchačku.Odložím-li oděv,bouchačku vybiji a nenadrcnutou schovám pod polštář,jsouli děti tak do trezoru.Prostuduj si nabídku Dasty,Milce,popřípadě KM Saddlery.

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » úte 07.6.2005, 16:56

To Iren: Já bych si dovolil také souhlasit. Když jdu ven a mám potřebu mít zbraň s sebou, tak jedině někde blízko po ruce, tedy v pouzdře na opasku, ze kterého trénuju tasení abych měl jistotu rychlého použití. Kdybych jí měl v batohu nebo jinde, musel bych na to trénovat a to je fakt ztráta času, protože než batoh sundáš, otevřeš apod, jsi děravá... A na veřejnosti se snažím držet ruce u těla, aby mi zbraň pod bundou či mikinou co nejmíň "odstávala" a byl jsem co nejméně nápadný. No a podobně jakk napsal S474N. Když Ti jí někdo bude chtít opravdu vzít, tak Ti jí vezme!

Příspěvek od Iren » úte 07.6.2005, 17:34

glock gunner píše:....Ak ho zastrelis este ho pre istotu 2-5x prejdi kocikom aby to bolo iste :twisted:
:lol: :lol: :lol:

Dobře kluci, nebude mezi plínkama :-), ne vážně -je mi jasný, že musí být "po ruce" a když mi ji bude někdo chtít vzít, není to až tak problém.

Jaká odpověď by mě uspokojila? Třeba: "jsem mistr republiky v judu a když mě napdnou tři chlapi a já budu mít u sebe zbraň, je to pohoda"

nebo: "mám 50 kilo i s Glockem a kdyby na mě šli tři, tak zbraň ani nevytahuju, protože rána tyčí je lepší než prostřelená hlava"

Přemýšleli jste někdy o tom, kdy byste zbraň raději ani nevytahovali, protože by to bylo zbytečné (uvažujme situaci, že jsme hodně dobří v obranné střelbě - v mém případě tak v roce 2024 :-))?????????
Iren

Příspěvek od SINCITYMAN » úte 07.6.2005, 18:39

Iren:Jisté zkušenosti s kontaktem se soupeřem nejsou na škodu.Rozhodně začni tím,že si budeš představovat,nejen jak střílíš,ale i jak uhybáš,dostáváš se dále od nepřítele,na www.mojezbran.cz je překlad manuálu pro boj zblízka,tak si ho pro zčátek stáhni.Stejně skončíš tak jako něktěří nejmenování z nás,mající u sebe kromně mobilu,klíčů a pistole ještě záložní pistoli,baterku,obušek,nůž a klíče od trezoru,protože každý správný střelec ví,že pistole je pouze pomůcka s jejíž pomocí se prostřílíš k trezoru s puškou kterou použiješ k dosažení konečného vítězství.

Příspěvek od Iren » úte 07.6.2005, 20:06

SINCITYMAN píše:Iren:Jisté zkušenosti s kontaktem se soupeřem nejsou na škodu.Rozhodně začni tím,že si budeš představovat,nejen jak střílíš,ale i jak uhybáš,dostáváš se dále od nepřítele,...............
Dík za tip, určitě se tam mrknu. Ovšem prostřílet se k trezoru mi už připadá trochu moc divočina na můj poklidný život :-). Já si spíš umím představit, že pudu s dětma na výlet a nějací rasističtí borečci se rozhodnou, že mi dají přes hubu, protože dvě z mých tří dětí jsou romské. To je situace, kterou bych chtěla umět vyřešit. A neříkám, že bych zrovna chtěla vystřílet celý zásobník :wink: . Tož teď babo, teda chlape, raď :-).
Iren

Příspěvek od glock gunner » stř 08.6.2005, 8:30

SINCITYMAN: super poznamka uz davno som sa tak nepobavil, ale ma to aj cosi do seba.Akurat si neviem predstavit ako mam v meste so sebov trezor alebo v pripade Iren v kociku :P
Iren:ked mas zbran pri sebe, musis byt pripravena na to ju vytiahnut. Jasne ze to musis mat natrenovane aby si nezazmetkovala. Ale ked ju vytiahnes, musis byt pripravena ju aj pouzit, inac ju radsej zo sebou ani nenos. Taka vcelku super vec je mat prvy naboj plastovy, to na 3-4m chlapa isto polozi na zem a psisko urcite padne za vlast
:twisted:
Druha vec je ze nebudes mat taky strach vystrelit, a protivnik si uvedomy ze si odhodlana. A ak bude treba strielat dalej tak ti to uz bude jedno, lebo bud ty alebo on.
Jednu vec s plastovymi treba vyskusat a to je to ci ti prebije zbran po vystrele, aby si neostala vysiet bez naboja v komore.
Dalsia vec je rozhodnut sa ako budes nosit pripravenu zbran-naboj v komore alebo nie. Treba si na to zvyknut a zasadne to nemenit, mohlo by dojst ku nehode.
Ak nebudes mat naboj v komore musis pripocitat cas na obtiahnutie zbrane!!!A nemusis mat zrovna volnu druhu ruku, su sice alternativy ako natiahnutie zbrane o stehno alebo za hledi o opasok ale realne to asi nepouzijes.
Toto vsetko ostava na tvojom rozhodnuti a po rozhodnuti nasleduje nacvik navykov a strelby.
Takze dievca treba sa rozhodnut po dokladnom premysleni, ja odporucam naboj v komore!!! Ale opatrne, nikdy nevies co sa moze stat.
A tie rasisticke svine by mohli podochnut.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 08.6.2005, 8:37

