Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.

Zbraň: Glock 17

Re: Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle

Příspěvek od Pancho Kid » úte 07.1.2014, 16:31

Aha, takže diskutuješ a fabuluješ aniž by ses obtěžoval si přečíst základní dokumenty k případu nebo aspoň celou diskusi....jinak bys takovou kravinu nemohl napsat. S tebou to opravdu nemá smysl. Takže se opatruj *257*
Glock 17, CZ 75B, Remington 870, 858 Tactical, Drulov 75, manželka 152

Shi

Příspěvek od Shi » stř 08.1.2014, 14:14

Jarda K píše:Nejsa právník pozastavuji nad nastaveným modelem. PČR podělá (jak je jejím dobrým zvykem) zajištění důkazů - soudy nižších instancí se vyprnou na zdravý rozum při posuzování zbylých důkazů a naprosto opominou výpovědi svědků - je osouzen člověk. Nu a onen ústavní soud se vyjádří, že mu nepřísluší kecat do práce nižších soudů. Aspoň takto zjednodušeně to chápu. Tak na co vlastně máme ústavní soud.
Ústavní soud má bohužel pravdu - on nestojí jako nejvyšší ve struktuře soudů, on stojí mimo ni.

Hierarchie pro podobné kauzy je:
Okresní soud - Krajský soud - Vrchní soud - Nejvyšší soud

přičemž pokud se nepletu, tak závažné TČ řeší od začátku krajský soud.

ÚS nemůže řešit konkrétní trestní kauzy, od toho jsou tu soudy jiné. Tomu zřejmě odpovídá i množství energie vložené do zkoumání spisů, výpovědí a posudků - z rozsudku US se mi zdá, že formálním náležitoste (ústavnosti procesu) věnovali mnohem více, než hledáním pravdy, protože hledat pravdu v podstatě není jejich práce (zní to hrozně, ale bohužel to dává smysl).

Podobně třeba Stanice technické kontroly nesmí opravovat auta (ikdy by to třeba uměli a oprava by byla jednoduchá), jejich úkol je prostě jiný.

ÚS má dohlížet nad tím, zda zákony a vyhlášky neodporují ústavě a v podstatě vůbec nemá podobné kauzy řešit.

Tragické podle mě je, že ÚS nemůže nevidět spoustu podnětů svědčících o tom, že tu něco ve fungování soudů brutálně skřípě. ÚS z hlediska ústavnosti asi nevidí problém v tom, že někteří soudci mohou beztrestně fungovat zcela mimo realitu - rozsudky jednoho takového oblíbeného soudce popisuje Zdeněk Jmelík:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/justic ... ecnost_wag
Tento soudce se proslavil i v kauze Jungman výrokem "obžalovaný jednal zákeřně, když zbraň nosil skrytě". Obžalovaný holt zákeřně dodržel zákon, což mu soudce neváhal přičíst k tíži.
----
Jak jsem rozsudek US prolétl, tak jsem viděl, že dle jejich názoru nedošlo k extrémnímu rozporu mezi realitou a verditky soudů, což by byla jediná možná situace, kdy by US něco mohl dělat --- to by byl stav, kdy by obviněnému byla zjevně upřena soudní ochrana, na kterou má každý ústavní právo. Takhle ve vidění US došlo pouze k tomu, že obžalovaný nesouhlasí s tím, jak děj ohodnotily jednotlivé soudní instance a to se nepochybně stává dnes a denně a není to nic, co by US mohlo (a mělo) nějak vzrušit.

Kladu si proto otázku, zda součástí podání k ÚS byl obrázek střely kličkující ve vzduchu, coby důkaz extrémního rozporu mezi fyzikálními zákony a verzí akceptovanou nižšími soudy.

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » stř 08.1.2014, 15:36

Hezky vysvetleno, díky.
A škoda, že u Lněničky není jeho další majstrštyk - snížení trestu násilníkovi z Krupky. Z deseti let udělal tento hodný pan soudce pět, pokud se nepletu.
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

Příspěvek od Sailor » stř 08.1.2014, 17:18

V případě toho cikána z Krupky se proti těm 10. letům odvolal státní zástupce(je to paradoxní,ale právo na to má a i se tak stalo),takže soudce co to pak posvětil není jediné prase v tom případu.
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Zbraň: Weaponized sarcasm

Příspěvek od jry2000 » stř 08.1.2014, 17:52

Statni zastupce se v tom pripade (pokud se nemylim) jmenoval Bradacova.
Lajte mi lhu-li

Zbraň: Glock 26

Příspěvek od vodas » stř 08.1.2014, 18:12

Bradáčová tuhle věc myslím nežalovala. Pouze se pak (jako mluvčí KSZ Ú.n.L.) vyjadřovala k tomu, že státní zástupce podal odvolání ve prospěch obžalovaného. Jinak je třeba zmínit, že obžaloba nebyla podávána mimo jiné pro pokus vraždy, tuhle kvalifikaci tam napasoval až Krajský soud, státní zástupce, obhajoba a i Vrchní soud se ale s tímhle názorem neztotožnil.

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » stř 08.1.2014, 19:24

Já si taky myslela, že to je pomník Bradáčové, ale asi jsem se spletla. Mám ji s tím spojenou právě díky těm vyjádřením pro tisk. http://zpravy.idnes.cz/utok-na-chlapce- ... zpravy_zep
Alarmující ale je, že Lněnička nevidí v brutálním útoku, znásilnění atd. pokus o vraždu a v obraně proti agresorovi tu vraždu vidí (nebezpečnost pro společnost je u obou případů evidentně rozdílná).
Naposledy upravil(a) Strelkyne dne čtv 09.1.2014, 11:44, celkem upraveno 1 x.
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

Zbraň: Glock 26

Příspěvek od vodas » stř 08.1.2014, 19:39

Ono to je těžké hodnotit, když člověk přesně neví, jak ten útok vypadal. Každopádně někdy se něco může jevit jako pokus o vraždu a nadřízený orgán to vidí jinak. Já jsem si třeba myslel, že když někdo 3x někoho bodne do zad a poslední ránou nožem míří na krk, takže to je jasný pokus vraždy a nejmenovaný Krajský soud to posoudil jako těžké ublížení na zdraví.

Příspěvek od g-relax » pon 03.2.2014, 18:33

Dnes jsem telefonicky hovořil s paní Houšteckou, Václav je od poloviny ledna 2014 přeložený na výstupní oddíl, kde jsou podstatně lepší podmínky. Telefonáty vychází tak 2x za deset dnů. O podmíněné propuštění z výkonu trestu bude žádat v polovině března 2014.

Dorazilo celkem kolem 90 pohlednic a dopisů, které opravdu hodně potěšily.

Příspěvek od g-relax » ned 16.2.2014, 14:27

Dnes jsem opět telefonicky hovořil s paní Houšteckou, od minule se naštěstí nic nezměnilo.

Držme palce, aby soud vyhovět Václavově žádosti o podmíněné propuštění z výkonu trestu.

Z tohoto důvodu držíme "mediální půst", abychom neohrozili kladné vyřízení této žádosti.

Administrátor

Příspěvek od MujGLOCK.com » pon 17.3.2014, 16:56

Václav HOUŠTECKÝ prostřednictvím svého obhájce tento pátek podal žádost o podmíněné propuštění z výkonu trestu. Rozhodnutí soudu lze očekávat za 2 a 3 týdny.

Držme mu všichni palce.

Zbraň: alfa defender

Příspěvek od mobil-man » stř 26.3.2014, 10:47

Znáte tu o svini a vařící se vodě...
http://usti.idnes.cz/karne-rizeni-soudc ... zpravy_alh

Příspěvek od jry2000 » stř 26.3.2014, 11:10

To neni dostatecne za jeho vykony.
Lajte mi lhu-li

VIP člen

Příspěvek od reddog » stř 26.3.2014, 12:02

MujGLOCK.com píše:Václav HOUŠTECKÝ prostřednictvím svého obhájce tento pátek podal žádost o podmíněné propuštění z výkonu trestu. Rozhodnutí soudu lze očekávat za 2 a 3 týdny.

Držme mu všichni palce.
Hodme se do klidu a jak je predeslano vyse - Drzme palce!

Příspěvek od g-relax » stř 02.4.2014, 22:04

Dnes večer jsem po telefonu mluvil s paní Houšteckou. Zatím nic - třeba příští týden. S Václavem totiž více než týden nemluvila, protože se skončením toho pilotního projektu skončila možnost prakticky každodenního telefonického kontaktu s Václavem. V sobotu za ním jede na návštěvu.

Každopádně mám opět vyřídit pozdravy od Václava a jeho matky a velký dík za pohledy a přání a knihy, které mu ulehčily pobyt ve věznici.

VIP člen

Příspěvek od reddog » stř 02.4.2014, 22:19

Uz jsem si rikal, ze dlouho nebyly zadne zpravy. Takze radiovy klid pokracuje a drzeni palcu samo take.

Příspěvek od jry2000 » pon 14.4.2014, 20:12

Stale nic? Jsme napnuti jako snurky na snerovacce vnadne devy.
Lajte mi lhu-li

Příspěvek od g-relax » stř 16.4.2014, 13:50

jry2000: Před chvílí jsem po telefonu mluvil s paní Houšteckou - stále nic.

Teď se nepočítají roky, měsíce, týdny a dny, teď se počítají už jenom hodiny!!!

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 16.4.2014, 21:06

Drzime palce!
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

VIP člen

Příspěvek od U.I. » čtv 17.4.2014, 0:42

Uz snad brzy, drzim palec tez !!!

Zpět na „Sledované případy“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited