Příspěvek
od Fox4077 » pát 14.8.2015, 14:07
Ohledně fotek od Matuse162, já sice dělám do ocel. výkovků, ale svého subjektivního názoru, se s dovolením, přesto dopustím.
Domnívám se, že jde o nedotečeninu, tedy vadu vzniklou při odlití rámu. V daném místě prostě nedoteče materiál.
Především z poslední fotky to na mě působí dojmem, že prostě tam po odlití chyběl materiál(ve tvaru štíhlého písmene A) a oni to tam dodatečně zamázli a zaretušovali-zabrousili viz. ten světlý opar okolo celé vady.
Že jde o mnou zmíněnou nedotečeninu podporuje i to, jak uvádíš, že je to viditelné i na druhé straně. Je to logické, prostě tam chyběl matroš a tedy díra musela být skrz. I ten jiný odstín sedí, páč ten dodaný materiál se tam doplňuje za jiných teplot a prostě to půjde poznat téměř vždy. Pokud to tak je, tak o oslabení rámu půjde. Ale pokud to takhle udělali, tak to asi podle nich je na místě, kde si to, vzhledem k zátěži, můžou dovolit.
Já bych se asi bál, že by ten dodaný matroš mohl časem vypadnout a ta "trhlina" by se mohla začít zvětšovat. Prostě jednolitý materiál je jednolitý materiál, že.
No ale, těžko to tam smolil někdo z vlastní iniciativy, aby se vešel do normy zmetků, kterou tam maj nastavenou. Takže s reklamací to moc dobře nevidím.
Samozřejmě vycházím jen z fotek, takže realita může být úplně jiná.
Byť se mi dostane jíti roklí šeré smrti, nebudu se báti ničeho zlého. Neboť já budu ten nejhorší bastard, který v tom zatraceným údolí bude.
Jsem zlej, hnusnej a unavenej. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a trefím dávkou bleší řiť na 200 metrů.