Iren píše: Dík za tip, určitě se tam mrknu. Ovšem prostřílet se k trezoru mi už připadá trochu moc divočina na můj poklidný život :-). Já si spíš umím představit, že pudu s dětma na výlet a nějací rasističtí borečci se rozhodnou, že mi dají přes hubu, protože dvě z mých tří dětí jsou romské. To je situace, kterou bych chtěla umět vyřešit. A neříkám, že bych zrovna chtěla vystřílet celý zásobník :wink: . Tož teď babo, teda chlape, raď :-).
No ono prvne je potreba si uvedomit jednu vec - kdyz vytahujes zbran, tak to musi byt takova situace, kdy jsi uz rozhodnuta opravdu strilet. Tj. nejake machrovani s tim, ze clovek vyznamne odhrnuje sako a mrka je tak akorat o hubu. Takze kdyz ji vytahnes, tak situace opravdu "musi stat za to". Samozrejme, nemusi to koncit smrti utocniku, ale treba jejich zajistenim do prijezdu Policie, ovsem si musis byt jista, ze kdyby nechteli poslechnout, ze opravdu budes strilet. Vem si takovou situaci, ze vytahnes pistoli a dotycnej ti rekne "Tak me teda zastrel" a jde smerem k tobe. Proste neni legrace sebou tahat kver, respektive ho spravne pouzit.

Taky nejsou od veci, jak psal Sincityman, ruzne doplnky. Nuz bych rozhodne nedoporucoval, protoze si musis dotycneho vic "pustit k telu" a navic kdyz s nim neumis, tak ho naopak jeste muze pouzit proti tobe. Co rozhodne doporucuji je teleskopicky obusek - ten muzes klidne vozit v kocarku a nejlepe u nohou ditete, aby byl krasne dosazitelny. Vezmi si takovou situaci, ze te potka nejaky agresivni opilec. Je vice nez pravdepodobne, ze kdyz na nej vytahnes pistoli, tak sam nebude schopen rozlisit miru rizika pro nej z toho vyplyvajici a bude pokracovat treba v utoku. Takoveho je lepsi "zmydlit" teleskopem a v klidu odejit *40*. Samozrejme to nejde pausalizovat na vsechny takoveto situace, ale jsou mista, kde se teleskop rozhodne hodi lepe nez pistole. Navic sam teleskop, kdyz ho vytahnes ma pekny psychologicky efekt a dotycneho to muze vice odradit nez pistole, protoze si muze myslet, ze je to plynovka. *4*

Abych to nejak zakoncil, vzdycky zalezi na konkretni situaci, ale je lepsi toho mit vice - minimalne teleskop a pistoli. Navic kdyz budes mit ten teleskop u nohou ditete v kocaru, nebo v tom podvesu (pripadne si muzes udelat nejaky drzak primo u rukojeti - stejne nikdo nevi co to je), tak ho mas 100% dosazitelny kdykoliv. Pistoli muzes mit pod zapnutou bundou nebo svetrem a nemusi byt hned dosazitelna.

Příspěvek od glock gunner » stř 08.6.2005, 8:41

s474n:super poznamka!

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 08.6.2005, 8:42

glock gunner píše:Taka vcelku super vec je mat prvy naboj plastovy, to na 3-4m chlapa isto polozi na zem a psisko urcite padne za vlast
No tak tohle teda vubec nedoporucuji. To ze ti jednou pretahne zaver je pekna vec, ale podruhe to vyjit nemusi a je to takove svinstvo, ze se ti muze zapect v komore a ses nahranej. Prvni pekne Federalek od EFMJ a kdyz uz je clovek odhodlany strilet, tak at to stoji za to. NO MERCY *40**49*

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 08.6.2005, 8:44

glock gunner píše:s474n:super poznamka!
Diky, koukam, ze jsme oba dva psali ve stejny cas a podobne veci *40**1*, ale jen houst *52*.

Příspěvek od glock gunner » stř 08.6.2005, 8:45

zatial som s tym nemal problem!!!
musim sa odmlcat pisem test na Cisco akademii

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 08.6.2005, 8:47

glock gunner píše:zatial som s tym nemal problem!!!
musim sa odmlcat pisem test na Cisco akademii
Vyjdi z toho, co jsem tu psal prve. Pokud uz ta situace stoji za vytahnuti zbrane, tak proc bys mel mit jeste nejake ohledy ? To je prece naprosto nelogicke *4*

Příspěvek od glock gunner » stř 08.6.2005, 8:52

ano je ale aj sudy su nelogicke takto aspom prejavis snahu, kamos da 3 roky sudil. sice vyhral ale zbran mal 3 roky na policii a podat si ho mohol za ten cas kto len chcel. :evil:

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 08.6.2005, 8:56

glock gunner píše:ano je ale aj sudy su nelogicke takto aspom prejavis snahu, kamos da 3 roky sudil. sice vyhral ale zbran mal 3 roky na policii a podat si ho mohol za ten cas kto len chcel. :evil:
Lepsi byt veden v poutech, nez nesen ctyrmi *4*. Jak rikam, je to pouze o te konkretni situaci a nejde to pausalizovat, nicmene do tech plastovych bych rozhodne nesel. Taky se tahle "dobrotivost" muze jeste za trvani utoku obratit proti tobe a budes v (_o_). *38*

Příspěvek od glock gunner » stř 08.6.2005, 9:01

no stat sa moze vselico staci jeden "selhac" :( a je to v prdeli

Příspěvek od Jonny » stř 08.6.2005, 9:47

Ohledně selhačů se musí trénovat a to přichází se zkušenostmi. Nemá cenu podruhé natahovat zápalník popotažením závěru, ale ihned vyhodit a střílet druhý náboj.

Pryžové nebo podobné náboje mají problémy s přetažením závěru. Pokud si na to člověk zvykne, tak je to OK, protože odpadá psychický blok s použitím zbraně. Velkou výhodu v tomto mají již mnou zmíněné revolvery. Nemusíte nic řešit, jakmile střela opustí hlaveň, tak je vše v pořádku, selže náboj, tak hned přetahujete na druhý,… :wink:

Ohledně použití teleskopického obušku nebo nože mám svůj postoj. Pokud už si pustím útočníka na kontaktní vzdálenost pro použití jedné z těchto zbraní, tak už si beru možnost střelby. Útočník u mě bude tak blízko, že bez výrazného ustoupení již nemohu tasit zbraň, aniž bych riskoval odzbrojení útočníkem. Pokud chceš mít alternativu pro použití střelné zbraně, tak si pořiď nervový plyn, tekutou střelu (více doporučuji, když bys u toho měla i děti, tak tolik neriskuješ zasažení nezúčastněných), plynovou pistoli nebo revolver. Někdo nosí záložní zbraň, tak můžeš mít plynovku, pokud nebudeš chtít použít Glocka, tak jednoduše použiješ plynovku. V případě, že se situace nedá vyřešit, tak použiješ Glocka. Ovšem v momentě, kdy taháš střelnou zbraň, tak jí musíš být odhodlaná použít a nést důsledky za její použití. :evil:

Příspěvek od glock gunner » stř 08.6.2005, 10:34

Iren: precitaj zhodnot a vyber si co ti vyhovuje teraz je to na tebe.

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 08.6.2005, 10:36

Jonny píše:Ohledně použití teleskopického obušku nebo nože mám svůj postoj. Pokud už si pustím útočníka na kontaktní vzdálenost pro použití jedné z těchto zbraní, tak už si beru možnost střelby. Útočník u mě bude tak blízko, že bez výrazného ustoupení již nemohu tasit zbraň, aniž bych riskoval odzbrojení útočníkem. Pokud chceš mít alternativu pro použití střelné zbraně, tak si pořiď nervový plyn, tekutou střelu (více doporučuji, když bys u toho měla i děti, tak tolik neriskuješ zasažení nezúčastněných), plynovou pistoli nebo revolver. Někdo nosí záložní zbraň, tak můžeš mít plynovku, pokud nebudeš chtít použít Glocka, tak jednoduše použiješ plynovku. V případě, že se situace nedá vyřešit, tak použiješ Glocka. Ovšem v momentě, kdy taháš střelnou zbraň, tak jí musíš být odhodlaná použít a nést důsledky za její použití. :evil:
No tak s tou plynovkou bych rozhodne nesouhlasil. Je to dalsi kram navic, co musis tahat a taky se muze stat, ze vytahnes plynovku a utocnik si pomuze svou ostrou a ses nahranej.

Samozrejme pouziti teleskopu je vzdycky na uvazenou a zalezi na konkretni situaci. Nelze rict, ze vzdycky je lepsi pouzit teleskop a az potom pistoli. Taky si vem, ze veskere problemy se odehravaji na kontaktni vzdalenost - tezko te nekdo bude napadat na 10 metru *40*.

Jinak naprosto souhlasim s posledni vetou, ale k tomuto tematu jsem se jiz vyjadroval rano v tom dlouhem prispevku.

Příspěvek od glock gunner » stř 08.6.2005, 10:40

S474N:aj ty? :roll:

Příspěvek od Ivoshek » stř 08.6.2005, 10:44

u revolveru muze dojit k castecnemu vysunuti strely takze zablokuje valec, strela take muze zustat v hlavni a nasledujici vystrel bude hodne zajimavy no a potom muze dojit ke zpozdenemu vystrelu, kdy selhac neni naproti hlavni a strelis si do ramu...

Zpět na „Střelivo“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz